Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20712970

2019. március 21.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Benedek napja van.
Holnap Beáta napja lesz.

A törökök elfoglalták a kurdoktól Afrint, gerillaháború kezdődhet

A török hadsereg és az FSA milícia vasárnap délelőttre meghódította Afrint.

A Szíria észak-nyugati részén fekvő város 2012 óta volt a szíriai kurdok kezében, azt Rodzsava államhoz csatolták és a szintén Afrin nevű kanton székhelyévé tették. A felállás már akkor is problémás volt, mert nem volt közvetlen érintkezés a keleti kurd területekkel, közöttük volt a Szabad Szír Hadsereg (FSA) által ellenőrzött sáv, ők meg ugye a törökök cimborái.

Január 20-án a török hadsereg Olajág néven indított offenzívát a tartomány ellen, az FSA-val együtt. A kurdok gyakorlatilag halálra voltak ítélve, mert rögtön körbekerítették őket.

Afrint orosz csapatok is védték 2015 óta, de a támadás hírére inkább kivonultak, megelőzve a súlyosabb konfliktust. Aszad elítélte az agressziót, kisebb szír erőket küldött is oda, de a török légierő bombái fogadták őket. A szíriai kurdok utolsó reménye Amerika volt, de Washington csak a keleti kantonok kurdjait védi a törököktől, Afrint elengedték.

A BBC azt írja, hogy vasárnapra úgy döntöttek a kurdok, feladják a 35 ezres várost, de azt ígérik, hogy a környező hegyekben gerillaháborúra rendezkednek be. A városban több helyen már török zászlók lobognak.

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A palesztinoknál sokkal többen vannak a kurdok világszerte, de hazájuk, vagyis Kurdisztán az nincs. A törökök nagyjából 150 évet töltöttek nálunk, és annak is jócskán sok magyar ember esett áldozatul. 1915-ben az első világháború tombolása idején legkevesebb másfél millió örményt irtottak ki Törökországban. Az az ország, amelyik bejelenti, hogy ez bizony népirtás volt, azzal igyekeznek megszakítani a diplomáciai kapcsolatot. A kurdok a szomszédos Szíriában sem élhetnek, kiirtják vagy elüldözik őket. Legkevesebb 3600 áldozat van eddig, akiket a törökök terroristáknak neveznek. Némelyik terrorista akár már öt éves is elmúlt… A világ az összes szemét becsukja, és eltűri ezt a gyalázatot! Százezer körül menekültek el eddig előlük, akik lehet, hogy Európa felé veszik majd az irányt.

Azt is eltűrte a világ, hogy korábban az Iszlám Állam által tankerekkel a török határra szállított szír olajat fegyverért vagy fél áron a törökök felvásárolják. Egyre több török értelmiségi kerül börtönbe még mindig a korábbi puccsra (ha az puccs volt…) hivatkozva. Ott nem Soros Györgyöt átkozza úton-útfélen a hatalom, hanem Erdogan korábbi politikai társát, az Amerikában élő idős Fethullah Gülent. Amerikától kérték a kiadását, de Amerika egyelőre nem adja ki a beteg Gülent. Erdogan török elnököt egyre többen mondják már szultánnak.

Békéscsaba, 2018. március 20.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „A faji kísérletek következtében a születéskori különbségek uralkodó és elnyomott között annyira élesen különbözőek lesznek, hogy szinte két külön faj lesz belőlük. Ez által a csőcselék lázadása épp olyan elképzelhetetlenné válik, mint a birkák szervezett lázadása a birkahús fogyasztói ellen.” (Bertrand Russel eugenikus)

Emlékeztető: „A demokrácia vagy keresztény lesz, vagy nem is lesz. Egy kereszténységellenes demokrácia olyan karikatúra lesz, amely vagy zsarnokságba, vagy anarchiába süllyed.” (Robert Schuman, az Európai Unió elődjének egyik alapítója)

Emlékeztető: „Washingtonban a valódi vezetők láthatatlanok és hatalmukat a színpad mögül gyakorolják.” (Robert Kennedy, az Egyesült Államok elnökjelöltje. 1967-ben az elnökválasztási kampánykörútján egy Los Angeles-i szállodában lelőtték). Bátyját elnöki mandátuma lejárta előtt Dallasban lőtték le)