Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22110079

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

Az államadósságról és az államháztartási hiányról

A 2010-es fülkeforradalmi győzelem után az IMF-t kiebrudalta az országból a Fidesz-kormány, vagyis visszafizették nekik a hiteleket. Ugyanakkor hitelt vettek föl más forrásból jóval kedvezőtlenebb feltételekkel.

 

Egy Fideszes szavazó azt írta a Facebookon, hogy azért szavaz a Fideszre, mert visszafizette az államadósságot! Hát az nagyon jó lenne, csak nem igaz! 2010 óta több mint 10 ezermilliárd forinttal(!) nőtt az államadósságunk, és már 31 ezermilliárd forint körül jár! Az Államadósság Központ Kezelőjének vezetője, Barcza György elmondta, hogy amennyiben ezt az ötezer milliárd forintnyi állampapírt felvásárolják a magyar állampolgárok, akkor 2025-re visszafizetik a devizában felvett állami hiteleket! Na bumm! Nemcsak a lakosság adósodott el devizában, hanem az állam is. Akkora az államadósság most már, hogy minden lakosra 3,2 millió forint fizetni való jutna, ha kiszámláznák a terhünkre. Ezekről az adatokról nem igazán értesül a Kossuth Rádió és a köztévé kedves közönsége, vagyis a választópolgárok!

Mivel a bankok már elég régen nem fizetnek a betétekre kamatot, sőt számlavezetési díjakkal terhelik meg a befektetőket, ezért aztán könnyen előfordulhat, hogy inkább 5-6 százalékos adómentessé tett kamatra inkább állampapírt vásárolnak a betétesek. Mint ahogy eddig is elég jelentős mértékben bevásároltak már belőle ők is, és sok más ország befektetői is. Az IMF hitel ennél azért jóval kedvezőbb volt. Csak hát kiebrudalta őket a kormány, mint ahogy megmutatta a francia kafetériajegy forgalmazóknak is a kifelé vezető utat. Ők nemzetközi bíróságok előtt perelik Magyarországot. Eddig is már jelentős a kifizetési kötelezettségünk, de bizony még messze nincs vége a történetnek. Erről bővebben ITT !

Egyes vélemények szerint a francia cégek követeléseit 40 milliárd forintból talán megússzuk, hiszen a nemzetközi bíróságok előtti perek sem olcsók. Az Erzsébet-utalványra nagyon sok magas jövedelmű potentát telepedett rá, ami bizony nagyon megdrágítja azt is. A magán-nyugdíjpénztár 3000 milliárdos tőkéje úgy lett oda, hogy azok, akiktől elvették a befektetését, még egy igazolást sem kaptak róla! Pedig hogy megígérték és hányszor, hogy legalább egy papírjuk lesz róla, mennyivel rövidítették meg őket. Ma már a járulékokat is adóként szedik be, és szabad felhasználású pénz lesz abból is. Meg is látszik főleg a kórházak állapotán…

Nem igazán bízott pártunk és kormányunk az újabb kétharmados parlamenti többségben, ezért aztán 2017 év végén kiosztották a 2018-as évben várható uniós pénzeket. Azok a minisztériumi munkatársak, akik részt vettek a nagy év végi hajtásban, jelentős összegű jutalmat kaptak. Volt olyan, aki 18 milliót kapott a számlájára. A jutalomosztást is az unió terhére számolták el, amit lehet, hogy az unió nem fog kifizetni! A pénzosztást még Lázár János hajtotta végre a helyettesével, Csepreghy Nándorral együtt. Lázár János hazatért Csongrádba, de már ő a „gazdája” a Békés megyében lévő mezőhegyesi Ménesbirtoknak is kormánymegbízottként, Csepreghy Nándor pedig a köztársasági elnök évi 1,5 milliárddal kitömött alapítványának az igazgatója. Ő is erdélyi ajándék, mint Medgyessy Péter, Tamás Gáspár Miklós, Martonyi János és sokan mások.

A pénz az unióból nem jött az elvárt ütemben, ezért aztán elszállt az államháztartási hiány is. A lakosság részére társasházak, családi házak szigetelésére biztosított uniós pénzeket a középületekre költötték. Mi is szigetelhetünk – hitelből, amiből könnyen lehet egy újabb kilakoltatási lehetőség, ha nem tudják/tudjuk a hitelt törleszteni. Ráadásul kiherélték a Lakáskasszákat is.

