Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27026915

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

A Simonka György országgyűlési képviselő elleni eljárásról

Zár alá vette a rendőrség Simonka György fideszes képviselő otthonát. Egyre jobban szorul a hurok a vád alá helyezett kormánypárti politikus nyaka körül – írja a 24.hu.

Ez a bizonyos otthon sem az ő nevén szerepel, vagyonkimentések történhettek és történhetnek, mert Simonka nevéről a rokonok nevére kerülnek, vagy kerülhetnek át az ingatlanok. Simonka nagyon be van épülve a Fideszbe, a mentelmi jogának felfüggesztése ellenére szavaz a parlamentben, ahová szinte csak akkor szokott bemenni, amikor szavazás van. Nemrégiben a Fidesz-frakció tagjaival együtt megjelent Orbán Viktor új rezidenciáján...

„A NAV leállította, az ügyészség most újraindította azt a nyomozást, amelyben három fideszes politikus, Mengyi Roland, Simonka György és Varga Gábor is érintett. Hadházy Ákos független képviselő tett feljelentést, mert szerinte a parlamentben korábban egymás mellett ülő 3 képviselő megbeszélte, hogyan osszák le egy pályázat uniós forrásait.” (Részlet a Három fideszes politikus is érintett a nyomozásban című cikkből)

Ha kikerülne az eddigi korrupciós ügyek miatt a parlamentből, időközi országgyűlési választást kellene tartani a Békés megyei 4-es (Orosháza) választókerületében. Ezt azonban nem biztos, hogy a Fidesz bevállalja. Ezért bizony a történet nagyon kétesélyes! Hány évig lehet elhúzni ezzel a történettel is az időt?

Békéscsaba, 2019. szeptember 13.

F. I.

Emlékeztető: „Válasz helyett vissza Polt-Palásthy Mariannához! A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, amelynek mostantól elnökhelyettese, papíron nagyon fontos szervezet. Többek között a kormányzati döntések végrehajtásának ellenőrzése, illetve az uniós forrásokból biztosított támogatások, közalapítványoknak, egyesületeknek nyújtott költségvetési pénzek felhasználásának vizsgálata a feladata. Ha alkalmas a feladatára, hamarosan bőven lesz tennivalója a férje által irányított ügyészségnek.” (Részlet a Papíron jogállam című cikkből) Polt-Palásthy Marianna eddig a jegybanknál volt havi ötmillióért humánpolitikai vezetői. Vajon itt is annyi lesz a fizetése, és ehhez hozzáigazítják a vezetők bérét is?