Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26322142

2020. április 04.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Izidor napja van.
Holnap Vince napja lesz.

Az állatkerti biodomról

Az Állatkertben épülő Biodom neonzöld díszkivilágítása

(Fotó: A Városliget barátai Facebook-csoport/magyarhang.org

„Úgy tűnik, egyre nehezebb helyzetben van a Fővárosi Állat- és Növénykert épülő diodómja. Az eredetileg 15,7 milliárd forintosra tervezett projekt végösszege Fürjes Balázs kormánybiztos szerint inkább 62,8 milliárd lesz. És ehhez sem érkezett még meg a teljes, ígért kormányzati támogatás.” (Részlet a cikkből).

15,7 milliárdra tervezték, és 62,8 milliárdért talán elkészül!

A felelőtlenség magas iskolája ez a történet is! A látogatottság lehet, hogy olyan lenne, mint a nagyra méretezett stadionokban, 22 ezres stadionba kétezer néző... A diodómra még költeni kellene 20 milliárd forintot, amit sem a főváros, sem a kormány nem vállal. Ezért a pénzszórásért sem fog felelni senki? A Lánchíd és az alagút felújítása ennél lehet, hogy fontosabb lenne, de arra se akar pénz kerülni, csak a fél kormány várba költözésére, amire elmegy vagy 400 milliárd forintunk.

A diodom fenntartási költsége őrült magas lesz, ha megépül. Tetemes az energiaigénye és a víz igénye. A létesítményt egyébként Orbán Viktor kötélbarátjának (Garancsi István) cége, a Market Zrt. építi. Még az is lehet, hogy emiatt lesz pénz a befejezésére…

A magyarhang.org cikke a témában elérhető ITT !

Békéscsaba, 2020. február 4.

F. I.

Emlékeztető: „Olyan sakktáblához lehetne hasonlítani a jelenlegi magyar politikai viszonyokat, ahol van egy vezér, és körülötte csupa paraszt, s még azt is a vezér határozza meg, hogy melyik paraszt léphet föl egyáltalán a táblára, időnként még az ellenzéki oldalon is. És még ezért a szánalmas, bár jól fizető szerepért is hosszú sorok kígyóznak a páholya előtt, beleértve a történelmi egyház sok képviselőjét is.” (Részlet a Mi lesz itt, ha mindenki számára világossá válik, hogy a rendszer velejéig romlott és menthetetlen? című cikkből). Az utolsó mondatrész egyik ilyen képviselője a vásárhelyi esperes, aki azt közölte a választás előtt, hogy soha annyi pénz nem érkezett még a számlájukra... Vagy a szegedi püspök, aki stadiont építtet jócskán felárazva, kápolnával... és sokan mások!

Emlékeztető: „Nem én üldöztem el az országból számtalan, tisztes megélhetésre vágyó dolgozót, és az sem én vagyok, aki százezernyi ukrán, vietnámi, mongol, szír munkást fuvarozott ide, miközben kerítést épít és idegengyűlöletet gerjeszt, de persze fű alatt árulja az állampolgárságot, de csak kőgazdagoknak, még ha azok esetleg bűnözők is./ Nem én loptam el százmilliárdokat a közpénzből, nem én loptam el százmilliárdokat az uniós támogatásokból, nem az én rokonaim-haverjaim nyerik a legzsírosabb közbeszerzéseket, nem én tettem általánossá a mutyit a túlárazásokat, a korrupciót./ Nem én ijedtem meg a népszavazástól, és vontam vissza az olimpiai pályázatot, és nem én építem meg ennek ellenére az olimpiai stadionokat./ Nem én verek éket a nemzet két fele közé, nem én rekesztem ki az egyik felet az „igazi magyarok” köréből, és nem én ösztönzöm a másik fél frusztrált gyűlölködését.” (Részlet a Nem én voltam… című cikkből)