Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25788779

2020. február 29.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma napja van.
Holnap Albin napja lesz.

A száz leggazdagabb magyar listája

Csányi Sándor, Mészáros Lőrinc és Gattyán György vezeti a listát

Idén tizennyolcadik alkalommal jelent meg „A 100 leggazdagabb” című összeállítás. A száz leggazdagabb magyar összvagyona meghaladja a 4600 milliárd forintot.

Idén is Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója vezeti a hazai milliárdosokat felsoroló listát. A bankelnök 360 milliárdos vagyonnal került a 2019-ben 18. alkalommal megjelent rangsor élére, megelőzve Mészáros Lőrinc nagyvállalkozót, akinek vagyonát 296 milliárd forintra becsülték A 100 leggazdagabb szerkesztői. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Gattyán György állhatott fel, a Docler-csoport tulajdonosának vagyonát 280 milliárd forintra becsülték. (vg.hu)

A leggazdagabb nő Schmitt Mária, a Terror Háza főigazgatója és sok közalapítvány vezetője, 38 milliárdos vagyonnal.

Közérdeklődésre számot tartó adat lenne az, hogy ez a száz leggazdagabb magyar vajon mennyi adót fizet be a magyar államkasszába, de hát ez az adat titkos! A másik érdekes információ lehetne az, hogy mennyi állami és uniós pályázatot nyert, és azon mennyi hasznot realizált. Ez az adat sem nyilvános.

Tiborcz István, Orbán Viktor veje 33 évesen a lista 32. helyén szerepel. Ő a legfiatalabb, aki a listára fölkerült. Az alfahir.hu cikke a leggazdagabbjainkról ITT !

Békéscsaba, 2019. május 13.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Igazi haveri kifizetőhelyként is működik ez is (a TAO). A másik hasonló szégyenfolt a hat jegybanki alapítvány. Az Eurostat fenntartásokkal kezeli a magyar államháztartásra vonatkozó adatokat a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak műveletei miatt. A bank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, nyeresége viszont a jegybanki alapítványokat illeti. Amennyiben veszteséget mutat ki a jegybank, az is a magyar adófizetők kára lesz. A TAO-ba és a jegybanki alapítványokba kiszervezett (szerényen számolva…) évi kb. kétszázmilliárd forint közpénz, mert ennek a pénznek a magyar államkasszában lenne a helye! Az egészségügy, az oktatás, a szociális ágazat és sok más terület is egyre aggasztóbb állapotba kerül a kormányzat egyre nagyobb pénzszórásai miatt. A hatalom létszáma és jövedelme lassan már a csillagos eget nyaldossa, ami a kormányzás minőségén bizony nem látszik meg!” (Részlet a Hány néző volt a Puskás Akadémia–Kisvárda meccsen? című cikkből) 

Emlékeztető: „Volt a trafikmutyi idején egy csörte Csányi Sándor és Lázár János között. Csányi Sándor kijelentette: „Lázár urat nem ismerem személyesen olyan jól, de nagyon tehetséges politikus, láthatjuk, milyen jól elintézte a trafikügyet”. Lázár János egy újságírói kérdésre reagálva azt mondta, hogy az OTP-vezér „a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival páváskodik”, majd az ország első számú uzsorásának nevezte az OTP-vezért.” (Részlet a Lázár János megkapta a mezőhegyesi ménesbirtokot című cikkből)