Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27182293

2020. június 02.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.

Az Egységben Békéscsabáért összefogás jelöltjei

Az összefogásban a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és a Párbeszéd jelöltjei indulnak az október 13-ai önkormányzati választáson. A szavazólapon Egységben Békéscsabáért néven keressék őket!

Röviden a polgármester-jelöltről és az egyéni választókerületek jelöltjeiről. Bővebben fotókkal az Egységben Békéscsabáért Facebook oldalán.

Polgármester-jelölt Dancsó Tibor

53 éves békéscsabai vállalkozó. Szakmája szerint gépészmérnök, de az elmúlt 25 évben legtöbbet kisebb-nagyobb magáncégek vezetőjeként dolgozott. Születése óta Békéscsabán él, házasságából három lánya született, akik édesanyjukkal Budapesten élnek. A politika iránt érdeklődött korábban is, de komolyabban csak az utóbbi 6-8 évben kapcsolódott be aktívabban. Most az októberi önkormányzati választáson a DK, a Jobbik és a Párbeszéd közös jelöltjeként, a 7-es választókerület képviselőjelöltjeként, valamint Békéscsaba polgármesterjelöltjeként is megméretteti magát. A békéscsabaiak megérdemlik, hogy a város közgyűlése értük, és ne pártérdekek szerint működjön! Munkájával és szakértelmével szeretné kivenni a részét a város életéből.

Az egyéni választókerületek jelöltjei

1. számú egyéni választókerület:

Sin Árpád

41 éves, tősgyökeres békéscsabai, három gyermek édesapja. Kőfaragóként dolgozik, mellékállásban pedig rendezvényfotósként tevékenykedik. Célja a helyi lakosok érdekeit képviselni, lehetőséget biztosítani a kulturált, őszinte párbeszédre a város vezetésével.

2. számú egyéni választókerület:

Kollárovszky János

44 éves békéscsabai lakos, szintén három gyermekes családapa. Műszaki végzettségével egy forgácsoló üzem koordinálása és CNC gépek programozása a feladata. Az erőszakos bűncselekmények, a nyugdíjasok és a fiatalok kilátástalan helyzete, valamint a korrupció elleni munkálkodás a legfontosabb feladatai közé tartozik. Megválasztása esetén a választóit őszintén, határozottan, mindig az igazság mentén képviselné. 

3. számú egyéni választókerület:

Kocziszky László

Békéscsabán született öt gyermekes édesapa. Fényesen laknak. Szegeden végezte el a gépipari szakközépiskolát. Szoftverfejlesztőként két határon átnyúló uniós pályázatban is közreműködött. Jelenleg is játékfejlesztéssel foglalkozik. Úgy látja, hogy sokkal több helyi civil emberre lenne szükség a képviselő-testületben, ezért is döntött az indulás mellett.

4. számú egyéni választókerület:

Drienyovszki Zsuzsanna

63 éves tősgyökeres békéscsabai nyugdíjas pedagógu, két felnőtt gyermek édesanyja. Diplomáját 1979-ben a Debreceni Tanítóképző Főiskolán szerezte. Az utóbbi 24 évben a József Attila Általános Iskola (a mai Lencsési Általános Iskola) tanítója volt. Felnőttképzéssel is foglalkozott. Szabad idejében a Máltai Szeretetszolgálat munkáját segíti. Célja a Lencsési lakótelep és környéke tisztább és élhetőbb legyen.

5. számú egyéni választókerület:

Mák Beáta

52 éves, és két felnőtt gyermek édesanyja. Történelem–magyar szakos tanár, drámapedagógia szakon januárban államvizsgázott a Károli Gáspár Református Egyetemen. Tapasztalt pedagógusként, egykori egészségügyi dolgozóként (15 évig ápolónőként dolgozott) szeretne segíteni. Fontosnak tartja az egészségügyi alapellátás magas színvonalú biztosítását, pedagógusként pedig az oktatás kérdését. Képviselőként elsősorban a fiatalok és a nehéz szociális helyzetben élő csabaiak érdekeit szolgálná.

6. számú egyéni választókerület:

Dr. Szántó János

Nyugdíjas évei előtt agrármérnökként dolgozott mezőgazdasági üzemekben a csabai szakember. A jelenlegi hatalom nem az emberek, hanem a saját érdekében használja a többségét, mind az országgyűlésben, mind pedig a békéscsabai közgyűlésben. A megújulás érdekében kapcsolódna be a munkába. A választókerületben sok a nyugdíjas, nekik is szeretne segíteni. A demokratikus döntések érdekében minél több ellenzéki képviselőre van szüksége a városnak.

7. számú választókerület:

Dancsó Tibor

Az Együtt Békéscsabáért polgármesterjelöltje. 53 éves békéscsabai vállalkozó. Szakmája szerint gépészmérnök, de az elmúlt 25 évben legtöbbet kisebb-nagyobb magáncégek vezetőjeként dolgozott. Születése óta Békéscsabán él, házasságából három lánya született, akik édesanyjukkal Budapesten élnek. A politika iránt érdeklődött korábban is, de komolyabban csak az utóbbi 6-8 évben kapcsolódott be aktívabban. Most az októberi önkormányzati választáson a DK, a Jobbik és a Párbeszéd közös jelöltjeként, a 7-es választókerület képviselőjelöltjeként, valamint Békéscsaba polgármesterjelöltjeként is megméretteti magát. A békéscsabaiak megérdemlik, hogy a város közgyűlése értük, és ne pártérdekek szerint működjön! Munkájával és szakértelmével szeretné kivenni a részét a város életéből.

