Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27179724

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Az államtitkárok fizetését 35 százalékkal emelték

Mit nekik koronavírus járvány? A kormány és az országgyűlési képviselők fizetését nemrégiben emelték, nehogy már a száz fölötti létszámú államtitkárok és helyetteseik kimaradjanak a jóból? Hogy a magyar kisember kimarad, az már sajnos megszokott dologgá vált a hol nemzeti, hogy keresztény kormány idején.

A keményen dolgozó kisember minimálbért kap, amely után a gyalázatos egykulcsos adó miatt ugyanannyival adózik, mint az egyre több havi ötmilliós jövedelmű. Kétszer annyi államtitkár van már, mint amennyi korábban volt.

A történet még azzal is egyre szebb, hogy luxusautóval közlekednek, amelybe benzinkártyával tankolnak, legyen bármi az úti cél. Áder János 28 milliós autót kapott, és van egy másfél milliárdos alapítványa is, ahol dőlhet a lé, hol erre, hol arra.

Az általában veszteséges állami cégek vezetőinek fizetése ötmillió forintra emelkedett. Azok a miniszterek, akikhez állami tulajdonú cég tartozik, szintén havi ötmillió forintot kapnak. Mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, az idősebbek közeljövőbeni nyugdíja akár havi ötmillió forint lehet!!

A nyugdíjkorhatár felett járó miniszterek, államtitkárok, országgyűlési képviselők rájárnak a nyugdíjkasszára is, mert rájuk elképesztő módon nem vonatkozik az a törvény, hogy el kell döntenie, hogy vagy fizetés, vagy nyugdíj. Nekik mind a kettő jár. Ilyen lehet például Pintér Sándor, Fónagy János, Harrach Péter, Latorcai János, Lezsák Sándor és sokan mások.

A közalkalmazottak szinte azonnal döntöttek, és elmentek nyugdíjba. Lett is hadd el hadd, mert azonnal létszámhiány jelentkezett például az egészségügyben és az oktatásban. Ekkor aztán elkezdtek UTÓLAG kapkodni. ELŐRE gondolkodni, az általában nem szokott nekik sikerülni.

A közjogi méltóságok jövedelméről: Áder János köztársasági elnök fizetése 3 millió forintra, Kövér László házelnök fizetése csaknem 3 millió forintra, Orbán Viktor miniszterelnöké pedig 2 666 666 forintra emelkedett.

A köztársasági elnök kapott egy 28 milliós gépkocsit, a házelnök pedig egy csaknem 3 milliárdos szolgálati lakást. Az érdekesség kedvéért megjegyezzük, hogy ez a három jelenkori közméltóság nem szavazta meg a szentkoronás címerünket az úgynevezett rendszerváltozás hajnalán, amikor még Soros György támogatását élvezték, mint liberális politikusok. Deutsch Tamás egyenesen nemmel szavazott.

Részlet a magyarhang.org cikkéből:

Bruttó 1 296 300 forintról 1 750 000 forintra ugrott a nem országgyűlési képviselő államtitkárok fizetése – vette észre az Mfor a kormány honlapján még március végén közzétett tájékoztatásban.

Az emelkedés mértéke 35 százalék, melyet a képviselőkkel ellentétben már év elején érvényesítettek a fizetésekben. Szintén az Mfor írta meg, hogy áprilistól a parlamenti képviselői fizetések is emelkedtek, 11,4 százalékkal.

Vannak olyan államtitkárok, akik országgyűlési képviselők is, mint például Dömötör Csaba, Bodó Sándor vagy Cseresnyés Péter. Ők és a hozzájuk hasonló állami vezetők nem voltak ilyen szerencsések, mivel neki „csak” a képviselői alapbér emelkedésével kell beérniük. Ez 997 ezer forintról 1 103 400 forintra nőtt márciustól, mellé változatlan összegű államtitkári fizetést vehetnek fel, vagyis bruttó 1 296 300 forintot. Havi össz keresetük így 2 399 700 forint lett márciustól.

