Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19445733

2018. december 19.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ma Viola napja van.
Holnap Teofil napja lesz.

A német rendőrség szerint Temesvár az embercsempészet egyik új központja

A balkáni migrációs útvonalon folytatott embercsempészet egyik új központja lett Temesvár – közölte a német szövetségi rendőrség a Welt am Sonntag című vasárnapi német lappal.

Temesvár (fotó: Baranyi Ildikó/MTI)

A határigazgatásért felelős német rendőri szerv közleménye szerint Temesvárnak „jelentős szerepe” van az embercsempész bűnszervezetek teherautókkal, kamionokkal végzett életveszélyes tevékenységében. A romániai város „hot spot” (gyűjtő- és elosztóközpont) funkciót tölt be a hálózatok működésében.

A szövetségi rendőrség a közleménnyel megerősítette a Welt am Sonntag szerkesztőségéhez eljutott belső elemzését, amely szerint Temesvár „új súlypont” a balkáni útvonalon folytatott teherautós embercsempészetben. A városban helyezik el a járművekben az embereket, akiket Magyarországon keresztül szállítanak tovább Közép-Európába. A magyar kormányt figyelmeztették a fejleményre – áll a lap beszámolójában.

Példaként említették, hogy egy szíriai férfi 5500 eurót (1,7 millió forint) fizetett embercsempészeknek azért, hogy családját eljuttassák Németországba. A férfi Törökországban lépett kapcsolatba egy embercsempész szervezettel.

A szövetségi rendőrség adatai szerint a balkáni migrációs útvonalon embercsempészetre használt teherautók, kamionok legnagyobb része a „dél- és kelet-európai térségből” származik. Jelentős részüket Törökországban állították forgalomba.

A Welt am Sonntag hozzátette, hogy az utóbbi időszakban emelkedett a leleplezett teherautós embercsempész műveletek száma, ami a többi között a szigorúbb határellenőrzésnek tulajdonítható. A lap szerint a csempészek egyre kevésbé törődnek az emberek biztonságával. Gyakran kettős padlózatot építenek a teherautókba, és az embereket bezsúfolják a jármű padlózata és az álpadló közötti 40-50 centiméter magas résbe, nem törődve azzal, hogy a levegőtlenség miatt akár meg is fulladhatnak.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Jönnek tehát bőséggel Románia felől, de megindította a migránsokat az ukrán maffia is Ukrajna felől – ravasz módon mezőgazdasági kisgépekkel szállítja be őket. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét már szinte az ukrán maffia uralja, ők szervezik az ukrajnai idősek magyar nyugdíjjal történő ellátását is, valószínűleg magas honorárium ellenében. Tavaly már 24 milliárd felett ment ki Ukrajnába nyugdíj, kapták az Erzsébet-utalványt is, és jár nekik az ingyenes betegellátás is. Egyelőre a magyar kormány nem tesz semmit ellene, de helyi embereivel elintézteti, hogy mindnek a Fideszre kell szavaznia. Szavazatvásárlási pénznek ez hatalmas összeg! Meddig lesz képes mindezeket a gyalázatos tetteket a leszegényített magyar társadalom finanszírozni?

Arról, hogy mi zajlik az ukrán határ mentén a magyar oldalon, a Célpont című műsor felvétele elérhető ITT

Békéscsaba, 2018. február 19.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A CSOK-ot (Családi Otthonteremtési Támogatást) a 16/2016. (II. 10) Korm. rendelet szabályozza. A rendelet II. fejezet 2. pont 5 §-ának e.) pontja szerint jogosult a támogatásra a menekült vagy oltalmazott jogállással rendelkező személy is, pedig három év óta a menekültekkel riogat a hatalom. A menekültekkel és migránsokkal kapcsolatos kampányokra, hirdetésekre, óriásplakátokra hatalmas pénzek mentek el, csak a bukott népszavazás került 17 milliárd forintba az óriásplakátokkal és a szavazás költségeivel együtt. Volt vagy hat nemzeti konzultáció is, kb. kétmilliárdos költséggel darabonként. És volt egy magyar nyelvű óriásplakát-sorozat, amit a menekültek kedvéért készítettek, rajta a szöveg persze MAGYARUL: Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját… Ettől aztán jól beijedhettek.” (Részlet A családi otthonteremtési támogatásra (CSOK-ra) a migránsok is jogosultak! című cikkből)