Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20713532

2019. március 21.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Benedek napja van.
Holnap Beáta napja lesz.

Akinek Orbán Viktor a barátja, az üdvözül!

A török üzletember fia, Kelim Polat is egyre jobban beépül a magyar üzleti világba (hvg.hu)

Iroda- és lakópark-komplexumot épít a Közvágóhíd helyén Adnan Polat török üzletember, Orbán Viktor miniszterelnök közeli barátja. A védett épületek jó részét lebontják – írja legutóbbi számában a Magyar Hang.

A török üzletember nagy bulijáról bővebben ITT

A londoni Chelsea–Mol-Vidi meccset is együtt nézte végig Orbán Viktor és Adnan Polat, Schmidt Mária és Csányi Sándor is a társaságukban volt. Egyszer a felcsúti stadion tetején sétált körbe török üzletemberek társaságában a miniszterelnök, Polat is a társaság tagja volt.

A török üzletember közreműködésével újult meg a Gül Baba türbéje a II. kerületi Mecset utcában. A 2,5 milliárd forintból rekonstruált és évi csaknem 700 millió forintból fenntartott iszlám kegyhely kezelését átadták a Gül Baba Türbéje Alapítványnak, amelynek vezetője természetesen Adnan Polat. A már korábban elkészült létesítmény átadásával megvárták a török elnököt és küldöttségét. Szigetváron szorgalmasan keresik annak a török szultánnak a türbéjét, aki a szigetvári csata idején idős korban, természetesen halállal hunyt el. Jut nekünk pénzünk a Habsburgokkal kapcsolatos emlékek megőrzésére is, akiket Ausztria nem igazán ajnároz.

Kirgizisztánban összejött nemrégiben néhány ország diktátora, és megjelent Orbán Viktor is egy népes delegációval. „Szeretnénk, ha minél több közép-ázsiai turista ismerkedne meg Magyarország látványosságaival, illetve nevezetességeivel, hiszen ez az ország számára komoly bevételeket és komoly presztízsnövekedést jelent. Jelenleg 25 fiatal kirgiz hallgató tanul Magyarországon állami ösztöndíjjal. Megállapodtunk abban, hogy jövő szeptembertől ezt a számot 75-re növeljük, és 75 kirgiz fiatalnak fogunk állami ösztöndíjat adni magyarországi egyetemeken” – mondta Szijjártó Péter.

Jönnek egyre több országból diákok is, sokan közülük magyar ösztöndíjjal tanulhatnak. A magyar diák is tanulhat – diákhitelből. Amelyet, ha jól alakul a sora, akár 50 éves korára törleszthet is. Legnagyobb gondja a lakáshelyzet megoldása, és a családalapítás, ami elég nehezen jön össze – már ha összejön egyáltalán.

A magyar társadalom sajnos egyre szegényedik, miközben az általa eltartott kormány a fél világot támogatja, ahelyett, hogy a belföldi gondjainkat megoldaná! A tűzfészekként is számon tartott Balkánnal is igen szoros kapcsolatokat ápol a hatalom, és szeret beleavatkozni az ottani választási kampányokba. Vajon mindez hány milliárd adóforintunkba kerül?

A fél világnak jut már az adónkból. Egy közelmúltban megjelent erről szóló írásunk elérhető ITT

Újabban úgy tűnik, mintha már nem is tartoznánk az Európai Unió tagállamai közé, annyi unión kívüli országgal kerül a kormány egyre szorosabb kapcsolatba.

A török kapcsolatokat illetően csak egy régi magyar mondás nyújt némi vigaszt: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem váltunk törökké! Mi lesz így az Egri csillagokkal, és mi lesz a déli harangszóval?

Békéscsaba, 2018. október 15.

Összeállította: Anton

Emlékeztető 1.: „Tízéves barátság fűzi Orbán Viktort Adnan Polat török üzletemberhez, aki kiterjedt magyarországi üzleti tevékenységet folytat, és immáron fia is egyre több magyar cégben tűnik fel, legutóbb a napelem-bizniszben, amelyről a miniszterelnök tavaszi beiktatása utáni beszédében is elmondta, milyen fontos az országnak.” (Részlet az Orbán török barátai a napelem-bizniszben című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Nem leszünk gyarmat! A magyarok nem fognak idegenek diktátumai szerint élni, nem fogják feladni a függetlenségüket, szabadságukat, alkotmányukat! Szabad-e az a magyar, akit víz alá nyom az adóssága? Szabad-e az a magyar, akinek éhes a gyermeke? Sohasem voltunk még olyan közel a szabadsághoz, mint most. Hosszú évtizedek óta nem voltunk olyan erősek, mint most. Elegen vagyunk a szabad magyar élet kivívásához. Nem fogjuk adósrabszolgaként leélni az életünket. Nincs szükségünk szamárvezetőre az alkotmányunk írásához. Nem kérünk az idegenek kezünket irányítani akaró kéretlen segítségéből sem.” (Részlet Orbán Viktor miniszterelnök 2012. március 15-ei beszédéből)