Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27397434

2020. június 21.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Alajos napja van.
Holnap Paulina napja lesz.

A túlhatalom-törvényről

A történelem furcsa fintora, hogy éppen 1933. március 23-án fogadta el a német parlament az úgynevezett felhatalmazási törvényt, amely rendeleti kormányzást vezetett be a diktatúrába sodródó Németországban...

Az Iránytű Intézet által készített reprezentatív felmérés eredménye szerint a lakosság többsége 68 %-a jelenlegi feltételekkel nem szavazná meg a Fidesz holnapi törvényjavaslatát.A jobbikos szavazók körében ugyanennyien gondolták így, míg a nem jobbikos ellenzéki szavazók 72%-a szavazna nemmel. A jobbikos szavazók 78%-a tartana attól, hogy a felhatalmazással átruházott hatalommal Orbán Viktor és a Fidesz visszaélnének, a nem jobbikos szavazóknál pedig 85% ez az arány. Az pedig sokatmondó, hogy még kormánypárti szavazók negyede is tart a hatalommal való visszaéléstől. A bizonytalan szavazók fele tart attól, hogy a rendkívüli jogrenddel Orbán Viktor diktatúrát építene Magyarországon, a jobbikosok 66%-a, a nem jobbikos ellenzékieknek pedig 76%-a gondolja így.

A Jobbik véleménye az, hogy amit most a Fidesz csinál, az konkrétan egy államcsíny. Az pedig, hogy a Fidesz javaslata szerint az országgyűlés adja meg az Orbán-kormánynak egy még meg sem született kormányrendeletek meghosszabbítására a felhatalmazást, konkrétan alaptörvénysértő. Éppen a Fidesz által megalkotott "gránitszilárdságú" Alaptörvény 54. cikkelyének 2. bekezdése rendelkezik arról, hogy különleges jogrendben az Alaptörvény alkalmazása nem függeszthető fel.

Szomorú, hogy míg Európában minden kormány a koronavírus elleni küzdelemmel van elfoglalva, addig Orbán Viktor és a Fidesz azon mesterkedik, hogy hogyan tudja bebetonozni határozatlan időre a hatalmát.

Forrás: Jobbik Magyarországért Mozgalom

A hatalom létszámát és jövedelmét megduplázták, most már teljhatalom is kell mellé! Mikor lesz már elég a hazárdjátékból, a korrupcióból, a Haverok, Rokonok, Szomszédok, Mutyi, Hanta nevű kormányzásból? Miért nézik finoman szólva lükének a társadalmat? Erről bővebben ITT !

Emlékeztető: „A levél azzal indul, hogy péntek reggel (2020. március 13.) Orbán Viktor még büntetni szerette volna a pedagógusokat, ami Molnár szerint „kár” lett volna, „még akkor is, ha tudom, hogy ők a NONAT miatt is elrúgták Önnél a pöttyöst”. A polgármester úgy látja, hogy nem kérdéses, hogy a tanárok is közfeladatot látnak el, ezért bérezésük kérdésében is indokolt az állami szerepvállalás, hozzátéve, hogy minden olyan gazdasági szereplő kapcsán is „kötelező lesz a kormányzati beavatkozás, amely a vírusveszély miatt fellépő korlátozások következtében kerül a csőd közeli, vagy csődhelyzetbe”. – Ez nem nyolcmilliárd lesz miniszterelnök úr, hanem 800, 1000, vagy ki tudja hány milliárd forint – írja, mondja Molnár, aki azt javasolja a kormányfőnek, hogy a propagandára, állami médiára, stadionokra és konzultációra költendő pénzt a munkahelyek megmentésére költse.” (Részlet Molnár Zsolt kübekházi polgármesternek a miniszterelnökhöz címzett hangos leveléből)

Emlékeztető: „Száz vasutat, ezeret!” (Petőfi Sándor). „Száz stadiont, ezret!” (Orbán Viktor)

Emlékeztető: „Csak a gyenge szereti önmagát, az erős egész nemzeteket hordoz szívében.” (gróf Széchenyi István)