Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20329554

2019. február 22.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Gerzson napja van.
Holnap Alfréd napja lesz.

Annyit költsünk, amennyink van!

Ezt az okos tanácsot kapta június 8-án a magyar társadalom a péntek reggeli szokásos rádióinterjúban a miniszterelnöktől.

Épül a 67 ezres Puskás Stadion. Fotó: Weber Zoltán

A stadionok sokasága helyett ideje lenne végre rátérni az egészségügy, az oktatás, a szociális ágazat rendbe tételére. Miközben már stadionokat építünk Horvátországba, Szlovéniába, Romániába, Szlovákiába, aközben a már megépült itthoni stadionok egyre több veszteséget termelnek, mert se foci, se néző! Ajkán megoldották: a felesleges stadionból veteményes kert lett… Az idén 250 milliárd, jövőre a Puskás Stadion miatt már 240 milliárd adóforintunk megy el stadionépítésekre, és bejön a terhünkre a már átadott stadionok veszteségeinek kifizetése is. 

Az emberek többsége általában annyit költ, amennyi van, de a magyar kormányra sajnos ez nem jellemző! „Soha ilyen népes kormány nem volt még Magyarországon!” – írták sokan a 2014–18 közötti parlamenti időszakról a Facebookon! A most megalakult kormány sokkal népesebbre sikeredett, egyre több az államtitkár, államtitkár-helyettes, kormánytanácsadó, és a fészkes fene tudja, még micsoda! A kormányzati költekezés zavartalanul folyik!

Nem Vietnamban kellene kórházat építeni, hanem az itthoniakba kellene végre fertőtlenítő szert, és egyéb alapvető dolgokat biztosítani, például javítani a betegek ételeinek mennyiségén és minőségén. A vietnami nagy kórházépítésről egy cikk elérhető ITT

A Kínának fontos vasúton rongyokat fognak szállítani (a műszálas ruháik viselhetetlenek!) 160 kilométeres sebességgel. A vasút akkor érne valamit, ha a görögországi pireuszi kikötőig menne, de Belgrádnál véget fog érni. Kína hitelt ad rá jó kamatra Magyarországnak, hogy megépíthesse neki a vasutat. Ilyen üzletről még nem hallott a világ! És félő, hogy a szerbiai részt is mi fogjuk kifizetni, mert nálunk erre is van fedezet. Csak az oktatásra, az egészségünkre és az idős korunkra nincs! Kicsi kínai munkások jönnek majd be ezrével! Azok nem migránsok? A magyar társadalom csendben tűri ezt is! Erről bővebben ITT !

Támogatja az adónkból a kormány lassan a fél világot: Laoszt, Vietnamot, Mianmart (ahol nem az üldözötteket támogatjuk, hanem az üldözőket!), Srí Lankát, Mongóliát, a Fülöp-szigeteket és csak Isten tudja, hogy még hány országot.

A legnagyobb pénzszórásokról egy idén márciusi összeállítás ITT !  

Annyit költsünk, amennyink van Miniszterelnök úr? A társadalom támogatására több jutna, amennyiben nem szórnák el a szélben a mindenféle címen tőlünk elvont forintokat! Tanácsolnánk, hogy végre a magyar adófizetők pénzét ne a fél világra, hanem az egyre rosszabb állapotban lévő Magyarországra fordítsák! A kétharmadot és az általunk befizetett adót a mi érdekünkben tessék használni! Elég most már a stadionépítésekből, az államkassza helyett a TAO-ba kiszervezett költekezésből, és abból, hogy a jegybank elnöke a bank nyereségét kiszervezi hat családi alapítványba! Ha egyszer a jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, akkor a nyeresége kerüljön be az államkasszába!

Békéscsaba, 2018. június 11.

Anton

Emlékeztető 1.: „Domokos László állami számvevőszéki elnök volt az előterjesztője annak a törvényjavaslatnak, mely szerint az általában veszteséges állami cégek vezéreinek a fizetését havi öt millió forintra emeljék. Eltörölték a járulékplafont, a teljes jövedelem járulék-köteles, és mind megy bele a nyugdíjalapba. Lesz köztük elég sok, aki nemsokára nyugdíjba vonul, és bizony a prémiumoknak, jutalmaknak köszönhetően a nyugdíja akár négymillió forint is lehet. A járulék-plafon eltörlése jót fog tenni az idősödő Fidesz-fanoknak is. Amelyik csak országgyűlési képviselő, az is nagyon magas nyugdíjat fog élvezni. A kitüntetésekkel is jár elég jelentős nyugdíj. Egy ügynököt 2016 októberében előléptetett Áder János. A belügyi államtitkári posztról mennie kellett, de az előléptetés nem lett visszavonva. Emiatt aztán szintén magas nyugdíja lehet, amit nem igazán a haza szolgálatának köszönhet!” (Részlet A választás után a kétharmad ott folytatja, ahol abba se hagyta című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Soha nem volt ilyen magas a magyar államadósság összege, mint most: az év végére a kormány előzetes becslése szerint 27,5 ezer milliárd forinton tetőzhet az adósság, amely a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még csak 20,4 ezer milliárd forintot tett ki. Vagyis az elmúlt nyolc évben – a második és a harmadik Orbán-kormány regnálása alatt – több mint hétezermilliárd forinttal nőtt a nominális államadósság összege. Ebben még nincs benne a magánnyugdíjak államosításából származó mintegy 2200 milliárd forintos összeg, amit közvetlenül adósságcsökkentésre fordított a kabinet. Ezzel együtt 9,3 ezermilliárd forintos a növekmény, vagyis a jelenlegi államadósság harmada az Orbán-kormány elmúlt nyolc évének a „teljesítménye”. Ez nagyjából a háromnegyede a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormányok nyolcéves regnálása alatt keletkezett 12,5 ezermilliárd forintos adósságnövekedésnek. Akkor azonban gazdasági válság volt.” (Részlet az Elvesztették Orbánék az államadósság elleni csatát című cikkből, 2017 november)