Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24619159

2019. december 07.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.

Az ellenzék nem hátrált: egész éjszaka vitáztak a szájzártörvényről

Szerdáról csütörtökre virradóan folytatódott az Országgyűlés működését, a képviselők jogállását és a házszabályt érintő módosítások együttes általános vitája a parlamentben. Ez az az úgynevezett szájzártörvény, amit az ellenzék szerint azért talált ki a kormányoldal, hogy gátat szabjon az ellenzéki politizálás mozgásterének a parlamentben. A szerdai vezérszónoklatokról az Alfahíren is beszámoltunk röviden: a módosítást elutasító Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője demonstratívan Orbán Viktor székében foglalt helyet.

Az MTI tudósítása szerint a képviselők reggel 7 órakor még élénken tárgyaltak a szerda este 11 órakor kezdődött napirendi pontról, amely a szerdára hirdetett ülésnap utolsó javaslata volt.

A fideszes Mátrai Márta szerint a változtatások – az ellenzék állításaival ellentétben – nem jelentik a képviselői jogok korlátozását, csupán keretbe kívánja foglalni a rájuk vonatkozó magatartási normák korlátait. Hangsúlyozta, minderre nem lenne szükség, ha minden törvényhozó értő módon használná jogosítványait, az ellenzék azonban gyakran trágársággal, akadályoztatással és fenyegetéssel lépi át a képviselők parlamenti beszédjogát, ami félelmet, felháborodást vált ki az állampolgárokból. Mátrai Márta szólt arról is, a képviselőknek megjelenésükben, nyelvhasználatukban és viselkedésükben is példát kell mutatniuk a törvényhozással szembeni tisztelet fenntartása érdekében.

Balczó Zoltán, a Jobbik képviselője a felszólalásában azt mondta, ugyan eddig egy ellenzéki képviselő trágár táblája (Hadházy Ákos független képviselő „A lónak a faszát” feliratú táblát emelt fel a parlamentben) sértette leginkább a Ház méltóságát, de szerinte ehhez hasonló szellemi trágárságnak tekinthető több kormánypárti politikus felszólalása is. Példaként hozta, hogy egy államtitkár bevándorláspárti egyesületnek nevezte a Jobbikot.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel, fotókkal ITT !

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Amit lehet Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek! Meddig lesz a magyar társadalom és az ellenzék kis ökör? 2010-ben az elszámoltatás és felelősségre vállalás nagy ígéretével lett meg az első parlamenti kétharmada a Fidesznek, és azonnal megkezdték kiforgatni az országot a sarkaiból. Azonnal alkotmányoztak, amit a Horn-kormány nem tett meg! Megvolt a kétharmados többségük, de hoztak egy olyan törvényt, hogy alkotmányozni csak négyötödös többséggel lehet! Ezt a törvényt azonnal hatályon kívül helyezte a kétharmad. Az alkotmánnyal, vagy újabb nevén az a baj, hogy kifelejtették belőle a magyar társadalom számára legfontosabb négy tétel alkotmányos védelmét: a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj nincs alkotmányos védelem alatt! Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, és ezzel egy időben adókötelessé tették az addig adómentes minimálbért.

További elképesztő a csak általuk megszavazott, saját fazonjukra igazított választójogi törvény, a rabszolgatörvénnyel kiegészített munkavállaló ellenes munkatörvénykönyv, és a sor sajnos végtelenített! Egyértelműen kimondható most már, hogy SOHA TÖBBÉ PARLAMENTI KÉTHARMADOT! Amit ugye lehetne jó célra is használni, de ezzel a miniszterelnökkel ez sajnos lehetetlen!  

Békéscsaba, 2019. november 22.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Vajon megérjük-e még, hogy a földpályázatok és árverések során elkövetett számtalan jogsértés felelőseit megbüntetik, a károkat megtérítik? Vajon megtudjuk-e az egész folyamat igazi mozgatórugóit, hogy miért kellett az ökológiai gazdálkodásra, a fenntartható mezőgazdaságra, egyszóval a jövőre felkészítő mintagazdaságot, az ország közkincsét tönkretenni? A történtekkel Magyarország lett szegényebb.” (Részlet a Kishantos kálváriája című cikkből) Vajon a pályázatokon földterületet nyert oligarchák befizették a földek árát az államkasszába?

Emlékeztető: „A korrupciós és a pénzszórási szokásain amennyiben nem változtat, és nem állítja meg a forint gyengülését a kormány és a jegybank, nagy bajba kerülünk. Ilyen népes és ilyen magas jövedelmű hatalom még soha nem uralkodott a magyar társadalmon! Jövedelmileg is, emberileg is elszakadtak tőlünk! Ráadásul megadóztatják már a minimálbért is, és a gyalázatos egykulcsos adó miatt 15 százalékkal adóznak ők is, meg a havi ötmilliós jövedelmű potentátok is! Egyre több a magyarországi adófizetést elkerülő offshore lovagunk, és bizony továbbra sincsenek bekötve online pénztárgépekkel az adóhatósághoz a hatalmas hasznot termelő kaszinók! Adót fizetni nálunk igazából csak a jövedelemhez alig jutóknak kell, akik nem olyan dörzsöltek, mint a kebelbéliek.” (Részlet a Hogyan lehetséges? című cikkből)