Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27265783

2020. június 07.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Róbert napja van.
Holnap Medárd napja lesz.

Az államkassza helyett a TAO-kasszába dől az adónk!

A társasági adó egy része, vagy már nagy része nem kerül be az államkasszába, hanem a cégekkel a TAO-kasszába utaltatja át a rettenetes milliárdokat a magyar kormány.

A másik ilyen rettenet az, hogy a jegybank összes kiadását a magyar adófizetőkre terhelik, a nyereséget meg kiviszi Matolcsy György hat jegybanki alapítványba.

A milliárdok útját a TAO-kassza is, a jegybanki alapítványok is igyekeznek elmismásolni.

A jelenkori focistáinknak minden lehetőség adott arra, hogy jó teljesítményt nyújtsanak, de ez eddig nagyon nem megy. Felcsútra már nem is utalják, hanem öntik az adónkat, de igazi focista onnan még nem került ki, pedig évek óta megy rá ki a pénzünk. Nálunk a focisták fizetése nincs teljesítményhez kötve!

A társasági adó mértéke korábban a multiknak 18 százalék volt, a kisvállalkozásoknak 10 százalék. Egységesen levették 9 százalékra. Vagyis az egyik (általában külföldi multi) kapott 9 százalékos csökkentést, a másik (a magyar kis- és középvállalkozások, akik a magyar munkavállalók 75 százalékát foglalkoztatják, egy százalékost. Az egykulcsos adó bevezetése óta (amit sikerült alkotmányos védelem alá helyezni, de a termőföldet, a vízbázist, az egészségügyet és a nyugdíjat nem!) a minimálbér is személyi jövedelemadó köteles, ugyanúgy 15 százalékkal adózik, mint a hatalom egy és ötmillió közötti jövedelmű prominensei.

A TAO-val kapcsolatban egy ma reggeli ATV Start riport elérhető ITT !   

Bizony nagyon sok milliárd adóforintunk repül át stadionépítésekre, egyéb sporttámogatásokra. Mintha itthon nagyon rendben lenne a szénánk! Először itthon kellene rendet tenni normális körülmények között, de ettől egyre távolodunk! Egy összeállítás arról, hogy kik járnak a határon túl leginkább jól, elérhető ITT !

Békéscsaba, 2020. január 8.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Idehaza 1068 profi focista játszik, míg például a világranglistát vezető, 11 milliós lélekszámú Belgiumban 798. A 80 milliós Németországban pedig csak 1066, vagyis egy főre vetítve tizedannyi, mint Magyarországon. Az egy főre eső profik arányában Magyarországot Horvátország, Románia és Svédország is megelőzi. A Híradónak nyilatkozó sportközgazdász szerint a gond az, hogy közpénzből fizetik a magyar játékosok bérének jelentős részét.” (Részlet A magyar profi focisták több futballnemzetet is megelőznek, annyian vannak című cikkből)