Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27167988

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

A szerb belpolitikában is előkerült a „magyar kártya”

Nem lesz benne köszönet

Szlovákia után újabb szomszédos államban került terítékre a magyarság ügye, ezúttal kivételesen egy kormányellenes kiszólásban. Aleksandar Vucic szerb elnök gyorsan le is csapta a kényelmesen szervált – értsd: remekül időzített és kellően primitív sovinizmussal megfogalmazott – magas labdát, ami külpolitikailag is kiválóan jött számára közvetlenül az Orbán Viktor miniszterelnökkel való találkozója előtt.

„Ami tegnap elhangzott a mi magyar polgárainkról, az nem a többségi Szerbia álláspontja. Bocsánatot kérek ezért tőlük. Ez a felelőtlen és komolytalan emberek álláspontja, senki másé” – adta elő Vucic újságíróknak, miután felkereste a belgrádi központi kórházban folyó építkezést. Szavait idézték a szerbiai hírportálok.

A legjobbkor jött ziccer

Az ezüst tálcán szervírozott kijelentés még a szombati belgrádi ellenzéki tüntetésen hangzott el Sergej Trifunovic, a Szabad Polgárok Mozgalma (SZS) nevű párt vezetőjétől.

A pártelnök többek között arról beszélt, hogy évente 35 ezer fővel csökken Szerbia lakossága, és a szerbiai társadalom a „legöregebb” Európában. Ami akár még tényszerűen igaz is lehet, de az egészet sikerült a következő, hamuba sült baromsággal agyoncsapnia: „Mert ő (Vucic) elüldözi a fiatalokat, és szíriaiakat és magyarokat hoz be.”

A teljes politikai és gazdasági analfabéták számára is nevetséges okfejtésre válaszul Vucic szenvtelen módon még egyszer bocsánatot kért „minden Szabadkán, Magyarkanizsán, Csókán, Zentán, Moholban, Óbecsén és Temerinben élő embertől”.

Akik egyébként egyre kevesebben vannak, hála a szerb állam erőszakos magyartalanító politikájának, melybe a koszovói cigányok célzott betelepítésétől, a magyar múlt és épített örökség módszeres felszámolásáig elég sok minden beletartozik.

A folytatás, illetve a teljes cikk a további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A jugoszláv polgárháború után a Vajdaságba betelepített szerbek arra hivatkoztak, hogy a magyarok menjenek végre el onnan, 1956 óta voltak már itt eleget. Nem tudták, hogy őslakosokról van szó. A fiatalabbak kedvéért: Az 56-os forradalom után magyarok ezrei, százezrei menekültek el az országból Ausztria irányában. Amikor bekövetkezett a határzár, már nem tudtuk átjutni Ausztria irányába a menekülők, Jugoszlávia felé vették az útirányt, ahol be is fogadták őket. Onnan mentek aztán később tovább sokan Amerikába, sokan a skandináv országokba és egyéb országokba. Közülük Jugoszláviában nem valószínű, hogy sokan maradtak volna.

Trianonban a határokat úgy húzták meg, hogy egyik napról a másikra idegen (sőt ellenséges) országban ébredtek a döntés másnapján a szerencsétlen akkor élő honfitársaink. A következményei nem múlnak, jövőre nagy magyarellenes ünnepségeket fognak rendezni a századik évfordulón.

Vucic szerb elnök Seselj vajda embere volt a jugoszláv polgárháború idején. Főnöke néhány évet eltöltött Hágában, majd évekkel ezelőtt rossz egészségi állapota miatt hazaengedték. Azóta is jó egészségnek örvend… Érdekességként annyit mindenképp el kell mondani, hogy a VMSZ elnöke (Pásztor István, a Fidesz csicskája) a tüntetők ellen foglalt állást, kiáll Vucic mellett. És valószínűleg így tesz a magyar kormány is… A szerbiai történések ellenére jelentős magyar adóforint milliárdok repülnek át a határon hozzájuk. A lényeg, hogy a szerb embercsempészek ne erre hordják a migránsokat.

Békéscsaba, 2019. április 15.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Több millió euróval járul hozzá Magyarország Törökország menekültügyi forrásaihoz. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy Magyarország további pénzügyi hozzájárulást nyújtson a „Törökország-támogató Menekültügyi Eszköz” 2018-2019. évi működéséhez. Ennek keretében összesen 7 870 809 eurós összeg pénzügyi kötelezettségvállaláshoz szükséges tanúsítványt ír alá a pénzügyminiszter. Ebből 1 777 228 eurót jövőre, a fennmaradó több mint 6 millió eurót a 2020-2023. években kell biztosítani – áll a határozatban.” (Részlet a Több millió euróval támogatja Magyarország a török menekültügyet című cikkből)

Törökországot az Európai Unió bőséggel támogatja, pl. abból a tagdíjból, amit Magyarország is befizet! Miért ez a rettenetes plusz teher? Ennyire jól áll Magyarország? Hogy a történet még szebb legyen, jócskán jönnek át török segítséggel a migránsok Görögországba! A Balkánon már kezdenek feltorlódni! Normálisan működő ország ilyet nem tenne!!

Emlékeztető: „Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják.” (George Orwell)