Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27027068

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

A teljhatalmi törvény adta lehetőséggel élnek vagy visszaélnek?

Ki-ki döntse el, hogy melyik az igaz? A „fürkészés és portyázás” valójában több milliárd forintos közbeszerzések voltak

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon közzétett fotója szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta a Kínából érkező eszközöket 2020. március 24-én. Mindezt maszk és kesztyű nélkül tette. Ott fotóztatta magát még néhány államtitkár is…

Egy 275 milliós árbevételű cég nyerte a 196 darab lélegeztető gép beszerzését Kínából 3,24 milliárdért!! És további 1,5 milliárdért védőfelszereléseket. Jelentős a fuvarköltség, és mivel belföldi forgalomba kerül, áfa is terheli. Váratlanul szépen felment az ára... Így már érthető, hogy a miniszterelnök nem szabott hatósági árat a védőmaszkra!

A kínai beszállítást bonyolító cég háttere: korábban áfa-csalásba bonyolódtak, de a tulajdonos Kovácsics István és neje, vagyis a NAV elnökhelyettesének családja.

„Az adóhatóság vám- és pénzügyőri elnökhelyettese már régóta építgeti kínai kapcsolatait: 2006. óta tagja a Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnökségének, 2011-ben pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak dolgozott Kína-szakértőként. Dr. Kovácsics számára a China Mart sem lehet ismeretlen, hiszen 2010-ben még a kamara elnökeként segített az épületbe expót szervezni, tavaly nyáron pedig – már NAV-vezetőként – beszélt is itt egy üzleti rendezvényen.” Bővebben ITT !

Ugye, hogy bejött a kormánynak a keleti nyitás! Vietnámmal is nagyon megy. Az is mutyi lehet, hogy Vietnámban kórházat építünk, és ráadásul Hanoiban egy nagyon fontos magyar művelődési központ is épül milliárdokért. Ez utóbbi ügyben Novák Katalin államtitkár el is látogatott Vietnámba. A vietnámi kapcsolatról ITT !

Mi jöhet még?

Tovább dübörög a Haverok, Rokonok, Szomszédok, Mutyi, Hanta! A termőföld- és a trafikmutyival bizony nagyon sok honfitársunk veszítette el a megélhetését. Egy darabig ment a sajtópolémia, aztán csönd lett, ahogy szokott. Amikor ekkora a baj, akkor is dübörög tovább a korrupció, a koronavírusra terelve a figyelmet lehet tovább „munkálkodni” a háttérben. Elvégre a teljhatalmi törvény szerint már nincs szükség közbeszerzés kiírására. Ezért is kellett határidő nélkülivé tenni a teljhatalmi törvényt…

Amit nem kellene elfelejteni: a minimálbér adómentes volt, az előző munkatörvénykönyv nem tartalmazott rabszolgatörvényt például, és az előző választójogi törvénnyel volt lehetősége a nyerésre az ellenzéknek is. Amennyiben az előző választójogi törvény lett volna érvényben, akkor a Fidesznek nem lett volna kétharmados parlamenti többsége sem 2014-ben, sem 2018-ban. Félelmetes módon lehetőséget adtak jócskán a választási csalásokra, amelyben még kamupártok (rablópártok) is közreműködnek! Csak ezek eddig nyolcmilliárd forintot nyúltak le, következmények nélkül!

Békéscsaba, 2020. március 27.

Összeállította: F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A levél azzal indul, hogy péntek reggel (2020. március 13.) Orbán Viktor még büntetni szerette volna a pedagógusokat, ami Molnár szerint „kár” lett volna, „még akkor is, ha tudom, hogy ők a NONAT miatt is elrúgták Önnél a pöttyöst”. A polgármester úgy látja, hogy nem kérdéses, hogy a tanárok is közfeladatot látnak el, ezért bérezésük kérdésében is indokolt az állami szerepvállalás, hozzátéve, hogy minden olyan gazdasági szereplő kapcsán is „kötelező lesz a kormányzati beavatkozás, amely a vírusveszély miatt fellépő korlátozások következtében kerül a csőd közeli, vagy csődhelyzetbe”. – Ez nem nyolcmilliárd lesz miniszterelnök úr, hanem 800, 1000, vagy ki tudja hány milliárd forint – írja, mondja Molnár, aki azt javasolja a kormányfőnek, hogy a propagandára, állami médiára, stadionokra és konzultációra költendő pénzt a munkahelyek megmentésére költse.” (Részlet Molnár Zsolt kübekházi polgármesternek a miniszterelnökhöz címzett hangos leveléből)

Emlékeztető: „Csak a gyenge szereti önmagát, az erős egész nemzeteket hordoz szívében.” (gróf Széchenyi István)