Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27188408

2020. június 02.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.

Az egyikre vonatkozik a törvény, a másikra nem!

Hozott a törvénygyárként működő kétharmados parlamenti többség olyan törvényt, hogy a közalkalmazottaknak el kell dönteni, hogy nyugdíj vagy fizetés! Nagyon sokan a nyugdíjat választották. Emiatt aztán egyre nagyobb a nővérhiány, vagy a bölcsődei alkalmazotti hiány.

Érdekessége a törvénynek, hogy a hatalom saját magára nem terjesztette ki, pedig ők is az adónkból kapják a jövedelmüket! Így aztán nagyon sok hatalmasság (országgyűlési képviselők, miniszterek, stb) jár rá a magas jövedelem mellett a nyugdíjkasszára is. Ha megnevezném őket, személyiségi jogot sértenék! Van köztük frakcióvezető is, akinek csak a parlamenti jövedelme kétmillió körül van.

Bevezették Domokos László ÁSZ elnök előterjesztésére azt az elképesztő törvényt, hogy az általában veszteséges állami cégek vezéreinek (akik általában nem igazán tartoznak a fiatal korosztályhoz) havi ÖTMILLIÓ forintra emelték a fizetését. Mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, hamarosan megjelennek a havi négymillió forintos nyugdíjak! Akik a nyugdíjkassza beborulásával foglalkoznak, vajon miért nem foglalkoznak azzal, mennyire égető volna VISSZATÉRNI a járulékplafon alkalmazására! Például 500 ezer jövedelemig lenne járulékköteles a jövedelem, és az lenne a nyugdíjalap, nem a havi ötmillió!

Tasnádi László volt ügynököt tábornokká léptették elő a forradalom 60. évfordulóján. A felháborodást követően elbocsátották a belügyminisztériumtól. Valószínűleg nyugdíjba vonult, és Pintér Sándor „volt” őrző-védői cégeinél el is helyezkedett. Mivel a tábornoki rangot nem vonták meg tőle, lehet vagy kétmillió csak a nyugdíja. Nálunk a potentátok így szoktak rosszul járni.

Békéscsaba, 2019. augusztus 26.

F. I.

Emlékeztető: „Orbán Viktor ma már mítoszépítésre használja az újratemetésen (1989. június 16.) elhangzott beszédét, mintha ő küldte volna haza az oroszokat. Erről mi a vélemény? Németh Miklós válasza: Orbán Viktor beszéde a csapatkivonások kérdésében nem számított. A TIB egyébként le akarta beszélni arról, hogy nagyon kemény beszédet mondjon, de ez nem sikerült. Ebben a tekintetben meg tudom érteni az akkori Orbánt, húszas éveiben, ellenzékiként lehet, hogy én sem lettem volna visszafogott. De ekkor már lehetett sejteni, hogy a folyamat megindult, hiszen mint említettem, Moszkva két hónappal korábban kivont katonákat. Ami Orbán mostani mítoszépítését illeti, az hasonló színvonalú, mint Horn Gyuláé a határkerítés átvágásával. Lehet sikeres, de hamis. (Részlet az Orbán hamis mítoszt épít című cikkből – Beszélgetés Németh Miklós volt miniszterelnökkel)