Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27027057

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

A világrendezvények visszamondásáról, vagy elhalasztásáról…

Az 1938-as budapesti katolikus világtalálkozó Budapesten. Fotó: iec.2020

Nagyon sok világrendezvényt vállalt be a magyar kormány, amelyeket a koronavírus járvány miatt el kellene halasztani, vagy le kellene őket mondani. Más országok ezt meg szokták tenni, és olyan is előfordult, hogy az egyik ország lemondta az eleve veszteséges rendezvényt, Magyarország meg bevállalta (vizes vébé 2017-ben).

Legközelebbi időpontban valószínűleg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (katolikus világtalálkozó) lesz, vagy lenne! „2020 szeptemberében az egész világegyház figyelme Budapestre irányul majd. Vajon sikerül-e élnünk ezzel az óriási lehetőséggel?

Különleges roadshow zajlik Magyarországban: rocksztárok, celebek helyett maga Jézus járja az országot, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) munkatársai viszik el őt fesztiválokra, közösségi programokra, hogy közvetlen formában invitáljanak meg minél több embert az egy év múlva sorra kerülő nagy találkozásra”. (Részlet a tavalyi, Célegyenesbe fordult a hazai katolikus világtalálkozó előkészítése című cikkből) Már eddig is milliárdok mehettek el rá, most a vírus elleni küzdelemre kellene figyelemmel lenni és költeni, nem világrendezvényekre!

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából százezreket kellene vendégül látni, és sajnos mire a szeptemberi kezdőnaphoz érkezünk, az ország rossz gazdasági helyzetben lesz, és nem lehet tudni, hogyan alakul addigra a járványügyi helyzet nemcsak itthon, hanem egész Európában. A szeptemberi rendezvény szentmiséje a Puskás Arénában lesz, vagy lenne.

„A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szerint a koronavírus észak-olaszországi terjedése miatt veszélybe került a Milánó-Sanremo klasszikus egynapos viadal megrendezése, ugyanakkor egyelőre megjósolhatatlannak nevezte, hogy mi lesz az idei Giro d'Italia sorsa, amely a tervek szerint május 9-én Budapesten rajtol.” (portfolio.hu). Révész Máriusz szerint 8 milliárd körüli összegbe kerül, és néhány százmilliót adhat Budapest. A 2020. május 9-ei időpont már legalább annyira közel van, mint sajnos a koronavírus járvány tombolása nálunk…

Szintén a nem túl távoli jövőben lenne (2021-ben) a grandiózus vadászati kiállítás, melynek előkészületeire már vagy 10 milliárd forintot sikerült elkölteni. A költekezés a rendezvény időpontjáig folyamatos lenne… Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beharangozója:

Hogy hány világrendezvény van bevállalva, valószínűleg sok. Az atlétikai világbajnokságnak csak a stadion építése kerül vagy 150 milliárd forintba. A Puskás Arénát nem tették alkalmassá atlétikai versenyek rendezésére, elődje, a Népstadion alkalmas volt.

Most elsősorban a koronavírussal kapcsolatos kormányzati segítségre számít, vagy számítana a magyar társadalom, és nem a veszteséges világrendezvényekre…

Békéscsaba, 2020. március 30.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A 18 milliárd forintból tehát az egészségügyre mindössze két milliárd forint jut. Vagyis még mindig nem tartozik a fontos ágazat közé az egészségügy. A kórházi beszállítók felé vajon mennyivel tartozik a kormány? A fő baj az lehet, hogy a járulékokat már adóként szedik be, és nem arra költik, amire beszedik, vagyis szabad felhasználású pénz lesz abból is! Rossz állapotban érte a koronavírus járvány az egészségügyet.” (Részlet a 18 milliárd forintot csoportosít át a kormány című cikkből) Miért az egészségügyre jutott vajon a legkevesebb pénz világjárvány idején?

Emlékeztető: „Az mindenesetre biztosan állítható, hogy amennyiben egyik napról a másikra kiugróan sok beteg jelenik meg a kórházak betegfelvételén, a halálozási arányok alakulása nagyban függ majd attól, milyen az adott ország egészségügyi rendszerének teherbírása. Bízzunk benne, hogy a magyar egészségügy problémáinak több évtizedes elodázása nem az idei tavaszon bosszulja meg magát!” (Részlet a Nem csak az idősekre veszélyes a koronavírus című cikkből)