Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21257893

2019. április 26.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Ervin napja van.
Holnap Zita napja lesz.

A megkésett vallomás és az elmaradt forradalom

Antall József, az első szabadon választott miniszterelnök (Fotó: ifj. Kisjenői)

Azt, amit minden magyar sejtett vagy tudott – az MSZMP-vel kötött paktum tényét – Antall József miniszterelnök csupán a halála évében, 1993. május 23-án vallotta be. De akkor sem tulajdon nemzetének, hanem Dániában járva II. Margit dán királynő és annak miniszterelnöke társaságában fecsegett róla, természetéhez illően akkor is mellőzte a saját felelősségét.

A dán kormányfő a magyarországi történelmi igazságtétel elmaradását célzó, azt kifogásoló kérdésére a magyar miniszterelnök azt válaszolta: "Ez volt a békés hatalomátvétel ára. Ez szabott gátat, korlátolta az igazságtételt, kegyelmet adott a múlt bűnöseinek - csak így válhatott lehetővé, hogy a rendszerváltás békésen, egyetlen 'pofon' elcsattanása nélkül történt meg. Ehhez kellett ragaszkodni az új kormány hivatalba lépése, a hatalomátvétel után is..." – fejtegette főúri vendéglátóinak dr. Antall József.

Otthon, Budapesten, kormánya tagjai és a hivatalnoksereg körében a „tizenötmillió magyar miniszterelnöke” címmel felruházott kormányfő már koránt sem adott hasonló kérdésekre olyan válaszokat, mint Dániában – Budapesten pökhendin vágta oda kritikusainak: „Hagyjátok már a sirámokat, csináltatok volna inkább forradalmat!...”

Forrás: Facebook/Nemzeti Hírháló

sokkaljobb-kommentár: A kijelentést „Tetszettek volna forradalmat csinálni!” szlogennel szoktuk/szokták emlegetni – Nekünk kommunistából is az alja jutott! Még egy nyavalyás rendszerváltozást sem tudtunk végrehajtani! A magyar társadalom többsége nem sikerként éli meg ezt a változásnak nevezett valamit! Az országon eluralkodik a pesszimista hangulat, a beletörődés abba, hogy ez történt velünk. A kormányfő csapongása (hol liberális, hol polgári, hol illibirális, hol nemzeti, hol türk) sem tesz jót Magyarország helyzetének, amit megfejelnek a korrupcióval, vagyis a magyar társadalom folyamatos megrövidítésével!

2010-ben is történt egy hasonló velünk, mint Antall József esetében! A választási kampányban Orbán Viktor fűt-fát megígért, annyira, hogy az amerikai nagykövet (milyen jogos is?) beszólt, hogy ne ígérjen már annyit! Mire Orbán Viktor visszaüzent, hogy ne a szavait, hanem majd a tetteit figyelje! Ez persze a választás után derült ki. Azóta is árgus szemekkel figyeljük és egyre fásultabban vesszük tudomásul a tetteit.

Békéscsaba, 2018. szeptember 7.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: