Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25752402

2020. február 26.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Edina napja van.
Holnap Ákos, Bátor napja lesz.

Az államadósság és környéke

Az államadósság 21 ezermilliárd forint volt a gazdasági világválsággal is megterhelt szocialista kormány idején, 2010 óta további 10 ezermilliárdot tettek hozzá a Fidesz-kormányok, vagyis már 31 ezermilliád forint felett száguld. Az úgynevezett rendszerváltáskor az államadósságunk 20 milliárd dollár volt. Ezt „sikerült” ilyen iszonyatos mértékűre megnövelni úgy, hogy útközben odalett a nemzeti vagyonunk nagy része is!

Általában magas az államháztartási hiány is, az államháztartás központi alrendszerének 2019. első hét havi hiánya 352,7 milliárd forint volt.

Aki a nagy GDP növekedésről szónokol, ezt az egyre elrettentőbb adatot vajon miért nem hozza szóba? Amiről nem beszélünk, az nincs is? Pedig sajnos van! Az IMF-t kiebrudalta a Fidesz, az ott felhalmozott hitelt jóval magasabb kamatú, máshonnan felvett hitelekkel pótolták, és átvállaltak az adófizetők terhére 1500 milliárd forint önkormányzati hitelt, amelyeket az önkormányzatok általában devizahitelben vettek föl! Mostanában a magyar állampolgárok megtakarításait igyekeznek bevonni az államadósság törlesztésébe magas kamatú állampapírokkal. Vagyis nő a belső eladósodás…

Ilyen magas államadóssággal és államháztartási hiánnyal megyünk neki Paks II-nek kedvezőtlen kamatozású orosz hitel igénybevételével, és a Budapest–Belgrád vasútvonal felújításának, illetve kiépítésének kínai hitelből! A vasútvonal Kínának fontos, de a számára fontos vasútvonalnak ez csak egy nagyon kis szelete. A görögországi pireuszi kikötőig kellene kiépíteni… A kis Montenegró és Sry Lanka belefulladni látszik már a kínai hitelekbe, és úgy néz ki most már, hogy Magyarország is erre a sorsra jut! Az uniós országok helyett a magyar kormány ázsiai diktatúrákkal és kommunista országokkal kokettál, és hát az oroszokkal. Egy kémgyanús orosz bank befogadása miatt már Amerika is szót emelt!  

A fél világot támogatja már a kormány az adónkból, és rengeteg áramlik ki a határon túl minden országba Ausztria kivételével mindenhová. Épülnek ott is a stadionok, amelyeknek a fenntartása is iszonyatos összegbe fog kerülni, mert ez addig átadottak mind veszteségesek. A több mint 200 milliárd forintba kerülő Puskás Stadion lesz valószínűleg a legveszteségesebb. Ráadásul mivel nem lesz alkalmas atlétikai versenyek rendezésére (elődje, a Népstadion alkalmas volt!), ezért építeni kell atlétikai stadiont is – lehet, hogy ugyancsak 200 milliárdért? A megalománia nem áll le, egyre több fa esik áldozatul, és betonteknővé válik az ország! Lesz sok szép stadion, ahová a nép egyszerű gyermeke a magas belépődíjak miatt nem jut be, de lehet mutogatni a nagyvilágnak, hogy Magyarország mily gazdag ország.

A letelepedési kötvényeket öt év után kamattal terhelten vissza kell vásárolni. Haszna a Rogán-féle haveri köré, a kár ebben az esetben is a magyar adófizetőké, hiszen a visszavásárlási kötelezettséget rátolták a magyar adófizetőkre! A franciákat kiszorították a béren kívüli juttatás kártya-forgalmazásából, ami miatt nemzetközi bíróságokon perelnek a franciák. A kártérítés iszonyú összegű is lehet, talán 150 milliárd forintnál megáll majd. Az Erzsébet-utalvány körül túl sok haver settenkedik, így már egy 10 ezer forintos utalvány akár 20 ezer forintba is kerülhet. Félő, hogy az önkormányzati választás előtt megint kapnak belőle a nyugdíjasok, ráadásul hatalmas postaköltséggel megspékelve!

