Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20329647

2019. február 22.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Gerzson napja van.
Holnap Alfréd napja lesz.

A rengeteg állami pénz miatt nincs teljesítmény a magyar fociban

Rossz kezekben van a magyar labdarúgó utánpótlás Urbán Flórián szerint.

Az egykori válogatott futballista Egyenesen című műsorunkban kiemelte, hogy nem tesz jót a magyar futballnak, hogy a rengeteg állami pénz miatt nincsenek rákényszerülve a játékosok és a szakemberek a jó eredmények elérésére.

„Ahogyan itt Tiba úr mondta előbb-utóbb itt összevesznek, nagyobb halak vadásznak le itt tagokat. Ez a probléma, hogy nem arról szól a sport és a labdarúgás, hogy van egy tulajdonos, aki szívét-lelkét beleteszi és a saját pénzét is beleteszi a futballba, mert akkor nem szórnák így a pénzt. Ugye állami pénzt szórnak a futballra. Százmilliókkal nőttek a fizetések a kluboknál. 200-300 millióval lett több a költségvetésben, amit azt gondolom, tűrhetetlen, nincs út egy magyar játékosnak. Egy út van, hogy itt a legügyetlenebb játékos is kap 10 ezer eurót” – jelentette ki Urbán Flórián. (Forrás: hirtv.hu)

A Balmazújváros kiesett az NB I-ből. Tiba István Fideszes országgyűlési képviselő lemondott a klubnál viselt elnöki tisztségéről. „Belefásultam abba a közegbe, ami körülveszi a magyar labdarúgást, sajnos nem egyenlők a feltételek, ezt láthattuk a bajnokság utolsó fordulójában is. (…) Ne értsenek félre, nem a kiesés miatt vagyok csalódott, hanem azért, ahogy és amilyen körülmények között kiestünk. Tudom, hogy hosszú távon nem tartható állapot, hogy egy önkormányzat tartson fenn egy élvonalbeli csapatot. Éppen ezért kerestem és találtam is egy tőkeerős külföldi befektetőt, de mivel kiejtettek minket, az NB II-be nem jön Balmazújvárosba” – nyilatkozta Tiba István.

Ahhoz, hogy hatékony fociklub elnök legyen, kell hozzá kormányzati tisztség is. Tállai András Mezőkövesden nagyon jól boldogul, és Kisvárdán Seszták Szabolcs is, aki már nem miniszter ugyan, de kormánymegbízott.

Leisztinger Tamás, a Diósgyőr milliárdos tulajdonosa lesújtó véleményt fogalmazott meg a TAO-val kapcsolatban. Elmondta, hogy  „Ismeri a technikát, amikor egy játékos 10 ezer eurót keres papíron, de csak 2 ezret kap kézhez, a többit pedig visszaosztja az edzőnek, a menedzsernek, a sportigazgatónak” – írja a blog. Az interjúból kiderült, hogy Leisztinger rezignáltan veszi tudomásul, hogy mennek a dolgok, „ez van” – mondta a milliárdos. A TAO-t egyre botrány szövi át a súlyos százmilliárdokat felemésztő magyar foci köré kialakított bizniszről. Ez azonban kivételes eset, mert ezúttal egy bennfentes nyilatkozott arról, hogyan „osztanak vissza” pénzeket fű alatt.

A TAO (az államkassza helyett ebbe a kasszába csorgatják a társasági adó egy részét, és ugyanúgy közpénz, mint a jegybanki nyereség, amit Matolcsy György hat alapítványba kiszervez!) kasszakulcsa a Magyar Labdarúgó Szövetség kezében van, melynek elnöke Csányi Sándor OTP-vezér. Arról, hogy a TAO-pénzekkel ki jár jól és ki jár rosszul, egy tavaly szeptemberi cikk elérhető ITT

Épít a magyar adófizetők terhére elég sok stadiont és sportlétesítményt pártunk és kormányunk. Szerbiában, Romániában, Horvátországban, Szlovákiában, újabban már Szlovéniában is építkezünk. Ezeket is a magyar adófizetőkkel fogják majd fenntartatni, mint a hazaiakat? Támogatják a fél világot a pénzünkből, például Vietnamot, Laoszt, Mianmart (ahol elképesztő módon az üldözőt támogatják, nem az üldözöttet!), Mongóliát, Srí Lankát, Ghánát, Nigériát, és csak a Jóisten tudja, még kit. Mintha itthon minden rendben lenne… A legutóbbi kötcsei találkozón már nadrágszíj meghúzásról beszélt a miniszterelnök. Lehet, hogy nem kellett volna tavaly év végén 200 milliárdot szétszórni szavazatvásárlásra?! Bár meg lett megint az a fránya kétharmad, és a győztes továbbra is mindent visz! A szebb jövőnket is!

Hogy lesz-e változás a TAO-kassza ügyében, sajnos nem biztos. Nagyon sok tűzközeli van a húsosfazék körül. Hosszú ideig elhúzódó perekkel kell kikövetelni egy-egy közérdekű adatot ezzel kapcsolatban is. A legsúlyosabb milliárdok a Felcsúti Puskás Akadémiához és fociklubhoz kerülnek. Sok fűthető focipálya van ott, és legutóbb hatalmas összegekért teakonyhákat alakítottak ki a focizni kevésbé tudó fiúknak. Az idén vagy 40 milliárd, jövőre a Puskás Stadion építése miatt már 240 milliárd adóforintunk fog a TAO-ba átkerülni. Elszámoltatás és felelősségre vonás ismeretlen fogalom a TAO esetében is. Hogy meddig leszünk következmények nélküli ország, arra kellene végre egy értelmes válasz, mert fogy az idő, illetve nagyon fogy a pénz! Nem lehet sokáig a jelenlegi állapotban tartani sem az egészségügyet, sem az oktatást, és nem lehet ennyi embert az út szélére kilökni, mint amennyit kilakoltatni készülnek!

Teljesítményérdekeltté kell tenni a focit is, de a kormány működését is! A propaganda tevékenység és a riogatás az nem kormányzás!  

Békéscsaba, 2018. június 7.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Nem igazán voltak biztosak a kétharmados győzelemben, ezért előre kiosztották az uniós pénzeket, gyorsított eljárásokban. Azok a minisztériumi alkalmazottak, akik ezen dolgoztak, hatalmas jutalmakat kaptak. A legtöbb jutalmat Varga Mihály nemzetgazdasági minisztériumában fizették ki, volt olyan dolgozó, aki 18 millió forintot kapott. Amennyiben nem jön be annyi pénz az unióból, amennyit kiosztottak, akkor bizony a magyar adófizetőket fogja terheli a következmény. Mint a Letelepedési kötvényeknél… Ott is van eddig 18 milliárd forint körüli kár, és 150 milliárd körüli hasznot termeltek a kötvények a Rogán-féle haveri ökörkörnek!” (Részlet az EU-s következményei lesznek a kormányzati pénzszórásnak című cikkből)

Emlékeztető: „Akkor járunk el helyesen, ha a saját észjárásunknak megfelelően, a magunk akarata szerint a valóságot is képesek vagyunk hajlítani. Politikusként ebben látom az innováció lényegét.” (Orbán Viktor miniszterelnök 2018. május 29-én az Ericsson Magyarország székházavatóján) A hazudozás és a mellébeszélés új neve a valóság hajlítása.