Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21257290

2019. április 26.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Ervin napja van.
Holnap Zita napja lesz.

Amit az egykulcsos adóról mindenkinek tudnia kell!

Jelenleg 15 százalék személyi jövedelemadót fizet a minimálbéres is, és a havi ötmilliós jövedelmű is. Ez azzal jár, hogy mivel egyre több a magas jövedelmű potentát, hogy a kieső adóbevétel egyre nagyobb.

Korábban volt kétkulcsos vagy háromkulcsos adó is. Az egykulcsos adó miatt kieső óriási bevételt igyekeznek a világ legmagasabb áfájával (27 százalék) beszedni. Az áfa közismerten a kisember különadója... Vagyis a magas jövedelműek miatti kiesést a jövedelemhez alig jutókkal fizettetik ki! „Nagyjaink” évente négymillió forintot tankolnak el az adónkból. Egyre többen vannak, ezért a teher egyre nagyobb lesz.

Az országgyűlési képviselők miért nem szorgalmazzák az egykulcsos adó eltörlését, és a többkulcsos adó visszavezetését? Azért, mert ők is kb. 100 ezer forint nettóval jobban járnak általa. Vagyis akkora plusz jövedelemhez jutnak havonta, mint amennyi nettó jövedelemhez egy minimálbéres jut!

Korábban volt járulékplafon. Például 500 ezer forint jövedelemig fizettek járulékot, az ment a nyugdíjalapba, a többi után nem járulékoltak, és nem is ment bele a nyugdíjalapba! Most nincs járulékplafon, tehát az összes jövedelem nyugdíjalap lett. Ez azzal jár, hogy hamarosan megjelennek a havi 4–5 milliós nyugdíjak, mert a klientúra is öregszik! Aki aktív korában jól megszedte magát, az nyugdíjasként is nagyon jól fog járni. Sajnos nemcsak járulékplafon nincs, de nincs nyugdíjplafon se, így aztán már nemcsak a nyugdíjkassza lesz végveszélyben, hanem az államkassza is. Az idei államháztartási hányt már június 30-áig „sikerült” teljesíteni, és meghaladta az államadósságunk a 31 ezermilliárd forintot! 2010-ben 21 ezermilliárd forint volt, tehát több mint 10 ezermilliárdot már a Fidesz tett hozzá! Hogy ez mekkora összeg, azt az egyszerű ember fel sem tudja fogni. Lehet, hogy ezért nem hozzák szóba a közmédiában?

Nem is túl sokára lesznek a minimálbér után 70 ezer forintos nyugdíjak, és a havi ötmillió+prémium+jutalom jövedelmek miatt 4–5 milliós, vagy még annál is magasabb összegű nyugdíjak! A nyugdíjkassza nem a 70 ezer forintos nyugdíjak miatt fog bajba kerülni. Az egykulcsos adót alkotmányos védelem alá helyezte a Fidesz, a magyar termőföldet (azé az ország, akié a föld!), a vízbázist (víz nélkül nincs élet), a társadalombiztosítást (vagyis az egészségünket!) és a nyugdíjat (vagyis az idős korunkat) nem! Vagyis a magyar társadalom négy alaptételének levédését nem tette meg a fülkeforradalom (2010) után alkotmányozó Fidesz–KDNP. A parlamentben nem is szavazta meg rajtuk kívül senki, egyetlen ellenzéki párt sem.

A szombati kötcsei Fideszes pikniken Orbán Viktor megint szóba hozta az alkotmányozást. Az alaptörvényen már hét kicsi lyuk van, lehet, hogy félredobják? Van vajon arra remény, hogy a magyar társadalom érdekeinek védelme is belekerül az alkotmányba?

Békéscsaba, 2018. szeptember 10.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető 1.: „Egy uralkodó csoport csak négyféle módon bukhat meg. Vagy legyőzik kívülről, vagy annyira ki nem elégítően kormányoz, hogy a tömegek fellázadnak ellene, vagy megengedi, hogy erős és elégedetlen középső csoport jöjjön létre, vagy pedig elveszti önbizalmát és a kormányzásra való hajlamát. Ezek az okok nem külön-külön hatnak, rendszerint mind a négy jelen van bizonyos mértékig. Az az uralkodó osztály tud állandóan hatalmon maradni, amelyik mind a négy ellen védekezni képes.” (Részlet George Orwell 1984 című könyvéből)

Emlékeztető 2.: „Domokos László ÁSZ elnök előterjesztésére az állami cégek vezéreinek fizetését havi ötmillió forintra emelték. Az nem számít, hogy veszteséges a cég, akkor is ennyi, és jár nekik jutalom, prémium, luxus irodák, drága gépkocsik benzinkártyával, titkárnők, számítógépes rendszerek, és minden, ami már a csövön ki se fér. Természetesen a jegybank is állami cég, amelynek az összes kiadása az ezer feletti dolgozói létszám bér- és egyéb terhével együtt a magyar adófizetőket terheli. A nyereséget viszont kiszervezi hat jegybanki alapítványba, amelyek Matolcsy Györgynek és a rokonainak a játszótere. Ott aztán vásárolnak nagyon drága szőnyegeket, festményeket, hatalmas palotákat, üdülőket, és a költekezéseiknek nincs következménye. A kiszervezett pénz közpénz, mint ahogy közpénz a társasági adóból a TAO-ba utaltatott, általában sportra, focira, stadionépítésre költött pénz. Ezek a pénzek bizony nagyon hiányoznak az államkasszából, és mind a két hely a korrupció melegágya.” Részlet a Nemzeti tulajdonban a rezsi-szolgáltatók is című cikkből)