Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19750634

2019. január 17.
H K SZ CS P SZ V
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ma Piroska napja van.
Holnap Sára napja lesz.

Az Erzsébet-utalvány reklámjára elköltött milliárdjainkról

Az atlatszo.hu-nak megküldte az állami tulajdonú Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt., hogy kiknél és mennyiért hirdetett 2010 és 2016 között. A jogerős bírósági ítélet nyomán kiadott adatok szerint ebben az időszakban az ATV-nél, az ECHO TV-nél, és a Magyar Időknél költötték el a legtöbb reklámpénzt, és további Fidesz-közeli médiavállalkozások is részesedtek a tortából. 

Hogy ki mennyivel, arról a tetemesebb jól járók: ATV 1,8 milliárd forint, Magyar Idők 996 millió forint, MMG 689 millió forint, de kapott jócskán az Echo Tv, a Helyi Téma, a Magyar Hírlap, a Demokrata és több más kormányközeli média is.

„A kormány az étkezési csekkpiac államosítását azzal adta el, hogy az így keletkezett profit az országban marad, amit a szociális üdültetésre lehet fordítani. A gond ezzel az érveléssel az, hogy korábban is ez volt a helyzet, az utalványforgalmazásból részesülő szakszervezeti alapítvány a nyeresége egy részét szociális üdültetésre forgatta vissza. Ami változott 2012-után, az a szociális üdültetés marketingje: kitalálták az Erzsébet üdültetési programot, amelyek reklámját azóta is ezerrel tolják. Közben az Erzsébet-program működtetése körül több visszaélésgyanús ügy felmerült, illetve az egész program finanszírozása és működése átláthatatlan a nyilvánosság számára, miközben súlyos közpénzek fordulnak meg a rendszerben.” (szakszervezetek.hu)

Az Erzsébet-utalványforgalmazó Zrt-nél hány fő és hány milliós fizetést húz, az nem derült ki, vagyis nem ismert a fenntartási költség. A 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalvány akár 20 ezer forintba is kerülhet az adófizetőknek! A nyugdíjasok az utóbbi időben kétszer is kaptak 10-10 ezer forintnyi utalványt, és azokat bizony 71 országba küldik el postán, vagyis megkapja minden magyarországi nyugdíjat élvező nyugdíjas, százmilliókért alkalmanként. Amennyiben ingyen jóváírnák a nyugdíjukhoz, akkor megúszható lenne 10 ezer forintból egy-egy ilyen juttatás, és az legalább szabadon elkölthető pénzeszköz lenne.

Az utalványokat (kafetéria, vagyis béren kívüli juttatás) korábban franciák forgalmaztak, akiket kiebrudaltak az országból. Emiatt aztán hatalmas perek keletkeztek nemzetközi bíróságokon. „Nem tudni, hogy mit remél a magyar kormány az újabb eljárástól a vaskos ügyvédi és peres költségek kifizetésén túl” – kérdezi a szakszervezetek.hu., majd megállapítja, hogy az egész piac államosításnak kára összességében elérheti a 30-40 milliárd forintot. Ezt a számlát is a magyar adófizetők állják. 10,1 milliárdot ki is fizettünk.

Nem ártana legalább egyszer az életbe olyan döntést hozni, amellyel a jövedelemhez alig jutókat hozzák helyzetbe, és nem a haveri kört. Mert a jól járók ebben az esetben is közülük kerülnek ki! Még ennél is elképesztőbb haszonra tesznek szert a gyalázatos Letelepedési kötvényen.

Békéscsaba, 2018. május 12.

F. I.

Emlékeztető: „Az első negyedévben több mint 870 milliárddal nőtt a már amúgy is tetemes költségvetési  hiány, ami miatt a belső magyarokra megint megszorítások jönnek. Ráadásul a Közbeszerzési Értesítőben nagyon sok újabb sportlétesítmény és egyéb felesleges beruházás megépítése került kiírásra. Mi lesz így veled Magyarország? Vajon lesz majd kormányzás, vagy csak a médiahajcihő és a hazug óriás-plakátok kihelyezése fog folytatódni? Év végén feleslegesen kiszórtak 200 milliárd adóforintunkat nagy részt külföldre, amit akár szavazatvásárlásnak is lehet értékelni, ami nagyon hiányzik. Erre bizonyíték az, hogy máris 100 milliárd forint értékű államkötvényt adtak el. Ez is hitel, ráadásul magas kamattal. Félő, hogy a haveri kör folytatni fogja a Letelepedési kötvény forgalmazását is!” (Részlet az Ismét hatalmasat kaszáltak a kamupártok című cikkből)