Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25734342

2020. február 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Géza napja van.
Holnap Edina napja lesz.

Alkotmány vagy alaptörvény

1990 után nem alkotmányoztak a parlamenti pártok, de az úgynevezett rendszerváltozás körülményeire igazították a szocialista alkotmányt, amelyen annyi volt a módosítás, hogy az eredetijére rá se lehetett ismerni.

1994 után megvolt bőven a kétharmados parlamenti többsége a Horn-kormánynak, de nem alkotmányoztak, hanem hoztak egy olyan törvényt, miszerint alkotmányozni csak négyötödös parlamenti többséggel lehet. Ez volt az a törvény, amit 2010 után a szintén kétharmadot szerzett Fidesz hatályon kívül helyezett, és elkezdett alkotmányozni, amit később alaptörvénynek neveztek át, és megkezdték kiforgatni Magyarországot a sarkaiból.

Mi maradt ki az alaptörvényből?

A Fidesz nem helyezte alkotmányos védelem alá a termőföldet (azé az ország, akié a földje!), a vízbázist (víz nélkül nincs élet, sok multi feni már a fogát a magyar vízkészletre!), a társadalombiztosítást (vagyis az egészségünket!) és a nyugdíjat (vagyis az idős korunkat!). Levédte viszont a nekik oly fontos, a kisembereknek oly átkozott egykulcsos adót. 15 százalékkal adózik emiatt a havi többmilliós jövedelmű és a több mint egymillió minimálbéres!

Az alaptörvényt már hét ízben módosította mindig a saját szempontjából a Fidesz, de a magyar társadalom javára soha! Sok törvényt saját fazonjukra igazítottak! A legelképesztőbb a választójogi törvény, amely 2012. január 1-jével lépett hatályba, és bebetonozza a hatalomba a Fideszt. Készült egy rettenetes, a munkáltatóknak kedves munkatörvénykönyv is, amelyet 2018 decemberében elképesztő parlamenti körülmények között kiegészítettek a rabszolgatörvénnyel. Minél több törvényt alkotnak meg a törvénygyárban a keményen dolgozó kisember ellenében, annál népszerűbbek!

Érti ezt még valaki?

Békéscsaba, 2019. április 23.

Anton

Emlékeztető: „Akkor lehet sikeres Magyarország, ha ember és ember között nem a származás, nem a világnézet, nem a vallás, nem a pártállás, hanem a tudás, a tehetség, a munka tehet csak különbséget!” (Szent-Györgyi Albert Nobel díjas tudós)

Emlékeztető: „Világszerte zajlik most már a magyar adóforintjaink szétszórása Panamától Mongóliáig, Ázsiától Afrikáig! Úgy tessék már osztogatni, hogy valamennyi azokra is jusson, akik befizették az adót, és akik ELTARTJÁK ezt az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű hatalmat! Minél több az ilyen pénzszórás, annál népszerűbb a kormánypárt. Ez a társadalom fordítva van bekötve, amiből villanyszerelők szerint nagy probléma lehet…” (Részlet a Május 26-án már több mint egymillió kettős állampolgár szavaz című cikkből)