Ekkora államadósság (31 ezermilliárd forint), és ekkora államháztartási hiány (1447 milliárd forint) esetében valóban jogos volt elővenni a régi szlogent, miszerint Magyarország jobban teljesít? Miben is? A hatalom létszámának és jövedelmének folyamatos emelésében, a migránsokkal való riogatásban és a korrupcióban. A Fideszes oligarchák folyamatosan gazdagodnak, az átlagpolgárok folyamatosan szegényednek. Valamelyest emelkedett a keményen dolgozó kisember jövedelme is, de több mint egymillió minimálbéres jövedelme még mindig nem éri el a nettó 100 ezer forintot!

Nem tudok elképzelni jobb „befektetést” a költségvetési pénzeknek, mint az egyházi intézményekbe történő invesztíció – jelentette ki Semjén Zsolt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tisztabereken vasárnap. Klebelsberg Kunó, akiről elnevezték az iskolafenntartó intézményt, és 10 évig volt vallás- és közoktatásügyi miniszter, nem így gondolta. Ő az oktatásba fektetett, és a finneknél is az oktatásra helyezett hangsúly hozta meg a csodálatos gazdasági eredményt. Az egyházakat kiváltságos helyzetbe hozták, főleg a katolikus egyház be is kapcsolódik hálából a választási kampányokba. A választási eredménybe belejátszik, de a gazdaságiba is? 1342 milliárdot költött az Orbán-kormány sportra és vallásra 2017-ben, a 2018-as adatot nem sikerült „beszerezni”. 2019-ben csak a sportra 125 milliárd adóforintot szerveznek ki, vagyis tesznek át az államkasszából a sportkasszába (TAO).

Semjén Zsolt nemrégiben köszöntötte az egy milliomodik kettős állampolgárunkat. Jönnek most már bőséggel levélszavazatok a Fideszre Észak- és Dél-Amerikából, Ausztráliából és a világ más országaiból is. Egy alapítványon keresztül milliárdokért szervezik a lehetőséget, és milliárdok mennek el a levélszavazatok posta- és egyéb költségeire is. Szavazni fognak a május 26-ai uniós választáson is, de szavaznak olyan országokból is, amelyek nem tagjai az uniónak. A törvényeket a törvénygyárrá alakított parlament a kétharmados többségével mindent visz, még a magyar jövőt is! A 2012. január 1-jével életbe lépett új választójogi törvénnyel választást nyerni csak a megalkotójának, a Fidesznek van esélye! Az önkormányzati választás nagyon necces lesz, mert teljes jogú választópolgárokká tették a magyar nyugdíjért átjáró ukrajnai és román állampolgárokat is. Létszámuk a hatalom létszámához hasonlóan folyamatosan emelkedik. Teljes ellenzéki összefogással talán lehetne valamit tenni ez ellen, de nem biztos, hogy lesz rá akarat!

Békéscsaba, 2019. március 25.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „A kétéves munkaerőimportra 450 milliót szánt a kabinet, az előirányzott összeget el is költötték. A program során ukrán munkaerő-közvetítő cégekkel állapodtak meg, toborzóirodákat nyitottak, és a munkások szállítását szervezték. De több mint 80 milliót költött médiakampányra, amiben Magyarországra csábították az ukránokat. Miközben kormányprogram zajlott a ukrán vendégmunkásokért, Orbán Viktor ennek szöges ellentétéről beszélt. A Kossuth rádiónak adott tavaly szeptemberi interjúban azt mondta: „Mi nem hívtunk ide soha senkit se vendégmunkásnak, se semmilyen más okból, hogy itt éljenek velünk. Tehát mi nem bevándorló ország vagyunk, és Magyarország nem akar bevándorló országgá válni.” (Részlet az Ötezer ukrán munkást hozott két év alatt a kormány 450 millióból című cikkből) Egyre több külföldi multit csábítanak ide úgy, hogy jelentős munkahely-teremtési támogatási pénzt és egyéb támogatásokat biztosít a kormány számukra! Vagyis a magyar adófizetők pénzén teremtenek ukrán és egyéb vendégmunkásnak munkahelyeket…