Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25247371

2020. január 18.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.

Ami az alaptörvényből kimaradt!

Az alaptörvény megalkotói nem tartottak igényt társadalmi vitára, nem előzte meg semmiféle konszenzus, pedig a mindennapjainkra fontos szerepe van. Kihagyták ebből is a társadalmat, akárcsak az úgynevezett rendszerváltozásból! Az átkosból megörökölt Alkotmányon 1990 után a szükséges módosításokat végrehajtották, de nem alkotmányoztak a szocialisták sem, pedig 1994–98 között megvolt a módosításhoz szükséges kétharmaduk. A Fidesz 2010 után azonnal törvénygyárrá alakította át a parlamentet, és azonnal hozzáfogott alkotmányozni, amit utóbb alaptörvénynek neveztek át. Már hét módosításon esett át, de a magyar társadalom számára fontos tételek védelmére továbbra sem terjesztették ki!

Nincs alkotmányos védelem alatt a magyar termőföld! Ebből kapott a magyar vidék alapos leckét akkor, amikor különböző pályázatok útján az oligarchák megszerezték az állami tulajdonú termőföldeket. „Vajon megérjük-e még, hogy a földpályázatok és árverések során elkövetett számtalan jogsértés felelőseit megbüntetik, a károkat megtérítik? – teszi fel a költői kérdést a Kishantos kálváriája című cikkben a szerző.

Nincs alkotmányos védelem alatt a vízbázis! Víz nélkül nincs élet! Ha a multi azt akarja, akkor élelmiszerré nyilvánítják, és a folyamatos infláció miatt a víz is megfizethetetlen lesz sok nagyon csekély jövedelmű honfitársunknak!

Nincs alkotmányos védelem alatt a társadalombiztosítás, vagyis az egészségünk! A járulékokat már adóként szedik be, és szabad felhasználású pénz lesz abból is. Egyre több a probléma az egészségügyben, főleg a kórházak vannak elhanyagolt állapotban. Lehet, hogy fontos a vietnámi kórházépítés és a fél világ anyagi támogatása, de először mindenképp itthon kellene rendet tenni! Hogy hány milliárd adóforintunk repül át az országhatárainkon, az mára már szinte követhetetlen.

Nincs alkotmányos védelem alatt a nyugdíj, vagyis az idős korunk! Megszüntette a Fidesz a járulék- és a nyugdíjplafont. Egyre több a havi ötmilliós jövedelmű potentát, ami azzal fog nemsokára járni, hogy lesznek akár ötmilliós nyugdíjasok is! 31 fő kap jelenleg egymillió feletti nyugdíjat és 9 fő már kétmillió felettit! Ugyanúgy megkapják az egyéb juttatásokat, amit főként választások előtt ad a hatalom, és azonos mértékben (2,5 százalék körül) emelkedik a havi 80 ezer forintos és a havi kétmilliós nyugdíj is. A nyugdíjkasszára előszeretettel rájárnak a keleti határaink melletti településekre csalárd módon állandó lakosként akár ravatalozóba is bejelentkezettek, akiknek a néhány esetben már akár 300 ezer forintos nyugdíjért mindössze annyit kell tenni, hogy áthozzák őket leszavazni a Fideszre. Most már annyian vannak, hogy lesznek olyan települések október 13-án, ahol külföldiek, ukrán-magyar kettősállampolgárok fogják megválasztani a település polgármestereit, képviselő-testületeit.

Alkotmányos védelem alá helyezték a gyalázatos egykulcsos személyi jövedelemadót, amely miatt a minimálbéres is, és a havi ötmilliós is. Ezt nevezik nálunk esélyegyenlőségnek? Újabban szóba kerül, hogy felülvizsgálják az alaptörvényt, de senki ne gondolja, hogy a társadalom számára oly fontos négy tételt le fogja védeni a hatalom.

Békéscsaba, 2019. október 4.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A Kommunista Ifjúsági Szövetségből indultak (1988/89), Soros György finanszírozta a Fidesz és a Szabad Demokraták Szövetségének indulását. Orbán Viktor és több Fidesz-alapító társa Soros ösztöndíjas volt. Schmidt Mária, a Terror Háza örökös főigazgatója és temérdek közalapítvány kasszakezelője, NER-lovagnő például három évig volt Soros György támogatottja. Ő nem mellesleg 2007-ben pártot szervezett a Fidesz ellen, de miután nem jött össze a dolog, visszatért és vissza is fogadták a húsosfazék mellé.” (Pálfordulások sora, avagy kifordítom, befordítom, mégis bunda a bunda című cikkből)

Emlékeztető: „A lakosság részére biztosított uniós pénzből nem a családi házak és a társasházak lesznek, illetve már vannak szigetelve, hanem a középületek. Állítólag nagy nehezen rábólintott az unió, hogy Lázár János ezt is megtehesse. A lakosság is szigetelhet – hitelből. Erre a hitelre is könnyen ráfázhatnak az azt igénybevevők, úgy járhatnak, mint a devizahitelesek! A családok évéből is sikerül csalások évét kreálni. Itt már semmi nem az, aminek látszik. Főleg a magyar vidék rohamosan vágtat az ellehetetlenülés irányába. A budapesti vízfej meg nagyon jól elszórakozik, sokszor a minisztériumokban, sokszor a parlamentben.” (Részlet A kétharmados parlamenti többség mindent visz című cikkből) Most meg elvették tőlünk a lakástakarék-pénztárral kapcsolatos lehetőséget is, miközben a kiválasztott oligarchák (magyarországi adófizetést elkerülők) egyre gazdagodnak!