A leszegényített magyar vidékkel nem szokott a kormánypropaganda dicsekedni, és a rengeteg kilakoltatott magyar család sorsa se igazán éri el az egyre magasabb létszámú és egyre magasabb jövedelmű hatalmasságok ingerküszöbét! Választások előtti hetekben viszont fontos tudatni velük, hogy kire kell nekik szavazni! Még a székely góbékat is beetetik  Tusnádfürdőn minden esztendőben, tudatva velük, ha nem a Fideszre szavaznak, elzáródnak a pénzcsapok… A levélben szavazó kettős állampolgáraink száma immár meghaladta az egymilliót! Hogy a levélszavazatok hány milliárd adóforintunkba kerülnek, az sem igazán nyilvános adat…

A választási csalásokra, a médiahazugságokra, a hatalom kényelmére elköltött egyre több milliárd forint (csak gépkocsi vásárlásra költenek el 82 milliárdot!) bizony már nagyon hiányzik az egészségügyből, az oktatásból, a szociális ágazatból, vagyis pórul járnak a hatalmat is ELTARTÓ magyar kisemberek. Egyre több a külhoni nyugdíjasunk, akiknek a magyar nyugdíjért csak annyit kell tenniük, hogy mindig a Fideszre kell nekik szavazni. Létrehozzák minden egyes országgyűlési választás előtt a rablópártokat, vagy közismertebb nevükön a kamupártokat. Eddig nyolc milliárd forint kárt okoztak, a rablás ellen nem történik szinte semmi, illetve néhány újságcikk születik és huny ki. A számlát „természetesen” minden esetben a már jócskán megrövidített magyar kisember állja! A kamupártokat egy tollvonással meg lehetne szüntetni, ha lenne rá kormányzati akarat!

Mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, hamarosan megjelennek a négymillió forintos nyugdíjasok. Ők fogják beborítani a nyugdíjkasszát, nem a Ratkó-gyerekek!

Békéscsaba, 2019. augusztus 21.

F. I.  

Emlékeztető: „A társasági adó mértéke Németországban 15 százalék, Magyarországon 18 százalék volt. A magyarországi mértékét a multik esetében levették 9 százalékra, vagyis az ideiglenesen itt állomásozó autógyárak nagyon jól jártak. A kis- és középvállalkozások társasági adóját mindössze egy százalékkal csökkentették, holott a magyarországi munkavállalók 75 százalékát ők foglalkoztatják. A társasági adóból 125 milliárd forintot átpakolnak a sport támogatására, elsősorban a veszteséges stadionok építésére és a már átadottak fenntartására! Mert hát se foci, se néző! A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket, összes nyeresége a hat jegybanki alapítványt illeti. Hogy ez hány milliárd forint, az az adat nem ismert, de az igen, hogy elképesztő költekezések zajlanak ott, és haveri kifizetőhelyként is használják őket.” (Részlet Az offshore lovagokról című cikkből)

 Emlékzetető: „Azé az ország, akié a földje! A termőföld, a trafikok, a rokkantak, a magán-nyugdíjpénztári pénzek, a lakástakarék-pénztárak elleni merényletek tovább növelik pártunk és kormányunk népszerűségét! Így van ez Orbánisztánban… A fél világot támogatják már az adónkból, és egyre több fa esik áldozatul a megalomániának. Budapest és sok vidéki város is lassan betonteknővé válik, miközben tombol a hőség. Egyik brókerbotránytól a másikig tántorgunk, megspékelve némi bankbotrányokkal, a felelősségre vonásnak már látszata se igen van. Nem fogja ez a hatalom az uniós ügyészséghez sem csatlakoztatni az országot, mert akkor a klientúra nem tud a zavarosban halászni.” (Részlet a Mészárosé lett a legtöbb magyar termőföld című cikkből)