Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27026567

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

A szlovén kormány intézkedései

A szlovén kormány a koronavírus-válság idejére 30 százalékkal csökkenti az állami tisztségviselők fizetését, köztük a parlamenti képviselőkét és a miniszterekét – jelentette be Janez Jansa miniszterelnök kedden, amikor ismertette a kabinetnek a járvány okozta nehézségek ellensúlyozására indított gazdaságélénkítő csomagját. A járvány ideje alatt az egészségügyi dolgozók, a polgári védelmi szervezetek és más kulcsfontosságú szolgálatok 10 és 200 százalék közötti illetménykiegészítést kapnak. (portfolio.hu)

A szlovén kormányfő kiemelte: a megszorításokon kívül pénzügyi támogatásokkal segítik az állampolgárokat és a gazdasági szereplőket, hogy átvészeljék a koronavírus-járvány okozta válság első néhány hónapját. Hozzátette, hogy a krízishelyzet elhúzódása esetén újabb, hasonló intézkedési csomagot indítanak el. Szlovéniában élénken jelen van a kormány és vezető ereje, a Fidesz. Habony Árpádnak tévécsatornája is van már ott is, és hordják át a járvány ellenére az emberi ürüléket valahová a Dunántúlra.

Janes Jansa jobboldali szlovén miniszterelnök kampányait a magyar kormány az adónkból jócskán támogatni szokta. Megvásárolt Szlovéniában a kormány valami veszteséges lepukkant üdülőközpontot, és épül vagy már fel is épült Lendván a stadion sportközponttal.  Szlovéniában nem igazán volt polgárháború, mint ahogy az a szerbiai vagy a boszniai területen, ami náluk zajlott, azt operett-háborúnak is nevezik, talán két hétig tartott. A balkáni tűzfészekben szeret a magyar kormány tetszelegni, beleavatkozni a választásokba. Egyik bukott támogatottjukat elképesztő módon kimenekítették, és elég régen nálunk él már Gruevszki volt mikniszterelnök, akinek hazájában „Észak-Macedóniában gyanússá váltak a magyar kormánypárti média befektetései: az ország Pénzügyi Rendőrsége közel egymilliárd forintnyi gyanús pénzmozgásra talált magyar hátterű médiacégeknél – állítja a Direkt36, a szlovén Ostro és a macedón IRL oknyomozó központ közös cikkében.” (Részlet a Direkt36: Egymilliárdot pumpáltak át az Orbánék által épített balkáni médiába című cikkből) A tűzfészeknek számító Balkánon is előszeretettel avatkozik bele a kormány a választásokba, vajon hány milliárd forintunkba kerül ez is?

Nálunk mi történt és történik? A koronavírus már kitört (2019. november), amikor a jócskán megnőtt létszámú hatalom és az országgyűlési képviselők jövedelmét 2019 decemberében átlag 30 százalékkal növelték! Volt olyan érintett (például a köddé vált Áder János köztársasági elnök), akinek a juttatását megduplázták. Az általában veszteséges állami cégek vezetőinek fizetését már jóval korábban ötmillióra emelték. Ezt az ötmilliós jövedelmet kiterjesztették azokra a miniszterekre is, akiknek irányítása alatt állami cégek működnek…

Mivel nincs sem járulék-, sem nyugdíjplafon, ezeknek az idősödő potentátoknak akár havi ötmillió forint lesz a nyugdíja. Van már köztük olyan, aki jócskán rájárhat a nyugdíjkasszára is, mert az a törvény, hogy dönteni kell a közalkalmazottnak, hogy vagy fizetés, vagy nyugdíj, rájuk elképesztő módon ez a törvény sem vonatkozik, csak a köznépre! Amikor ezt bevezették, kiderült, hogy a nyugdíjat választották például az egészségügyben és az oktatásban dolgozó érintettek. Lett is nagy kapkodás belőle, mert kiderült egyből, hogy létszámhiány keletkezett! Szóval először cselekszenek, utána megfontolnak… Már ha megfontolnak…

A társasági adóból a tao-ba (stadionépítések, sportakadémiák építésére, focisták luxus fizetésére) a költségvetés helyett már 123 milliárd forintot pakolnak át, és bizony nagyon hiányzik a költségvetésből a jegybanki nyereség (mértéke ismeretlen, az alacsony jegybanki alapkamat miatt akár már 400 milliárd forint is lehet), amelyet kivisz a jegybank hat elképesztő költekezési lehetőséget biztosító alapítványba. Az összes kiadásukat meg ráterhelik a magyar adófizetőkre!

Meddig fogja tudni elviselni a költségvetés maradéka ezeket a sokmilliós jövedelmeket, és a korrupcióval bonyolított közbeszerzéseket? És meddig tudja majd elviselni a keményen dolgozó kisember, akinek munkanélküli segélyezési időszakát a korábbi 9 hónapról 3 hónapra levették? Más országok már intézkedtek, hogy a koronavírus járvány miatt ne maradjanak a lakosok jövedelem nélkül, nálunk egyelőre nem történt ebben az ügyben semmi. Viszont nagyon fontos a teljhatalmi törvény, hogy még a látszatra se kelljen ügyelni a közpénzből történő beszerzések esetében. A lelkiismeret megszólal az elkövetők esetükben valaha? Vagy tovább dübörög a médiában a Kész átverés show a jóságos tetteikről? A túlélők dolga lesz a VALÓDI elszámoltatás…

Békéscsaba, 2020. március 27.

Anton

Emlékeztető: „Az Országgyűlés – amelynek kétharmada nyilvánvalóan a miniszterelnök-pártelnök befolyása alatt végzi törvényhozó munkáját – nem hajlandó eleget tenni az Alkotmánybíróság felhívásának, amely szerint meg kellene alkotnia azt a törvényt, amely a rokkantnyugdíjasokat kárpótolná a törvénysértő módon megfosztott járandóságuk miatt. De a miniszterelnöktől tudjuk, hogy munka nélkül senki nem kaphat közpénzt. Ki tudja, talán emiatt késlekednek e törvény benyújtásával, mulasztásos alkotmánysértést elkövetve. Mint tudjuk: hazánkban a jogállamiság nem játék, hanem becsületbeli ügy. Az a baj, hogy sokasodnak a jogállamiságunkat csorbító ügyek, és egyre kevesebb becsületes jogorvoslatot tapasztalunk.” (Részlet A jogállamnak befellegzett című cikkből)