Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25762013

2020. február 27.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Ákos, Bátor napja van.
Holnap Elemér napja lesz.

A tao-kassza és a jegybanki alapítványok adómilliárdjaink temetői

A társasági adó egy részét, vagy már nagy részét nem a költségvetésbe fizetik be, pedig ott lenne a helye, hanem kiviszik az úgynevezett tao-kasszába. Ahol aztán elképesztő költekezés zajlik. Némi változás lehet esetleg egy 2019. november 29-ei kormányhatározat miatt, de majd nyugtával a napot…

 „A mostani változtatás akkor hiteles és ésszerű, ha a kormány a tao-rendszerhez is hozzányúl, enélkül ugyanis annyit tesz csupán, hogy még egy csatornát nyit meg a sportba áramló adóforintjainknak. A tao révén tavalyig a Puskás Akadémia 25 milliárd forintot kasszírozott. A kormányfő-közeli sportszervezet természetesen szerepel azon 10 futball-, 6 kézilabda- és k4 kosárlabdaklub között, amely államilag akkreditált sportakadémiát működtet.” (Részlet az Ellenőrzött pénzszórás – Szotyola című cikkből)

Az eddig átadott stadionok jócskán veszteségesek, hiszen mindössze négy százalékos a bevételük a jegyeladásból. Ez azonban nem akadály, tovább épülnek a stadionok és a sportakadémiák, jócskán a határainkon túl is!

A tao-pénzek útjáról egy tavaly áprilisi cikk elérhető ITT !

A hat jegybanki alapítványról: A Magyar Nemzeti Bank összes kiadása a jelentős létszámú munkavállaló fizetésével és egyéb juttatásaival, az összes rezsivel együtt a magyar adófizetőket terheli, a nyereséget meg elképesztő módon nem az államkasszába fizeti be, hanem kiviszi hat jegybanki alapítványba. Ezeknél az alapítványoknál aztán elképesztő költekezés zajlik.

Honnan van a jegybanknak egyre nagyobb nyeresége? A devizahiteleseken, a külföldön dolgozók pénzhazautalásain, a jegybanki alapkamat alacsonyan tartásán (ezzel az ideiglenesen itt állomásozó multiknak is nagy lehetőséget biztosítanak, és nagy a jegybank és az állam nyeresége is rajta). A forint gyengülése, vagy gyengítése is nagy jegybanki nyereséget biztosít. Ez a nyereség évente bizony már elérheti akár a 200 milliárd forintot!

A tao-kassza is 100 milliárd forint felett kap.

És egyre több adóforintunk hagyja el a határainkat! Támogatják már nemcsak a határmenti országokat, hanem a kommunista Vietnámot, néhány ázsiai diktatúrát, egyre több afrikai országot is. Mindez bizony most már meglátszik a határon belül úgynevezett kalandvágyból itthon maradók állapotán.

Valóban erre a nagy pénzszórásra adott felhatalmazást a magyar választópolgár, és arra, hogy a hatalom, vagyis az ELTARTOTTAI egyre nagyobb létszámban és egyre magasabb jövedelem ellenében kormányozzanak? A pénzszórás, az vajon kormányzás?

A jegybanki alapítványok pénzszórására egy 2018. novemberi cikk elérhető ITT !

„A forint gyengeségét egyértelműen a jegybank extrém laza monetáris politikája okozza. Ahogy már sokszor írtuk: az MNB nagyon hisz abban, hogy az infláció eltűnt a világból, ezért a vastagon negatív reálkamat és a gyengülő forint gazdaságélénkítő hatását bátran ki lehet használni.” (portfolio.hu). Tegnap nagyot gyengült a forint, de nem segít rajta sem a jegybank, sem a kormány! A magyar társadalom jövedelemhez alig jutó része (közte a több mint egymillió minimálbéres) bizony egyre nehezebben tudja megvásárolni például a jócskán és folyamatosan dráguló élelmiszert.

További nagy probléma, hogy jelentős adóforintunk hagyja el az országhatárt, és nemcsak a határ menti országokba juttat belőle már a kormány, hanem sok bizonytalan hatalmi hátterű és túlnépesedett afrikai és ázsiai országba, többek között a kommunista Vietnámba is. Ezek ismeretében látható ugyan, csak egyszerűen NEM ÉRTHETŐ, hogy miért jut kevés az itthoni dolgainkra, az egészségügyre, az oktatásra, a szociális ágazatra. Még a Lánchíd felújítására se igazán akar a kormány pénzt áldozni, pedig legalább annyit kellene, mint amennyibe a kormányfő budai rezidenciájára elment… Vagy nem ér meg annyit Széchenyi István, a legnagyobb magyar által megálmodott Lánchíd, amely egyben a nemzet egyik szimbóluma is? Miért szebb az idegen, mint a hazai, főleg úgy, hogy nemzetinek és kereszténynek mondja magát a kormány?

Békéscsaba, 2020. január 24.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „130 milliárd forintunk megy ki csak a határon túli pártok támogatására! Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint erre azért van szükség, mert nekünk nem mindegy, hány magyar polgármester van a határon túl. Dehogynem mindegy, az a nem mindegy, hogy itthon hány zsebes korrupt polgármester van! 1,1 millió kettős állampolgár fog már szavazni, és a kamupártokat is tovább élteti a hatalom. Semjén Zsolt szerint szárnyal a gazdaság! Ne szárnyaljon, mert az nem madár! Próbáljon meg talpon maradni ennyi korrupció és pénzszórás mellett... Az Európai Ügyészséghez igenis csatlakoztatni kell az országot, mert másképp nem áll helyre még viszonylagosan sem a rend!(Részlet a Trianon 100 és a nemzeti összetartozás című cikkből)