Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27180773

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

A vártnál több, csaknem 700 milliárd forint a korrupció miatti uniós büntetés

Több mint kétszerese az Európai Unió által a magyarországi korrupció miatt kiszabott büntetés összege annak, amelyről tavaly ősszel szó volt. Jávor Benedek blogjának bejegyzésében olvasható, hogy a 2018-as uniós zárszámadás adatai szerint közel 700 milliárd forintnyi uniós visszafizetési kötelezettséget írtak elő hazánk számára, vagyis jóval nagyobb összegről van szó, mint amennyivel korábban az átlagos (300 milliárd forint), vagy a legrosszabb (500 milliárd forint) forgatókönyvben számoltak.

A magyarországi korrupció mértékét jól jelzi, hogy 2018-ban 15 országban 30 operatív program esetében írtak elő visszafizetési kötelezettséget az uniós tisztségviselők, s ebből nyolc eset, vagyis több mint 25 százalék hazánkra vonatkozott.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: magyarhang.org

sokkaljobb-kommentár: A magyar kormány – hiába a magyar társadalom kérése, aláírással is megerősített akarata – nem csatlakozik az uniós ügyészséghez. Helyette inkább további 9 évre legfőbb ügyésznek választotta a parlamenti kétharmados többség Polt Pétert. Aki eddig sem igazán jeleskedett a kormányzati korrupció elleni tettekben.

Az uniós ügyészség vezetője a volt román korrupcióellenes ügyész (Laura Codruta Kövesi) lett az első európai főügyész, bér a román kormány ellenkampányt folytatott ellene.

A 700 milliárd forint „természetesen” a magyar adófizetőket fogja terhelni. Hihetetlen, hogy nemzetinek és kereszténynek mondott kormány képes ezt elkövetni az ELTARTÓI ellen. Hogy hova került ez a temérdek pénz, azzal egyszer csak el kell számolni! Az uniós juttatásokat a 700 milliárd forinttal csökkentik. A brexit miatt is csökkenni fog majd a támogatás, ez meg már csak hab a tortára! Bár lehet, hogy már nincs is torta, csak hab…

Békéscsaba, 2019. november 13.

Emlékeztető: „Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.) Magyarország jobban teljesít?

Emlékeztető: „A korrupciós és a pénzszórási szokásain amennyiben nem változtat, és nem állítja meg a forint gyengülését a kormány és a jegybank, nagy bajba kerülünk. Ilyen népes és ilyen magas jövedelmű hatalom még soha nem uralkodott a magyar társadalmon! Jövedelmileg is, emberileg is elszakadtak tőlünk! Ráadásul megadóztatják már a minimálbért is, és a gyalázatos egykulcsos adó miatt 15 százalékkal adóznak ők is, meg a havi ötmilliós jövedelmű potentátok is! Egyre több a magyarországi adófizetést elkerülő offshore lovagunk, és bizony továbbra sincsenek bekötve online pénztárgépekkel az adóhatósághoz a hatalmas hasznot termelő kaszinók! Adót fizetni nálunk igazából csak a jövedelemhez alig jutóknak kell, akik nem olyan dörzsöltek, mint a kebelbéliek.” (Részlet a Hogyan lehetséges? című cikkből)