Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25281414

2020. január 21.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Vince napja van.
Holnap Zelma napja lesz.

Az afrikai Ghánát is segítjük!

2017. októberi az alábbi cikk. Időközben lehet, hogy már nagyban zajlanak az építkezések. A tavalyi hírt a legfrissebb Nemzeti Hírháló ismét közreadta, onnan idézzük:

 „Szijjártó Péter külügyminiszter november 30-én utazik az afrikai országba, hogy elmélyítse a magyar–ghánai kapcsolatokat, mint a sportlétesítmény építése.

Ennek apropóján beszélt Szabó András nagykövet a Modern Ghana újságnak, amit a 444 vett észre. A diplomata azt mondta, Magyarország magyar–ghánai üzleti tanácsot alapítana, valamint együttműködne az afrikai országgal vízügyi beruházások terén, az építőiparban, a hulladékfeldolgozásban, mezőgazdaságban és a megújuló energia-iparban is. Szabó azt mondta, fontos a kulturális együttműködés is, ezért Magyarország évente magyar zenei fesztivált rendez majd Ghánában. És mivel sportnagyhatalom is vagyunk, pláne a vízi sportok terén, megosztjuk Ghánával tapasztalatainkat és sportlétesítményeket is építünk az országban:

stadionokat, műfüves focipályákat, úszócsarnokot és sok más dolgot.

A ghánai diplomaták nagyon örülnek a lehetőségeknek, de aggódnak amiatt, hogy a ghánaiak jelentős része egyáltalán nem ismeri Magyarországot, azonban ösztöndíj-megállapodások keretében ghánai diákok jöhetnek majd ide tanulni.”

A magyar diákok is tanulhatnak, diákhitelből, amit ha minden jól megy, 50 éves korukra sikerül is nekik törleszteni. Kollégiumi férőhely alig van, és lakhatnak a már szinte kifizethetetlen albérletekben.  

Az egyik kereskedelmi csatornán a napokban volt Ghánáról egy dokumentumfilm, ahol elhangzott, hogy a nagyon szegény országban micsoda kiváltság az, ha az országba Európából odaszállított hulladék – amely általában veszélyes hulladék – hasznosításában részt tudnak venni. Az egészségre rendkívül káros körülmények között végzett munkálatok során bemutattak egy alumínium hulladékot talált embert, aki primitív tüzeskedéssel megolvasztotta, majd egy nagyobb méretű edényt „gyártott” belőle. A veszélyes hulladék tárolása és a feldolgozása a fővárosban, Accrában, a Benini öböl partján történik, ahonnan a káros anyagok eljuthatnak akár az Atlanti óceánba is.

Ghána lakóinak száma 30 millió körül van, de támogat már az adónkból ennél is népesebb országokat a harmadik Orbán-kormány… A magyar választópolgárok arra adtak felhatalmazást a kormánynak, hogy az általa befizetett adókat szétszórja a nagyvilágba?

Békéscsaba, 2018. december 3.

Anton

Emlékeztető: „A Fidesz a 2010-es nagy fülkeforradalmi győzelem után alkotmányozott is, amelyet csak ő szavazott meg, és amelyből kihagyta a termőföld, a vízbázis, az egészségügy és a nyugdíj alkotmányos védelmét. A jövedelemhez alig jutóknak nagyon rossz, a magas jövedelműeknek nagyon jó egykulcsos adót viszont levédte. Később átesett vagy nyolc módosításon ez a gyenge lábakon álló, és alaptörvénynek átkeresztelt valami, de a társadalom számára kedvező módosítás nem történt.” (Részlet a Miféle újjáépítés az ilyen? című cikkből)

Emlékeztető: „Beszéde végén a diaszpóra magyarságának azt mondta: a nekik meghirdetett programok pénzügyi alapjai a következő években is rendelkezésre állnak. Ezzel kapcsolatban rámutatott az 5 százalékos magyar gazdasági növekedésre, bár megjegyezte, hogy egyes elemzések kisebbfajta világgazdasági válság bekövetkezését valószínűsítik 2019-2023 között, de – mondta – éppen szombaton tartanak egy olyan megbeszélést, amelyen ennek az esetleg bekövetkező helyzetnek az elhárításához, kezeléséhez szükséges magyar gazdaságpolitikai akciótervet állítanak össze.” „A nekik meghirdetett programok pénzügyi alapjai a következő években is rendelkezésre állnak.” (Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Diaszpóra Tanács 2018. november 12-ei értekezletén)