Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27062613

2020. május 22.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Júlia, Rita napja van.
Holnap Dezső napja lesz.

A statisztika szerint nőtt a vásárlási kedvünk

„Csak azt a statisztikát hiszem el, amit magam hamisítottam!” (Churchill volt angol miniszterelnök)

A statisztika szerint 12 százalékkal többet vásároltunk áprilisban, mint márciusban. Hát igen, miközben 20 százalékkal nőtt az élelmiszer ára! Az infláció miatt fordult ez elő, nem a vásárlókedv emelkedése okozta! Sok országban áfa-mentes az élelmiszer, sok országban 7 százalék körüli áfa terheli. Nálunk a nagy részén még mindig 27 százalék az áfa, és az üzemanyag árának csaknem az 50 százaléka adó!

Amikor csökken az áfa, az megjelenik az árban kb. két hétre, aztán visszamegy az eredeti szintre, vagy még magasabbra az ár. Emelkedni fog a sertéshús és a baromfihús ára is, a zöldség-gyümölcs ára meg már leveri a csillagos égről a csillagokat!

A 0,9 százalékon tartott jegybanki alapkamaton nagyot kaszálnak az exportálók (például a német autógyárak), és rosszul járnak az importra szorulók. A legtöbb haszna az államnak és a jegybanknak van rajta. A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, a nyereségét viszont hat jegybanki alapítványba kipakolja Matolcsy György. Ott aztán zajlik az elképesztőbbnél elképesztőbb költekezés, és haveri kifizetőhelyekként is működnek.

Az állampolgárok az alacsony jegybanki alapkamattal azért járnak rosszul, mert felpörög az infláció! Egyszer már előfordulhatna legalább tévedésből az is, hogy történik egy olyan kormányzati intézkedés, amivel az átlagpolgár jár jól!

Békéscsaba, 2019. május 7.

F. I.

Emlékeztető: „A Fidesz nem helyezte alkotmányos védelem alá a termőföldet (azé az ország, akié a földje!), a vízbázist (víz nélkül nincs élet, sok multi feni már a fogát a magyar vízkészletre!), a társadalombiztosítást (vagyis az egészségünket!) és a nyugdíjat (vagyis az idős korunkat!). Levédte viszont a nekik oly fontos, a kisembereknek oly átkozott egykulcsos adót. 15 százalékkal adózik emiatt a havi többmilliós jövedelmű és a több mint egymillió minimálbéres!” (Részlet az Alkotmány vagy alaptörvény című cikkből)