Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27117089

2020. május 27.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Hella napja van.
Holnap Emil, Csanád napja lesz.

A választási összefogás fontosságáról KÖZÉRTHETŐEN!

Főleg a fanyalgók figyelmébe!

Szavazatokat gyűjtő urna (illusztráció: wikipédia)

Az országgyűlési választások 2010 előtt kétfordulósok voltak. A két forduló között két hét különbség volt, és a közben lévő két hét alatt az első forduló eredményei alapján lehetett egyeztetni. 1998-ban a választás első fordulóját a szocialisták nyerték, de a két forduló között meggyőzték a kisgazdákat, hogy léptessék vissza a jelöltjeiket a Fidesz javára, és ettől aztán megfordult az eredmény. A Fidesz nyert, de akkor még nem kétharmaddal. Már 2000-ben az úgynevezett kétéves költségvetéssel meg is szabadultak azoktól, akik hatalomra segítették őket!

2002-ben és 2006-ban elbukta a Fidesz a választást, erős ígéretekkel nyertek a szocialisták. 2006-ban az is megtörtént, hogy az országgyűlési választást a szocialisták, az önkormányzati választást a Fidesz nyerte, és négy éven keresztül kettős hatalom volt az országban, vagyis az országgyűlésben a szocik, az önkormányzatokban a Fidesz volt hatalmon. Az önkormányzati győzelemben nagy segítség volt Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. Az őszödi beszédnek a napokban volt a 13. születésnapja.

A 2008-as gazdasági világválság is közrejátszott abban, hogy a megszorítások miatt és a komikus miniszterelnök-választás (Gyurcsányt Bajnai váltotta, de volt jelölt bőven) után került sor a 2010-es választásra, amelyet a Fidesz a soha meg nem valósult elszámoltatás és felelősségre vonás nagy ígéretével kétharmados úgynevezett fülkeforradalmi győzelmet aratott, és a kétharmados parlamenti többséggel szinte azonnal megkezdte törvénygyárrá alakítani az Országgyűlést.

Sorra születtek a Fidesz fazonjára igazított törvények, azonnal alkotmányoztak, megszületett a munkáltatópárti munkatörvénykönyv, és megalkották a 2012-ben életbe léptetett, csak nekik kedvező választójogi törvényt. A Kubatov-lista alapján átrajzolták a választási kerületeket, és egyfordulóssá tették a választást, mellyel vége szakadt a két választási forduló közötti egyeztetési lehetőségnek! Az egyfordulós azt jelenti, hogy egy Fideszes jelölttel szemben akár tíz ellenzéki jelölt is indul, ami miatt egyértelmű, hogy győzelmi esélye kizárólag a Fidesznek van! Annyit mindenképp el kell mondani, hogy amennyiben 1998-ban ez a választójogi törvény lett volna, nem győzött volna a Fidesz, mert a választás első fordulóját az MSZP nyerte!

Amennyiben megértené a választópolgár, hogy egy kormánypárti és egy ellenzéki jelölt induljon a választásokon, természetesen az ellenzékiek közül az egyeztetés során a legalkalmasabbat kiválasztva, akkor lenne esélye az ellenzéki jelöltnek is a győzelemre. Ettől azonban az ELLENZÉK ódzkodik, sok ellenzéki pártot támogató szavazó is ellenkezik, és sok esetben elakad az ÖSSZEFOGÁS! Ezzel el is dőlt, a győztes mindent vinni fog, hátradőlhet a Fidesz, és már kérheti is ki a győzelmi kávét! Aki ezt akarja, ne fogjon össze, ellenkezzen szorgalmasan tovább! A fanyalgás előre vetíti a 2022-es a Fidesznek az újabb kétharmadot, vagyis immár a negyediket!

A jogállamiság leépítése és a média kisajátítása nagy segítségre van abban, hogy mindig meglegyen a kétharmad. A rengeteg kettős állampolgár, a letelepedési kötvényesek, az Ukrajnából magyar nyugdíjért átjárók és a kamupártok is megérik a pénzüket! Sokba kerülnek, de most már nemcsak a hatalom megtartása a fontos, hanem a lopott holmi megtartása is! A kamupártok most nem játszanak szerepet, mert nincs rablási lehetőség, nincs kampánypénz. 2022-ben azonban tovább fognak dübörögni. Az átjelentkezések viszont most is jelentős szerepet játszhatnak (nem a lakóhelyén szavaz a választó, akár pártkérésre). És bizony áthozzák megint szavazni a magyar nyugdíjat élvező, általában törvénytelenül magyar állandó lakcímre bejelentkező ukránokat. Főleg Szabolcsban jelentős a létszámuk, de jócskán lehetnek már Budapesten és több településen is bejelentkezve. Az általában levélben szavazó kettős állampolgárok létszáma is jelentős, már meghaladta az egymilliót.

A Fidesz eddigi pálfordulásairól ITT !

Török Gábor politológus véleményéről bővebben ITT !

Békéscsaba, 2019. szeptember 18.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Egy nagy választási ígérete a Fidesznek az volt, hogy senkit nem hagynak az út szélén! A gazdagokat segítik mindenféle CSOK-kal, a szegényeket meg kiteszik az út szélére! Mert amint egyik nagyágyújuk mondta: Akinek nincs semmije, az annyit is ér! Ráadásul még az sem érdekli a hatalmat, hogy mi lett a sorsa a rengeteg kilakoltatott családnak! És a kilakoltatások sajnos folyamatosak. Egyetlen országban sem űztek sportot a devizahitel-folyósításból, csak nálunk! A többi ország lerendezte a problémát, a nemzetinek és kereszténynek mondott kormányunk viszont nem!” (Részlet a Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője amnéziában szenved című cikkből)