A miniszteri fizetések összege maradt bruttó 1 979 400 forint. Viszont néhány miniszter az államtitkárokhoz hasonlóan a parlamentben is tevékenykedik, mint például – a teljesség igénye nélkül – Varga Mihály, Gulyás Gergely, Rogán Antal vagy Szijjártó Péter. Ők az alapjuttatás emelkedésével márciustól bruttó 3 082 800 forintért végzik a munkájukat. A miniszterek közül kiemelkedik Süli János, a paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter. Ezért a feladatért ugyani 5 millió fizetést kap, ami nem változott, a képviselői alapilletmény emelkedésének köszönhetően havi bruttó 6 103 400 forint szerepelhet egy összesített bérlapon.”

Összességében elmondható, hogy soha ilyen népes és ilyen magas jövedelmű hatalom nem áll még Magyarország élén! A koronavírus járvány ellenére ugyanúgy folytatódik a pénzszórás, és legalább olyan erős a korrupció, az oligarchák támogatása, mint nem is létezne járvány, és nem lenne jelentős adóbevétel-kiesés!

A munkahelyüket elvesztőknek korábban egy évig járt a munkanélküli segély, majd levették 9 hónapra. A Fidesz megváltoztatta valami álláskereső járulékra a nevét, és levette 3 hónapra. Mostanában sokan veszítik el a munkájukat, az álláskeresési járulékért történő folyamodás feldolgozása lassú. Sokan lesznek olyanok, akik másfél-két hónapig nem jutnak jövedelemhez. És sajnos az a bizonyos 3 hónap is gyorsan lejár. Az ELTARTÓITÓL jócskán elszakadt már ez a hatalom emberileg is, jövedelemileg meg pláne…

Békéscsaba, 2020. május 6.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Márciusban 577,3 milliárd forint hiányt könyvelt el az önkormányzatok nélkül számolt államháztartás az egy évvel korábbi 209,3 milliárddal szemben. Ezzel a március végéig számolt idei deficit 831,9 milliárd forintra nőtt, ami a tervezett 367 milliárd forint éves hiány 226,7 százaléka.” (Részlet a Pénzügyminisztérium tájékoztatójából). Az államadósság már 32 ezermilliárd(!) forint körül száguld, ebből 12 ezermilliárd forint már a fülkeforradalmi kétharmad sara. Varga Mihály aláírta a 700 milliárd forintos kínai hitelt, és ott van a kedvezőtlen kamatozású orosz hitel is a nyakunkon. Elég sok kedvező kamatozású állampapírt adnak el, és a haveri kör elég sok letelepedési kötvényt adott el ellenőrizetlen hátterű „vásárlóknak”. Ezeket a kötvényeket miután a haveri kör a hasznot zsebre vágta, öt év után kamatokkal megterhelten az adónkból vásárolnak vissza, további súlyos milliárdokkal megterhelve a költségvetést. A kafetéria (béren kívüli juttatás) bizonylatait forgalmazó francia cégeket kiebrudalták, akik nemzetközi bíróságok előtt sorra nyerik ellenünk a pereket. Az IMF-t kikergették 2010 után azonnal – ezt sokszor elmondják, de azt nem, hogy az IMF-hitel helyett más bankoktól kedvezőtlenebb kamatozású hiteleket vettek föl. És ha még ez nem lenne elég, itt van a nyakunkon a koronavírus járvány... A Kínából beszállított egészségügyi szállítmányokat haveri raktárban bértárolják, jelentős részét viszont kiszállítják az országból úgy, hogy még a szállítási költség is a magyar adófizetőket terheli. A hazai háziorvosok meg jelzik, hogy nem kapnak belőle, és sajnos a magyar adófizetőknek se igazán jut! (sokkaljobb összeállítás) Az államadósságunk 32 ezermilliárd forint körül nyargal…