Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27368111

2020. június 17.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Laura napja van.
Holnap Levente napja lesz.

A sportra 450 százalék, míg az egészségügyre 39 százalék plusz jutott a kormánytól

Az mfor.hu szedte össze  a 2011-2018 közti tényleges kiadásokat, a zárszámadásokban feltüntetett adatok alapján. 

Eszerint a sportra fordított kiadások a TAO-val együtt 7 év leforgása alatt a 4,5-szeresére emelkedtek (450 százalékos növekedés), miközben az egészségügyre szánt kiadások csupán 39, az oktatásra szántak pedig 30 százalékkal emelkedtek.

Bár alacsony volt a kiindulópont is, de a tendencia így is érzékelhető:

a sport és szabadidős tevékenységre a kormány 2011 és 2018 között 525 százalékkal növelte meg a kiadásokat, míg például az iskolai előkészítésre, alapfokú oktatásra arányaiban 42 százalékkal kevesebb, középfokú oktatásra pedig 10 százalékkal kevesebb pénz jutott.

Az egészségügyi és oktatási szektorra jellemző óriási mértékű forráskivonással párhuzamosan sikerült elérni, hogy most már forintosítva is több pénzt pumpál a kormány a sport területére, mint az alap- és középfokú oktatásra külön-külön.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A magyar társadalom számára is van ajánlata Kásler Miklós csúcsminiszternek: tartsuk be a tíz parancsolatot és egészségesek leszünk! Köszönjük! Ha ez így van, akkor miért kell adót fizetünk? A magyar adófizetők pénzének szétszórása a nagyvilágba, az azért már mindennek a teteje! Igényes ország társadalma nem is tűrné el, de a magyarok hátán lassan már fát lehet vágni, mindent elvisel!

A kormány és csúcsminisztere figyelmébe! A 10 parancsolat 7. parancsolata Ne lopj! 8. parancsolata Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!

Békéscsaba, 2019. november 13.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A Puskás Stadion vajon mennyi veszteséget fog majd termelni évente? Meddig lesz képes a jövedelemszegénységben szenvedő magyar társadalom ezt a sok veszteséges stadiont, foci és egyéb sportakadémiát fenntartani? Ráadásul úgy, hogy immár a határaink mentén Ausztria kivételével minden országban épít a magyar kormány az adónkból hasonló létesítményeket, nagy valószínűséggel úgy, hogy azt is az adónkból kell majd fenntartani. Hogy mi lesz ezek miatt az egészségüggyel, az oktatási ágazattal, a szociális helyzettel, az ellehetetlenülő magyar vidékkel, az nem éri még mindig el a kormány ingerküszöbét! A magyar társadalom a választások előtti két-három hétben fontos csupán az egyre nagyobb létszámú, és egyre magasabb jövedelmű hatalomnak! Azt a kérdést is fontos lenne megválaszolni, hogy jó-e az nekünk, hogy a klímaválság idején betontenger lesz a Hazánk nemcsak a határon belül, hanem kívül is?” (Részlet a Mi a különbség a Népstadion és a Puskás Stadion között? című cikkből)  

Emlékeztető: „A migráns vendégmunkásoknak megoldják a lakáskörülményeit és még tolmácsot is fogadnak melléjük. A magyar devizahiteleseket a sorsukra hagyják, és nem is törődik a kormány azzal, hogy hová költözik a szerencsétlenné tett kilakoltatott. Szerbiával egészségügyi megállapodást is kötött a kormány, de nem kötött ilyen megállapodást a magyar társadalommal. Vajon hány milliárd adóforintunk repül megint át a szerbekhez a kerítés felett? A járulékokat már adóként szedik be, és szabad felhasználású pénz lesz abból is. A forint gyengülése, illetve gyengítése miatt elszabadul az infláció. A magyar társadalom számára jó hírek nem igazán kerülnek elő az óriási kormányzati propagandából, azok leginkább arra vonatkozóan adnak tanácsot, hogy kit kell gyűlölnünk!” (Részlet a Migránspárti Orbán-kormány című cikkből)