Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26237092

2020. március 31.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Árpád napja van.
Holnap Hugó napja lesz.

Az ellenzék nem támogatja a teljhatalmi törvényt!

Nincs rá szükség, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője megmondta: ha nem szavazza meg az ellenzék a javaslatukat hétfőn, néhány nap múlva más formában megoldják!

A Fidesz a kétharmados parlamenti többségével mindent megtehet sajnos, és meg is tesz! Alkotmányozhat, átírhatja saját fazonjára a választójogi törvényt, a munkatörvénykönyvet, amit még rabszolgatörvénnyel is kiegészített, bevezetheti a gyalázatos egykulcsos adót, melynek bevezetésével egy időben elkezdte megadóztatni a minimálbért, emelgeti a saját jövedelmét, stb. Röviden: a győztes mindent visz, neki mindent szabad! Vissza kellene venni a nagy arcból, mert enélkül is elég rossz a közhangulat!

A koronavírus elleni cselekedetek végrehajtására eddig is minden lehetőség adott volt, csak hát nem egészen úgy sikerült a kormány részéről a végrehajtás, ahogy kellett volna. Ez pedig nem az ellenzék felelőssége. A felelősség áthárítás jobban megy, mint a kormányzás, pedig soha ilyen NÉPES LÉTSZÁMÚ ÉS ILYEN MAGAS JÖVEDELMŰ HATALOM NEM VOLT MÉG a lakhatási- és jövedelemszegénységben szenvedő nép nyakán.

Az origó (a kormányzati harsona) máris rákezdte, hogy az ellenzék nem támogatja a KORONAVÍRUS-TÖRVÉNYT! Ez a törvényjavaslat nem egészen arról szól...

Legalább akkor, amikor ekkora a baj, vegyenek vissza a nagy arcból, mondjanak IGAZAT, váltsanak EMBERI hangnemre, és fejezzék be az árokásást, mert itt már nem árok van, hanem szakadék, és félő, ha nem kezdenek el végre azzal foglalkozni, ami a dolguk, a szakadék tele lesz a koronavírus áldozataival!

Békéscsaba, 2020. március 22.

Anton

Emlékeztető: „Valójában Orbán abban volt őszinte, amiről hallgatott az évértékelőn. Maradva a családpolitikánál, hallgatott arról, hogy sem a csok, sem a „falusi csok”, sem a babaváró hitel nem hozott és nem is fog hozni semmiféle demográfiai fellendülést. Hozott viszont irreálisan magas ingatlanárakat, és ezzel megrövidítette a családokat, hiszen a rendelkezésükre álló önerő évről évre kisebb lakásra lett elég. Hallgatott továbbá Orbán arról is, hogy a születésszámot a legnyilvánvalóbban, leghatásosabban a családi pótlék emelésével lehetett javítani az elmúlt sok-sok évtizedben – de ő és kormánya egyetlen forinttal sem emeli immár tizenegyedik éve. Be kellene ismerni végre, hogy ez a családpolitika nemzetpusztító – de ki remél őszinte beismerést Orbántól? (Részlet a Néphülyítés, országértékelés gyanánt című cikkből) 

Emlékeztető: „Vészhelyzet van, de ez nem jelenti azt, hogy meg kell szavazni a korlátlan idejű diktatúrát. A kormány eddigi járványügyi intézkedéseivel nem az a baj, hogy túl kemények vagy határozottak lettek volna, sőt. Miközben a járványügyi helyzet egyre súlyosabb, a kormány az elmúlt napokban tétlenül nézte a vírus terjedését. Két látható döntés hozott, azonban ezeknek semmi közük nincs a járványvédelemhez: katonákat küldött az utcára masírozni, illetve beterjesztett egy gyalázatos törvényjavaslatot a parlament elé. Az emberek élete helyett a saját hatalma a fontosabb. A veszélyhelyzetet kihasználva korlátlan ideig szeretne korlátlan hatalmat kapni és eközben példátlan cenzúrát bevezetni.” (Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő)  Emlékeztető: „Száz vasutat, ezeret!” (Petőfi Sándor). „Száz stadiont, ezret!” (Orbán Viktor)