Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20712978

2019. március 21.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Benedek napja van.
Holnap Beáta napja lesz.

A többség szerint a kormány a felelős a haldokló egészségügyért

Ma már a lakosság kétharmada fizetne vizitdíjat, ha az a pénz az állami egészségügybe menne – derül ki a Publicus Intézet kutatásából.

A Vasárnapi Hírek megbízásából készült felmérés szerint az elmúlt években romlott az állami egészségügyi ellátás, a válaszadók kétharmada elégedetlen. Többségben vannak azok, akik fizettek már hálapénzt orvosnak vagy nővérnek, és a megkérdezettek, illetve közeli családtagjaik több mint fele is vett igénybe magánegészségügyi ellátást – ők átlag 133 ezer forintot költöttek erre. A megkérdezettek több mint fele a kormányt tartja felelősnek az egészségügy jelenlegi állapotáért – írja a hirtv.hu.

A járulékot már évek óta adóként szedik be, vagyis szabadon felhasználható pénzeszköz lesz belőlő! Erről az egy évvel ezelőtti írásunk elérhető ITT

Tragédiaként kell, hogy megélje a magyar társadalom, hogy a számára legfontosabb négy tételt az alkotmányos védelem alól (az alkotmányt csak a Fidesz és a KDNP szavazta meg, és már alaptörvénynek nevezik) kihagyták. Nincs alkotmányos védelem alatt a termőföld (azé az ország, akié a föld!), a vízbázis (víz nélkül nincs élet!), a társadalombiztosítás (az egészségünk!) és a nyugdíj (az idős korunk!). Ami alkotmányos védelem alatt van, az az egykulcsos adó. Ennek és a családi adókedvezménynek köszönhetően a hatalom és egyre népesebb holdudvara, valamint a szintén magas jövedelmű potentátok nem, vagy alig fizetnek adót… A munkavállaló ellenes munkatörvénykönyv is kiverhette volna a biztosítékot, de Magyarországon ez nem történt meg. A választójogi törvényt is saját fazonjára igazította a Fidesz kétharmad, és ezzel az ellenzék számára alig lehetőséget biztosító gyalázatos törvénnyel megyünk neki az április 8-ai választásnak!

Békéscsaba, 2018. március 26.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Kismillió alapítvány van már, amelyek hol kifizetőhelyként, hol nyerő automataként működnek. Ideje lenne rendet tenni, elszámoltatni, felelősségre vonni, és befejeztetni ezt a „mókát”. Az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat romokban. Érdekes módon mind a három terület Balog Zoltán lelkészhez tartozik. Ha pap lenne, azt lehetne mondani, hogy azért, hogy feladja rájuk az utolsó kenetet. A minisztériumokban elképesztő mértékű költekezések vannak, reprezentációra rengeteg pénz úszik el. Az általuk használt állami gépkocsikba egyre több benzint tankolnak az adónkból. Hogy mennyi a magáncélú, és mennyi a hivatalos út, ki tudja. A külhoniak támogatására létrehozott Bethlen Gábor alapítvány jár a reprezentációs költségeket illetően az élen. Ott is ideje lenne egy nagytakarításnak! Hogy mennyit és hová kell visszaosztani ezekből az alapítványi és egyéb, korrupcióval és csalással megterhelt pénzekből, az még nem derült ki.” (Részlet a Már nem korrupció, alkotmányos költség című cikkből)