8. számú egyéni választókerület:

Harasztosné Tóth Mónika

46 éves, férjével két középiskolás gyermeket nevelnek. Angol tanítói végzettséggel rendelkezik, iskoláimat a békéscsabai Rózsa Ferenc Gimnáziumban és a Körösi Csoma Sándor Főiskolán végezte. Dolgozott a közigazgatásban is. Nem politikusnak, hanem elszánt civilnek tartja magát, aki meghallgatja az emberek gondjait és segít a megoldásban. Választóival szövetségben dolgozna, amennyiben megválasztanák. Fontosnak tartja a megfelelő egészségügyi alapellátás biztosítását, a nehéz helyzetbe került emberek megsegítését és a környezetvédelmet.

9. számú egyéni választókerület:

Kocziha Tünde

Tősgyökeres békéscsabai, két felnőtt lány édesapja. 25 éve él családjával a választókerületben. 9 év óta önkormányzati képviselő, illetve az Egészségügyi és Szociális Bizottság tagja. Tavaly az országgyűlési választáson jóval az országos átlag felett teljesített, 33 százalékos eredményt ért el. Ez a választás megmutatta, hogy a Fidesz saját hasznára megalkotott törvényei olyan helyzetet teremtettek, ahol csak az ellenzék teljes összefogásával lehet változást elérni. Meggyőződése, hogy olyan képviselőket kell választani, akiket a döntéshozatalnál nem a saját, vagy pártjuk anyagi és politikai haszna befolyásol, hanem a választópolgárok érdekei. Eddig is, és ezután eszerint munkálkodna, ha megválasztanák. Választókerületében sok a földes utca, balesetveszélyes a járda.

10. számú egyéni választókerület:

Gajdos Katalin

1960-ban született, két lánya és négy unokája van. 25 év óta él Jaminában. 1979-ben számítógépes programozói, majd 1989-ben okleveles közgazda végzettséget szerzett, majd mérlegképes könyvelő lett. 1994-1998 között önkormányzati képviselő volt, és a gazdasági, pénzügyi ellenőrző bizottság tagjaként tevékenykedett. Soha nem szakadt el teljesen a közélettől. Folyamatosan figyelte a képviselők munkáját, és elszomorítja, hogy sokszor pártpolitikai csatatérré válik a közgyűlés, ami nem lehet érdeke a városnak. Fontosnak tartja, hogy a civil társadalom pártoktól függetlenül is képviselve legyen a döntéseknél.

11. számú egyéni választókerület:

Medovarszki Ádám

Békéscsabán született, családjával 25 éve Jaminában él. Aktív éveiben a gépiparban és a mezőgazdaságban dolgozott, megtapasztalta, hogy mit jelent a munka becsülete. Ezért is szemléli szomorúan az országban és Békéscsabán zajló folyamatokat. A fiatalok elmennek innen, egyre fogy a város lakossága. Sok munkahelyen már itt is ukránok dolgoznak, akikkel leszorítják a fizetéseket. Ismerőseitől sok panaszt hall, az emberek igénylik a véleményét. Ezért is döntött a választáson való indulás mellett.

12. számú egyéni választókerület:

Csonki Dávid

27 éves fiatalember, egészségügyi és vendéglátói végzettséggel. Békéscsabán dolgozik, és itt is tervezi a családalapítást. Szereti a kihívásokat, nem riad vissza a fizikai munkától. Igyekszik környezettudatosan élni, nagyon fontosnak tartja a természetvédelmet, és a klímaváltozás okozta problémák megoldásában való közreműködést. Zöldpártiként a jövő városát szeretné építeni, ahol az emberek biztonságban és egészséges vidéki környezetben élhetnek. Szereti a kihívásokat, nem riad vissza a fizikai munkától sem. Zöldpártiként a jövő városát szeretné építeni, ahol a fiatalok és a születendő gyermekek is biztonságban és egészséges vidéki környezetben élhetnek.

Békéscsaba, 2019. október 4.

Összeállította: Forgó Irén

Kedves Jelöltek! Végezetül kérem, hogy VIGYÁZZATOK MAGATOKRA! Ajánlom figyelmetekbe az Oszt Jónapot! nevű választási csalásra buzdító orbáni irányelvet…

Emlékeztető: „Atyai jóbarátom, Torgyán József mondta mindig a Fidesz politikája kapcsán, hogy Orbánék azt a stratégiát követik, miszerint „rágalmazd meg ellenfeledet, és bár ő fogja megnyerni a pert, tied lesz a mandátum”. Ha van olyan módszer, amelyet a „keresztény” és „nemzeti” Fidesz bulldogkövetkezetességgel valósított meg az elmúlt évtizedekben mind szövetségeseivel, mind ellenfeleivel szemben, az a fenti princípium. Meglehetősen idegennek kellene lennie egy jogászdoktortól a fenti attitűdnek, ám azt maga Orbán Viktor is figyelmébe ajánlotta híveinek még 2006-ban, amikor választási csalás elkövetésére biztatta őket. „Majd engem elmarasztal az Országos Választási Bizottság, a jogászok meg megvédenek, oszt jónapot” – mondta ekkor a későbbi miniszterelnök.” (Részlet az Oszt jónapot! című cikkből)