Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27259335

2020. június 07.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Róbert napja van.
Holnap Medárd napja lesz.

A törökök tényleg háborút indítottak, hogy eltiporják a kurdokat

Fotó: alfahir.hu

Ahogy arról kedden beszámoltunk, légi támadásokkal vette kezdetét a törökök északkelet-szíriai hadművelete, amit szerdán Recep Tayyip Erdoğan elnök is megerősített. A Béke Forrása akció célpontja az Észak-szíriai Demokratikus Föderáció területe, hivatalos célja a kurd Népvédelmi Egységek (YPG) és az ISIS elleni harc, valamint egy biztonsági zóna létrehozása. Összefoglaljuk, hogy mi és miért történik.

A cikk további elérhetőségekkel ITT !

Az Európai Unió figyelmeztette volna a török diktátort, de Magyarország megvétózta a kezdeményezést! Várhelyi Olivér leendő uniós biztosunk szerdán még hamis hírnek nevezte azt a tényt, hogy Magyarország megvétózta az uniós állásfoglalást, amivel az EU figyelmeztetni akarta Erdogant a szíriai hadműveletek miatt, Szijjártó Péter a hvg.hu-nak már elismerte, hogy ez nem pletyka, ez igaz. Szijjártóra amúgy 52 TEK-es különítmény vigyáz hatalmas költségvetéssel. Az erről szóló cikk elérhető ITT !

A magyar külügyminiszter elmondta, sokáig gátolta a nyilatkozat elfogadását, elmondása szerint nagy vita volt arról, hogy kell-e nyilatkozatot kiadnia az EU-nak a kérdésben, Szijjártó szerint egyébként nem kellett volna. Mint mondta, azért nem támogatta a nyilatkozat kiadását, mert szerinte a migrációs politikának azt a célt kellene szolgálni, hogy a hazájukból elmenekültek közül minél többen visszatérhessenek oda, ahonnan jöttek, majd ott biztonságos körülmények közt élhessenek. Szerinte a törökök azon dolgoznak, hogy az ottani négymillió bevándorló visszatérhessen a hazájába. (Abba a hazába, amit előzőleg a török végképp lebombáz, esetleg NATO-fegyverekkel?! – F. I.) A külügyminiszter közölte, végül úgy egyeztek bele a nyilatkozat kiadásába, hogy az az EU külügyi képviselőjének nyilatkozata lett. (24.hu)

A török invázió borzalmairól elszomorító hírek jelennek meg máris az interneten. Az első gyermek áldozat egy kurd kisfiú. Ugyanabban a légitámadásban halt meg néhány órája, amiben életveszélyesen megsérült a húga, akinek amputálni kellett a lábát. A műtétet követően a kislány is meghalt. A felelőst Recep Tayyip Erdogannak hívják, november 7-én Magyarországra jön meglátogatni itteni barátját. Nem felejtjük el – írja a Facebookon a közzétevő.

150 évig voltak a nyakunkon a törökök (1500-as évek, és még az 1600-asokban is), amelyről azt nyilatkozta egyszer Orbán Viktor, hogy tele volt romantikával. Az Egri csillagokat nem olvasta valószínűleg, pedig elég régen kötelező olvasmány. Már csak a gyerekei miatt is el kellett volna olvasnia. Vajon hány magyar felmenőnket öltek meg a 150 év alatt? A távozásuk után szinte újra kellett telepíteni Magyarországot!

Törökország is vegyes lakosságú ország, aminek elég sokszor véget akartak már vetni a törökök. A kurd föld kell nekik, de a kurd népesség nélkül! Világszerte kb. 32 millió kurd él úgy, hogy nincs hazájuk! Erdogan lenullázza lassan a teljes török értelmiséget, nem tudta volna az ellenfeleit bebörtönözni, ha nem enged ki a börtönökből elég sok bűnözőt. 1915-ben miközben tombolt az első világháború, Törökországban 1,5 millió örményt gyilkoltak meg. Aki ezt szóba merészeli hozni, azt elítéli a török kormány. Törökország európai része görög föld volt, a görögökkel ugyanaz történt, mint Benes idején a csehszlovákiai magyarokkal. Átüldözték őket Görögországba, nagy részüknek a leszármazottai Szalonikiben vagy környékén élnek.

Erdogan november 7-én vajon hány milliárd forintot kap az adónkból? Nem távozott a múltkori látogatása után sem üres kézzel. A Gül Baba türbéjének felújítása is elemésztett néhány milliárdot, de bizony nem olcsó a fenntartása sem, 700 millió forint körüli alapítvány gondozza. Szigetváron a török invázió idején ágyban-párnák között meghalt 71 évesen a török szultán. Tetemét a harcok miatt azonnal nem tudták elvinni Törökországba, de a harcok végén már igen. Talán néhány hétig lehetett ideiglenes nyughelye, amit most nagy energiával kerestek a pécsi egyetem munkatársai a városban. Lehet, hogy találtak valamit, és azt jön egyúttal megtekinteni a nagyhatalmú diktátor november 7-én. Hogy miért kell ilyen alakokkal szóba állni, az egy talán. De van már másik, Szijjártó Péter megkezdte kiépíteni a kapcsolatainkat a brazil diktátorral!

November 7-én egyébként inkább Putyinnak kellene érkezni, de ő október 30-án jön. Az is nagy talány, hogy meddig tűri el Szíria földjén a törökök háborúját! Az Arab tavasz nevű amerikai hadjáratnak borzalmas következményei lettek. Ilyesmi történik, amikor a demokráciát bombázókon vagy tankokon szállítják, ellehetetlenítve az addig valamelyest élhető életet!

Békéscsaba, 2019. október 11.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Több millió euróval járul hozzá Magyarország Törökország menekültügyi forrásaihoz. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy Magyarország további pénzügyi hozzájárulást nyújtson a „Törökország-támogató Menekültügyi Eszköz” 2018-2019. évi működéséhez. Ennek keretében összesen 7 870 809 eurós összeg pénzügyi kötelezettségvállaláshoz szükséges tanúsítványt ír alá a pénzügyminiszter. Ebből 1 777 228 eurót jövőre, a fennmaradó több mint 6 millió eurót a 2020-2023. években kell biztosítani – áll a határozatban.” (Részlet a Több millió euróval támogatja Magyarország a török menekültügyet című cikkből)

Törökországot az Európai Unió bőséggel támogatja, pl. abból a tagdíjból, amit Magyarország is befizet! Miért ez a rettenetes plusz teher? Ennyire jól áll Magyarország? Hogy a történet még szebb legyen, jócskán jönnek át török segítséggel a migránsok Görögországba! A Balkánon már kezdenek feltorlódni! Normálisan működő ország ilyet nem tenne!! És olyat sem, hogy nem támogatja a háborút indító diktátor elleni uniós intézkedést.

Emlékeztető: „Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják.” (George Orwell)