Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25772858

2020. február 28.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Elemér napja van.
Holnap napja lesz.

Amikor négy évig kettős hatalom volt Magyarországon!

Amiről már nem is beszélünk! Most egy írás erejéig beszélünk róla!  

A választójogi törvény még normális volt 2006-ban, vagyis kétfordulós volt, és a két forduló között eltelő két hétben tudtak egyezkedni a pártok. A kampányban még 14. havi nyugdíjat is ígért a Fidesz, mégis a szocik győztek! Budapest az SZDSZ kezében maradt, mert Demszky Gábornak elég volt annyi a kampányban, hogy kiállt a korábban Toroczkaiék által felgyújtott tv-székház elé bemutatva, hogy ezt akarják-e a budapestiek? Akik aztán sokadszorra is leszavaztak a szép szőke hercegnek is elkeresztelt Demszky Gáborra. Nem mellékes, hogy végül 2010-ben ő is elszámoltatás és felelősségre vonás nélkül lépett le a hivatalából.

2006 és 2010 között a 2006-os választási eredmény miatt aztán kettős hatalom volt az országban! A fő hatalom a szociké volt, az önkormányzati hatalom a Fideszé. Ekkor találta ki a Fidesz a Felperzselt föld taktikát, vagyis az önkormányzatok eladósítását. Hódmezővásárhely volt Lázár János polgármestersége idején az országban a legeladósítottabb. Még nem voltunk egészen profik a honlap kezelését illetően az alábbi írás közzétételekor, de ettől eltekintve hasznos lehet a történtek megismerése, vagy aki esetleg ismeri, annak az ismétlés.

A korabeli írás elérhető ITT !

Az eladósított önkormányzatok 1368,9 milliárd(!) forintos hitelállományát is a magyar adófizetők nyakába varrták!  Ezek általában visszafizethetetlen devizahitelek, a magyar adófizetők nyakába tételéről egy 2014-es írás elérhető ITT !

2010-ben az elszámoltatás és felelősségre vonás ígéretével kétharmados parlamenti többsége lett a Fidesznek! Az elszámoltatásból és felelősségre vonásból nem lett semmi érdemleges, de szinte azonnal meg is kezdték kiforgatni az országot a sarkaiból, és be is biztosították magukat jócskán az egyfordulóssá tett, a választókerületeket is átrajzoló, 2012. január 1-jével hatályba léptetett új választójogi törvénnyel, amely csak nekik biztosít lehetőséget a győzelemre! Alkotmányoztak is, amelyből szinte kifelejtették a magyar társadalmat, és készült egy munkavállaló ellenes munkatörvénykönyv is, amelyet most a rabszolgatörvénnyel egészítettek ki – egészen elképesztő szavazási procedúrával – 2018. december 12-én.

Eldöntötték most már azt is, hogy a Jobbikot végképp eltüntetik az útból. Ehhez úgy látszik, hogy keveslik az egyre népesebb Ukrajnából és Romániából magyar nyugdíjért átjáró szavazóik létszámát, vagy a már egymillió feletti kettős állampolgár levélszavazatát, amelyek milliárdos költséget okoznak az adófizetőknek, és a három milliárd forint körüli szintén adófizetői kiadást jelentő kamupártokat. Emiatt aztán egyre szaporodó összegű, kifizethetetlen bírságokkal sújtja a Domokos László Fideszes pártkatona által vezetett Állami Számvevőszék a Jobbikot. Hány pártot is darált le eddig a Fidesz? És vajon mikor fordul végre a kocka, és rákerül a sor erre a korrupcióban és választási csalásban egyelőre verhetetlen pártra?

Domokos László felejthetetlen előterjesztése volt az, hogy az általában veszteséges állami cégek vezéreinek jövedelmét havi ötmillióra emeljék! Elég sok ilyen magas jövedelmű van a például jegybankban is, amelynek összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, összes nyereségét Matolcsy György hat jegybanki alapítványba kiviszi, amelyek haveri és rokoni kifizetőhelyként is funkcionálnak, és a korrupció melegágyai. Két miniszternek is ötmillió már a fizetése: Szijjártó Péter külügyminiszter és Bártfai-Magyar Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter is ennyit kaszál tárca nélküli miniszterként. Bártfai-Magyar Andrea Bártfai Bélának, az első Orbán-kormány volt kancelláriaállamtitkárának a felesége, aki bejáratos volt korábban Orbán Viktorhoz is, Matolcsy Györgyhöz is. Matolcsy mandátuma márciusban lejár, de nyugodjon meg mindenki, marad a jegybankelnöki székben, hiszen pótolhatatlan embere az Orbán-kormányoknak. Ezeknek a havi ötmilliósoknak akár ötmillió forint is lehet a nyugdíja a jutalmak és a prémiumok miatt, mert nincs se járulék-, se nyugdíjplafon. A nyugdíjkasszát nem a 70 ezerforintos nyugdíjú Ratkó-gyerekek, hanem ezek a Fideszes potentátok fogják beborítani. Segítségükre lesz ebben a temérdek, ügyeskedéssel külföldre kicsorgatott nyugdíj-milliárdok is, amelyek szavazatvásárlást is szolgálnak.

Látlelet napjaink Magyarországáról, a társadalomról és hatalomról:

Békéscsaba, 2019. február 1.

Összeállította: Forgó Irén

Emlékeztető: „A Fidesz politikájának egyik legkártékonyabb „vívmánya”, hogy megtanította mindenkinek: ha lojális, akkor joga van teljesítmény nélkül érvényesülni. Nagy lesz a morális ára ennek a nyolc vagy még ki tudja, hány évnek.” (Részlet a Kéri László: Orbán Viktor egy hepciáskodó hős, a legrosszabb Fidesz-korszak csak most jöhet című cikkből)