Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27263941

2020. június 07.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Róbert napja van.
Holnap Medárd napja lesz.

A román elnök nem akar Orbánnal új Közép-Európát építeni

Klaus Iohannis szerint nem kellene új törésvonalakat nyitni az Európai Unión belül.

A romániai forradalom temesvári kitörésének 30. évfordulóján mondott nagyívű beszédet Orbán Viktor miniszterelnök, aki még nyugati vendégmunkásokat is vizionált Közép-Európába. Erre reagált a román államelnök. „Nem egy kisebb területen létrehozott új egység, hanem az Európai Unió mellett vagyok elkötelezett. Nem hiszem, hogy új törésvonalakat kéne nyitnunk az Európai Unión belül, hanem inkább azon kéne dolgoznunk, hogy a létező törésvonalakat bezárjuk. Már van egy létező repedés kelet és nyugat között, aminek a vasfüggönyből eredő történelmi okai vannak. Ennek a megszüntetésébe szeretnék bekapcsolódni. Észak és dél közt is vannak különbségek a megközelítésben. Soha nem fogok részt venni újabb törésvonalak létrehozásában. Ez egy olyan hozzáállás, amit nem fogok támogatni” – reagált a román elnök Orbán ajánlatára a bukaresti Contorceni Palotában.

A magyar miniszterelnök szombaton többek között elmondta, hogy a magyarok ki akarnak törni abból a helyzetből, hogy Európa második vonalához tartozzanak.

„Mi készen állunk, hogy szomszédjainkkal együtt, Romániát is ideértve, felépítsünk egy új Közép-Európát. Olyan Közép-Európát, amely nem csak beszállítója a nyugat-európai gazdaságoknak, hanem ami a világ egyik legsikeresebb és legversenyképesebb térsége is.

Ahol városainkat autópályás és gyorsvasutak kötik össze. Ahol mindenkinek van munkája, és ahová visszatérnek a munkásaink és ahol az okoz majd fejtörést, hogy mit kezdjünk a Nyugat-Európából érkező munkavállalókkal” – fejtette ki Orbán.

Budapest nem támogathatja az erdélyi gazdákat! A román nagykövet Békéscsabán elhangzott beszédéről ITT !

Miközben a hazai színházakat fojtogatja a kormány, élénken beszállt az erdélyi színházak támogatásába is.

A magyar kórházak adósságállománya már elérte a 70 milliárd forintot, és a beszállítókat csőd fenyegeti a kifizetetlen számlák miatt. Ez azonban még mindig nem éri el a kormány ingerküszöbét, tovább szórja szanaszét a vakvilágba az adónkat! Tényleg erre adtak a választók, vagyis az ELTARTÓI felhatalmazást a kétharmados parlamenti többségnek?

Békéscsaba, 2019. december 18.

Alapinformáció: hvg.hu

Anton

Emlékeztető: „A 2010-es kormányváltás idején 282 forint volt az euró-árfolyam, és az államadósság 20 ezermilliárd forint volt. Ebből lett mára a 337 forintos euró, és az államadósság 30 ezermilliárd forintra úgy nőtt, hogy a kormányzati kommunikáció szerint csökkent! Arról időnként szó esik, hogy a Világbankot kipenderítette a Fidesz-kormány, de arról nem, hogy úgy szabadult meg az IMF-hiteltől, hogy kedvezőtlenebb kamatokkal vett fel más forrásból hiteleket! Árulják a kedvező kamatozású állampapírokat öt éves lejáratra, amit a következő kormánynak kell visszavásárolnia. Az állampapírokkal tovább növelik az eladósodást, mert a belső eladósodás is eladósodás!” (Részlet a Hogy állunk Magyarország című cikkből)