Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22083480

2019. június 19.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Gyárfás napja van.
Holnap Rafael napja lesz.

A vietnami kommunista vezérrel találkozik Orbán

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására szeptember 8-án magyarországi látogatásra érkezik Nguyen Phu Trong, a Vietnami Kommunista Párt főtitkára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. 

Orbán Viktor egy évvel ezelőtt, tavaly szeptemberben tett hivatalos látogatást Vietnamban  . A tárgyalásai után tartott sajtótájékoztatóján Hanoiban a miniszterelnök arról beszélt, hogy a magyar kormány különleges kapcsolatot szeretne kiépíteni Magyarország és Vietnam között. Kifejtette: Magyarország azért választotta Vietnamot térségi stratégiai partnerének, mert hosszú ideje jó a diplomáciai együttműködés a két ország között, továbbá mert mintegy háromezer olyan vietnami állampolgár van, aki az iskolai képzettségét Magyarországon szerezte, Magyarországon pedig él egy becsületes és szorgalmas családokból álló többezres vietnami kolónia. 

Tavalyi hivatalos útján Orbán Viktor azt is kiemelte, hogy stratégiai elemzők szerint a következő harminc évben Vietnam lesz a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa.

Forrás: index.hu

sokkaljobb-kommentár: A vietnami háború idején (1955–1975) is segítettünk nekik, Csepel kerékpárok ezreivel tudták szállítani a vietkongoknak az utánpótlást. Szeretünk jótékonykodni elég sok országgal, de mi történik vajon, ha mi szorulunk majd segítségre? Sajnos már nem állunk messze ettől a helyzettől, amibe belejátszik jócskán a kormányzati pénzszóráson túl a korrupció is. Az Európai Unióban az utolsó előtti helyen szerepelünk, Bulgária megelőz bennünket. Nem kellene arra törekedni, hogy mi legyünk az utolsók, bár a jelenlegi helyezésünk is szégyenletes! Hogy Vietnamnak most mekkora további segítséget, hány milliárd adóforintot adunk, az vagy kiderül, vagy nem!

A kommunista Vietnamot is segítjük, ott luxus kórházat is építünk. A letelepedési kötvény valami újabb változatát is árulják állítólag ott is. Ezen a forgalmazók nagyon jól, a magyar adófizetők nagyon rosszul járnak! Öt év után kamatokkal terhelten visszavásároltatják a magyar adófizetőkkel a kötvényeket. Évente egyre többe kerül, mert a forgalom elképesztő méreteket öltött. Akár 50 milliárd is lehet az évi teher. Ráadásul akár köztörvényesek is magyar iratokhoz jutnak általa. Vietnamban újfajta letelepedési lehetőséget hirdetnek, jönni fognak tovább Magyarországra. A már itt élők közül néhány be is kapcsolódott a vadkender-termesztésbe.

Békéscsaba, 2018. augusztus 31.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, 1490 milliárd forint, mert a tavaly előre kifizetett uniós pénzeket itt számolták el. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.