Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25773105

2020. február 28.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Elemér napja van.
Holnap napja lesz.

Az egészségügy helyzetéről…

…ezen belül is leginkább a kórházak háza táján végrehajtott ÁSZ ellenőrzésről.

A budapesti Szent János Kórház bejárata. Fotó: Balogh Zoltán/MTI.

A Szent János Kórház a 10 legeladósodottabb kórház listáján a 4. helyen szerepel.

Tanulságos interjú az egészségügyi közgazdásszal: a kórházak jelenlegi igazgatóit már a Fidesz nevezte ki, most leváltják őket. Pénzügyi biztosokat helyeznek föléjük, amelynek költsége is jócskán lesz! A veszprémi kórháznál nem volt ellenőrzés, de az igazgatót már felmentették. Félelemkeltés zajlik a kórházaknál is… A teljes interjú elérhető ITT !

„Februárban és márciusban is menesztettek egy kórházigazgatót, és újabbak lecserélése is várható, miközben a kormány 13 intézmény élére költségvetési felügyelőt rendelt ki. A hivatalos ok, hogy a kórházak egy részének adóssága folyamatosan újratermelődik, miközben más intézményeket úgy menedzselnek, hogy azok kijönnek a pénzükből. Az Állami Számvevőszék 17 kórház vizsgálata alapján komoly gazdálkodási szabálytalanságokra és korrupciós kockázatokra mutatott rá. Kórházi szakemberek szerint ugyanakkor az alapvető baj az, hogy a mostani állami támogatási rendszer nem fedezi az ellátások valós költségét.” (Részlet a Bajban a kórházigazgatók, a kormány rászáll az adósságokra című cikkből)

A Fidesz alkotmányozott is 2010 után, amit később alaptörvénynek neveztek el, és már vagy hétszer módosítottak, de soha nem az állampolgárok érdekében. Kihagyták belőle a magyar társadalom négy alaptételét, vagyis nincs alkotmányos védelem alatt a magyar termőföld (azé az ország, akié a föld!), a vízbázis (víz nélkül nincs élet!), a társadalombiztosítás (vagyis az egészségünk!) és a nyugdíj (vagyis az idős korunk). Levédték viszont a gyalázatos, a magas jövedelműeknek és a hatalomnak oly kedves egy kulcsos adót. Így aztán 15 százalékkal adózik a minimálbéres is, és az egyre több havi ötmilliós jövedelmű is.

Domokos László ÁSZ-elnök előterjesztése alapján egy ideje már az általában veszteséges állami cégek vezetőinek jövedelme havi ötmillió forint, de ennyit kap már néhány miniszter is. A parlamenti képviselők jövedelme 70 százalékkal, a minimálbéresek jövedelme 8 százalékkal nőtt. A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, összes nyereségét kiviszi hat jegybanki alapítványba, amelyek haveri kifizetőhelyként is funkcionálnak. A társasági adó már nem kerül be az államkasszába, hanem kiszervezik az úgynevezett TAO-kasszába, amelynek kasszakulcsát az MLSZ kezeli. A legtöbb pénz Felcsútra, Kisvárdára és Mezőkövesdre jut. Az idén már 125 milliárd közpénz kerül át ebbe az ellenőrizetlen vagy ellenőrizhetetlen kasszába. A hat jegybanki alapítvány és a TAO-kassza a korrupció melegágyai a jelenlegi formában. A hat jegybanki alapítványba mennyi áramlik át évente, azt jótékony homály fedi, de a devizahitelesek sarcolása miatt valószínűleg nagyon sok! Az ÁSZ állam lett az államban, annak az élén is egy Fideszes pártkatona áll. A pártokat úgy vegzálja, hogy súlyos büntetéseket szab ki rájuk, és a határozata ellen FELLEBBEZÉSNEK HELYE NINCS! Ilyen történet jogállamban elképzelhetetlen!

A járulékokat már adóként szedik be, és abból is szabad felhasználású pénz lesz. Mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, akár már jövőre megjelennek a havi 4–5 millió forintos nyugdíjak! Egyre több magyar nyugdíj áramlik ki úgy Ukrajnába, hogy az érintettek itt soha egyetlen percet nem dolgoztak, se adót, se járulékot nem fizettek. Mindössze annyit kell nekik tenni, hogy akár kétszázasával bejelentkezzenek állandó lakosnak egy-egy családi házba, de már olyan eset is van állítólag, hogy a ravatalozóba. Ahová sokan bejelentkeznek, azokban a falvakban őszre ők választják meg az önkormányzatokat! A nyugdíjuk a szabolcsi nyugdíjasok nyugdíjának a két-háromszorosa. Elég drága szavazatvásárlás ez a magyar adófizetőknek, kedves hatalom…

A kamupártokat 2015-ben létrehozták. Eddig nyolcmilliárd adónk került hozzájuk finoman fogalmaznak, durvábban szólva ellopták ezt a pénzt (is). A Fidesznek ezek is jót tesznek, de jócskán kitolnak az ellenzékkel. Megszüntetésére még csak remény sincs 2030-ig. Ugyanis a 2012. január 1-jével életbe léptetett választójogi törvény miatt nincs esély a Fidesz leváltására. 2030-ig tervez Orbán Viktor hatalmon maradni, és ha Isten is úgy akarja.

Az államadósság 2008-ban a gazdasági világválság miatt 20 ezermilliárd forintra ugrott, ehhez a Fidesz az elmúlt 9 évben további 10 ezermilliárd forintot hozzátett, miközben szavak szintjén állandóan az államadósság ellen harcolt. Még mindig hátrafelé mutogatnak, de most már a saját elmúlt nyolc évükről kellene beszélni!

Zúdulnak befelé a vendégmunkások ezrei Ukrajnából, Fehéroroszországból, Mongóliából, egyéb országokból, akik mellé tolmács is kell, és meg kell oldani a lakhatási lehetőségüket is. Vajon mennyi idő múlva kreálnak belőlük is magyarországi választópolgárokat?

Békéscsaba, 2019. április 5.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Van az országban egy 100–250 ezer ember, aki ennek az új uralkodó osztálynak a része. Van egy további 500 ezer ember, aki jól él, mert kapcsolódik valamilyen szinten hozzájuk. Van 1 millió ember, aki el van, és akkor ott marad 8 millió ember, aki nyomorog, leszakad, küszködik. A kormánynak az alapvető feladata az, hogy ezt a 7–8 millió embert becsapja.” (Róna Péter). És már meghaladja az egymilliót a választójoggal is felruházott kettős állampolgárunk...

Emlékeztető: „A magyar demokrácia jelenlegi válsága ebből is ered. Akit zsarolni lehet, azt bármire rá tudnak venni. Az, hogy a parlamentben a Fidesz-frakció minden idők legegységesebben, legfegyelmezettebben szavazó képviselő-csoportja, az szerintem nem az érintettek magas fokú politikai tudatosságának terméke. Egyszerűen csicskaként tartják őket, és azért kezelhetik őket így, mert sokan közülük a mai napig zsarolhatóak. Ez pedig nem tesz jót sem az országnak, sem az állampolgárainak.” (Részlet az Ungváry Krisztián: 1989 után még tíz éven át zajlott az állambiztonsági iratok ledarálása című cikkből)