Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22109936

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

Az elképesztő rablás is semmi ahhoz képest, amit a hatalom az emberek lelkével és tudatával tett

Tudósítók egy telefonfülke tetején, a Nemzeti Múzeumnál 1989-ben (Fotó: Fortepan)

Be kell vallanom, megilletődtem kicsit, amikor felkérést kaptam a MÚOSZ elnökétől, hogy osszak meg néhány gondolatot az újságíró-szövetség rendezvényén részt vevőkkel. Hargitai Miklós aztán megnyugtatott, hogy nem feltétlen kell patetikus ünnepi beszédet mondanom, úgyhogy végül is arról elmélkedhetem, amiről csak akarok. Még akár a sajtószabadságról is, bármilyen „meglepő” is ez ilyenkor, március 15-én.

Soha annyiszor nem kerestek meg minket külföldi újságírók, mint az elmúlt egy évben, és nem kérdezték meg, hogy akkor most Magyarországon van-e még sajtószabadság, vagy a kormány rálépett a torkára. Az utóbbi szavakat ők valójában nem használták, de tlaán emlékszünk, hogy annak idején viszont ki igen.

Őszinte rácsodálkozás látszik rajtuk, amikor csak néhány alapvető tényt említünk nekik. Például azt, hogy nem akadt egyetlen nyomda sem Magyarországon, amely vállalta volna – piaci alapon természetesen – egy új, kritikus hangvételű lap elkészítését, ezért érkezik Pozsonyból a Magyar Hang. Nem értik, hogyan lehetséges az, hogy a magyar újságírók egy része egyszerűen nem tehet fel kérdéseket, nem kap interjúlehetőséget a döntéshozóktól. Sőt, még csak be sem juthat bizonyos sajtótájékoztatókra. Nem értik a több száz szerkesztőség központosítását és azt sem igazán, miért nincs – vagy csak alig-alig – hirdetés a kormány számára nem kedves felületeken.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: magyarhang.org

Emlékeztető: „Nem leszünk gyarmat! A magyarok nem fognak idegenek diktátumai szerint élni, nem fogják feladni a függetlenségüket, szabadságukat, alkotmányukat! Szabad-e az a magyar, akit víz alá nyom az adóssága? Szabad-e az a magyar, akinek éhes a gyermeke? Sohasem voltunk még olyan közel a szabadsághoz, mint most. Hosszú évtizedek óta nem voltunk olyan erősek, mint most. Elegen vagyunk a szabad magyar élet kivívásához. Nem fogjuk adósrabszolgaként leélni az életünket. Nincs szükségünk szamárvezetőre az alkotmányunk írásához. Nem kérünk az idegenek kezünket irányítani akaró kéretlen segítségéből sem.” (Részlet Orbán Viktor miniszterelnök 2012. március 15-ei beszédéből) Az Európai Unióhoz történt csatlakozással és a Lisszaboni szerződés megszavazásával nemzeti dolgaink egy nagy szeletéről ő is lemondott!

Emlékeztető: „Mi szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk se vakok, se balekok. A választások után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai, jogi elégtételt is. De most csak a közös célokra, Magyarország megvédésére fordítsuk erőnket. Egységben az erő, egy a tábor, egy a zászló, mindenkire szükségünk van.” (Részlet a Félelmetes szavakkal hívta harcba Orbán Viktor az embereket című cikkből) Elhangzott a 2018-as választás előtti március 15-ei ünnepségen.