Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26318058

2020. április 04.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Izidor napja van.
Holnap Vince napja lesz.

A Tesla autógyár megkezdte Sanghajban a gyártást

A kaliforniai székhelyű, elektromos autókat gyártó vállalat 2019. január 7-én kezdte meg Sanghajban első, az Egyesült Államokon kívüli üzemének építését, amely egyúttal a legelső, teljes mértékben külföldi kézben lévő autógyár Kínában. A rekordidő alatt elkészült óriásüzemben gyártott első 15 járművet a vállalat alkalmazottainak adták át múlt hétfőn, bő egy héttel később pedig hivatalosan is megkezdték a kínai gyártású Tesla Model 3 típusú személyautók átadását. Musk az ünnepélyen tíz Model 3 kulcsát adta át a megrendelőiknek. (napi.hu)

A cégvezető azt is bejelentette, hogy egy tervező és mérnöki központ kialakítását tervezik Kínában abból a célból, hogy a vállalat ott egy teljesen új típusú járművet fejleszthessen ki. Hozzátette: a Tesla tovább kívánja növelni beruházásait Kínában.

A gyár mintegy kétmilliárd dollárból épült fel, és kizárólag Kínában dobják piacra az autókat állami támogatással. Átszámítva az autó 15 millió forintba került volna, de máris 12,7 millió forintra csökkentették az árát.

A Tarolt a Tesla az év végén című cikk elérhető ITT !

Németországban az autóipar vezetői válságtanácskozást tartottak. Erről bővebben ITT !

A BMW debreceni autógyárának építéséhez eddigi bejelentés szerint 130 milliárd forintot ad az adónkból a magyar állam. Hogy ez az összeg végül hol fog megállni, nem lehet tudni. Mint ahogy azt sem, hogy Debrecenben is lesz majd földmutyi, mint az eddig felépült autógyárak esetében volt… Vajon hány ukrán vagy egyéb vendégmunkásnak teremtenek a németek ott munkahelyeket az adónkból? Általában 1,5 milliót szoktak kapni a multik munkahelyenként. És hát akkor tolmácsot is kell majd fizetni, és meg kell oldani a lakhatási lehetőségeiket is. A kilakoltatott magyarokét nem!

Békéscsaba, 2020. január 20.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „130 milliárd forintunk megy ki csak a határon túli pártok támogatására! Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint erre azért van szükség, mert nekünk nem mindegy, hány magyar polgármester van a határon túl. Dehogynem mindegy, az a nem mindegy, hogy itthon hány zsebes korrupt polgármester van! 1,1 millió kettős állampolgár fog már szavazni, és a kamupártokat is tovább élteti a hatalom. Semjén Zsolt szerint szárnyal a gazdaság! Ne szárnyaljon, mert az nem madár! Próbáljon meg talpon maradni ennyi korrupció és pénzszórás mellett... Az Európai Ügyészséghez igenis csatlakoztatni kell az országot, mert másképp nem áll helyre még viszonylagosan sem a rend!(Részlet a Trianon 100 és a nemzeti összetartozás című cikkből)