Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25657852

2020. február 19.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Zsuzsanna napja van.
Holnap Álmos napja lesz.

Az ügyészség vagyonelkobzást kért a fideszes Simonka Györgyre

A korrupció miatt vád alá helyezett fideszes Simonka Györgyöt és családtagjait nem csupán börtönbüntetés fenyegeti, anyagi csődtől is tartaniuk kell – tudta meg a 24.hu.

Fotó: Simonka György/Facebook

A hírportál által megismert vádiratban foglaltak szerint az ügyészség 850 millió forint erejéig kért vagyonelkobzást Simonkára amellett, hogy nyolc és fél évre fegyházba is küldené a kormánypárti politikust.

A fideszes politikus megvádolt rokonai sem tarthatnák meg a vagyonukat, vagyis a képviselő felesége, Simonkáné Gábor Mariann és unokahúga, Tóth Renáta – akiknek ötöd, illetve hatodrendű vádlottként költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt kell felelniük – szintén nagyot bukhatnak. Mindkettejüknél további 11 millió forintos vagyonelkobzást indítványozott az ügyészség az eddig lefoglalt vagyontárgyakon kívül, Tóth Renátától korábban már 32 millió forintot foglaltak le a nyomozók – írja a lap.

Simoka György és 32 társa ellen augusztusban emeltek vádat bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, illetve más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken.

Hadházy Ákos Simonkával kapcsolatos megállapításáról ITT !

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Mivel nem került Simonka előzetesbe, bizony jócskán jutott ideje az összebeszélésre, bizonyítékok eltüntetésére, sőt a vagyonkimentésre is. Bár a mentelmi jogát a parlament felfüggesztette, ettől függetlenül bejár szavazni úgy, ahogy szokott. Sima parlamenti üléseken nem igazán szokott részt venni. Mivel egyéni országgyűlési képviselő, a szavazatára a kétharmadnak nagy szüksége van. Egy időközi parlamenti választást nem valószínű, hogy bevállalnak, mert nem lehetnek már biztosak a győzelemben. Így hát Simonka György marad Fidesz-szavazó a parlamentben, és oszthatja tovább az észt és akár a pénzt is az orosházi választókerületben.

Hogy a Simonka-ügy esetleges elsikálása tovább erősíti-e a parlament amúgy is megtépázott tekintélyét, és az nem olyan biztos. A bizalom elvesztéséért elég sokat tett a Fidesz. Egy Facés bejegyzés írója arról írt, hogy három Fidesz van: a korrupció előtti, a korrupció közbeni és a korrupció utáni. De vajon lesz valaha korrupció utáni Fidesz?

Békéscsaba, 2019. december 20.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A 2010-es kormányváltás idején 282 forint volt az euró-árfolyam, és az államadósság 20 ezermilliárd forint volt. Ebből lett mára a 337 forintos euró, és az államadósság 30 ezermilliárd forintra úgy nőtt, hogy a kormányzati kommunikáció szerint csökkent! Arról időnként szó esik, hogy a Világbankot kipenderítette a Fidesz-kormány, de arról nem, hogy úgy szabadult meg az IMF-hiteltől, hogy kedvezőtlenebb kamatokkal vett fel más forrásból hiteleket! Árulják a kedvező kamatozású állampapírokat öt éves lejáratra, amit a következő kormánynak kell visszavásárolnia. Az állampapírokkal tovább növelik az eladósodást, mert a belső eladósodás is eladósodás!” (Részlet a Hogy állunk Magyarország című cikkből) 

Emlékeztető: „Sorra születtek a Fidesz fazonjára igazított törvények, azonnal alkotmányoztak, megszületett a munkáltatópárti munkatörvénykönyv, és megalkották a 2012-ben életbe léptetett, csak nekik kedvező választójogi törvényt. A Kubatov-lista alapján átrajzolták a választási kerületeket, és egyfordulóssá tették a választást, mellyel vége szakadt a két választási forduló közötti egyeztetési lehetőségnek! Az egyfordulós azt jelenti, hogy egy Fideszes jelölttel szemben akár tíz ellenzéki jelölt is indul, ami miatt egyértelmű, hogy győzelmi esélye kizárólag a Fidesznek van! Annyit mindenképp el kell mondani, hogy amennyiben 1998-ban ez a választójogi törvény lett volna, a két választási forduló között a kisgazdák nem léptek volna vissza a javukra, nem győzött volna a Fidesz, mert a választás első fordulóját az MSZP nyerte.” (Részlet A választási összefogás fontosságáról KÖZÉRTHETŐEN! című cikkből)