Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20742986

2019. március 22.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.

A szerb kormány továbbra is muszlim cigányokkal tömi tele a délvidéki magyar településeket

Illusztráció: alfahir.hu

Komoly nemzetiségi feszültségeket szül, hogy a szerb kormány továbbra is a magyarlakta vidékekre igyekszik zsuppolni a Koszovóból menekülő, muszlim hitű, albán anyanyelvű - tehát még csak szerbül sem beszélő - askáli cigányságot. A Délhír   beszámolója szerint több magyar településen is heves tiltakozásokat váltott ki az újabb betelepítési hullám.

Tovább folytatódik az az évtizedek óta tartó trend,   melynek keretében a szerb állam lassan, de biztosan koszovói cigányokkal igyekszik felborítani a Délvidék magyarok által lakott területeinek etnikai összetételét.

A Délhír a szórvány- és tömbmagyarság újabb tiltakozásáról adott hírt, melyben kiemelik: az ötezer lakosú Melencen több mint 1700-an írták alá a betelepítést elutasító petíciót.

De Martonos, Péterréve, Nagybecskerek, Kishegyes lakosságának sem tetszenek az új szomszédok, ahogy Erzsébetlak és Muzslya – a Bánság két szigetmagyar települése – sem repes az örömtől. A melenceiek elmondása szerint ők nem a Koszovóból érkezők nemzeti hovatartozását vagy vallási felekezetét kifogásolják, hanem az együttélést megnehezítő, súlyos szociokulturális hiányosságokat – a koszovói cigányság sokszor alapfokon sem beszéli az államnyelvet – és a beilleszkedési szándék teljes hiányát.

A portál szerint a helyi magyarság a higiéniai körülmények és a közbiztonság lényeges romlására panaszkodott a betelepítések által érintett területeken.

A Délhír rámutatott, hogy míg a délvidéki magyarok tömegei kényszerülnek külföldre, addig az állam az általunk is befizetett közpénzekből nem a helyi fiatalokat segíti, hanem továbbra is sorra vásárolja fel a házakat a koszovói cigányság részére,

ennek következtében pedig már számos délvidéki településen megváltozott a lakosság etnikai összetétele, minden esetben a magyarság rovására.

Mint emlékezetes, a Jobbik ez ellen a folyamat ellen már többször szót emelt a magyar parlamentben, ám Szávay István még az idei választás után is hiába kérte, hogy a határon túliak szavazataira mindig éhes Fidesz emelje föl a szavát a nemzetiségi arányok erőszakos megváltoztatása ellen, Orbán Viktoréknak azt követően sem fontos az elszakított magyarság érdekeinek valódi képviselete, hiába voksolt rájuk a többség.

Forrás: alfahir.hu

A délvidéki magyarok elleni cselekedetről egy korábbi cikk elérhető ITT

sokkaljobb-kommentár: Pásztor István, akinek a délvidéki magyarok érdekeit kellene képviselni, és mindent szó nélkül eltűr (a temerini fiúkért se tett semmit!), rendszeresen átjár Budapestre. Nemrégiben egymilliárd forintot kapott lakhatási támogatás címén. Állítólag ötmillió forint vissza nem térítendőt kaptak a támogatottak. A kis ördög azt súgja, hogy ezek a koszovói romák kapták meg az adóforintjainkat! Miközben itthon egyre több a kilakoltatás, aközben ez történik! Miért jut már több magyar adóforint a fél világ megsegítésére, és miért nem jut a jövedelemhez alig jutóktól elvont adóforintokból a szerencsétlen belföldiek megsegítésére, a kórházak adósságállományának rendezésére, az oktatásra, vagy a lyukas szociális háló befoltozására?

Szerbiával ragyogó a kapcsolat. Két évvel ezelőtt 50 milliárd forinttal támogatta őket a magyar kormány. Vajon mennyi jutott ebből a hatalmas összegből a vajdasági magyaroknak? Pásztor István pártja egyre gyengébben szerepel a választásokon, ettől függetlenül a kormány bizalmát élvezi. És a szerb elnök választási kampányában (aki előzőleg miniszterelnök volt) Szijjártó Péter Belgrádban szerbül kampányolt. Amellett az elnökjelölt mellett állt ki, aki a szerb polgárháború idején Seselj vajda embere volt. Seselj vajda néhány évet eltöltött Hágában, de a nemzetközi bíróság rossz egészségi állapotára tekintettel évekkel ezelőtt hazaengedte. Azóta is jól van. A délvidéken valószínűleg már itt is lehet helytartóként a szerb elnök testvére. Erről és a múltjáról bővebben ITT !  

Az Európában csalfa szándékkal létrehozott Koszovó nevű műállamból áttelepíti az ottani hatalomnak nevezett valami a cigányokat. Arról is szó volt korábban, hogy Koszovó fővárosában is épít Magyarország stadiont. Egy régebbi cikk a népes családok betelepítéséről ITT

Békéscsaba, 2018. július 31.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Úgy látom a történelmi helyzetet, hogy véget ért a száz év magyar magány korszaka. Újra erősek vagyunk, elszántak vagyunk, bátrak vagyunk, van erőnk, van pénzünk, vannak erőforrásaink, és az elmúlt években bebizonyítottuk a szomszédainknak, hogy aki a magyarokkal együttműködik, az jól jár.” (Részlet Orbán Viktor tusnádfürdői beszédéből) Aki erre a sok jól járásra ráfáznak, a magyar adófizetők! A fél világot támogatja már a kormány az adónkból…