Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27087053

2020. május 24.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Eszter napja van.
Holnap Orbán napja lesz.

A mai nap éppen megfelelő arra, hogy Závecz Tibor végleg hülyét csináljon magából

Hogy a Závecz Research a szocialisták házi közvélemény-kutatója, azt eddig is sejthette, aki felméréseinek eredményét, illetve vezetőjének megnyilatkozásait olvasta. A cég azonban most annyira túltolta az óbaloldali cangát, hogy nem is egy, de négy lóláb lóg ki a független szakértő egyre szakadtabb jelmeze alól. 

A Momentum megelőzi az LMP-t, a Jobbik pedig elvesztette támogatóinak több mint felét – zuhan rá a május elsejei sörvirsli után álmosan ébredező Magyarországra I.Tűpontos Tibor közvélemény-kutatási választófejedelem kinyilatkoztatása. Hogy az elmúlt harminc év legtöbb voksolásának eredményét javarészt pontosan belövő Medián éppen két hete mérte le, hogy az LMP erősödött, és 7 százaléknyi szavazatra számíthat, míg a Momentum visszaesett, azt tekintsük nagyvonalúan hibaszázalékon belüli eltérésnek. De, hogy Závecz április elején napvilágot látott saját kutatása szerint még 14 százalékos Jobbik májusra hogyan lett 6 százalékos kispárt – nos, ezt csak akkor lehet komolyan venni, ha az elmúlt heteket egy párhuzamos valóságban töltöttük.

Egy olyan univerzumban, ahol Sneider Tamásról kiderült, hogy rablógyilkos, Gyöngyösi Mártonról, hogy egyszerre pénzeli Soros György, a német multik és az orosz titkosszolgálat, Jakab Pétert pedig lefotózták, ahogy vidáman fröccsözik Kövér Lászlóval, és átvesz tőle egy vastag borítékot.

Önnek rémlenek ilyen sztorik áprilisból? Ok, mert nekem sem. 

A Jobbik – az összes többi ellenzéki párthoz hasonlóan - irgalmatlanul nehéz helyzetben van. Rekord összegű jogtipró ÁSZ bírsággal a nyakukban keresik az ellenszerét Orbánék százmilliárdokból működtetett gátlástalan hazugsággyárának és próbálnak olyan üzeneteket megfogalmazni, amelyek összehasonlíthatatlanul gyengébb erőforrásaikkal is eljuttathatók a választókhoz. Józan ember számára nem kétséges, hogy ez a legjobb esetben is csak részben sikerülhet, a NER-t nem, hogy megrengető, de legalább érdemi kihívás elé állító áttörést pedig eddig nem láttunk senkitől.

Ha egy intézet kihozná, hogy ilyen körülmények között egyetlen hónap leforgása alatt a Jobbik megduplázta támogatottságát, azt egy keserű „bárcsak” sóhajtással dobnánk a kukába. Pontosan úgy, ahogyan Závecz ellenkező előjelű, és ugyanennyire ordítóan irreális „kutatásával” kellett volna tennie a hvg.hu-nak.

Az ég szerelmére, mekkora ordas baromságot kell kihoznia egy közvélemény-kutató-cégnek, hogy a függetlennek tartott sajtóban legalább a gyanú felébredjen, hogy itt valami nincs rendben?

Meddig tart még az az egymást és az olvasókat, nézőket is átverő hazug konszenzus, hogy minden ilyen felmérésnek nevezett adathalmazt alapból hitelesnek fogadunk el? Hogy ezeket a számokat kétségbe vonni kínos politikai hisztinek számít, de nincs az az orbitális tévedés, vagy irreális eredmény, amely cikivé tenné bármelyik közvélemény-kutató céget.

A folytatás, illetve a teljes további elérhetőségekkel ITT !

sokkaljobb-kommentár: A Jobbik és az LMP gyengülését vizionáló közvélemény-kutatás eredménye lehet, hogy azért sikerült ilyenre, mert Puzsér Róbert korábban neki ment a „kutatónak”, és ez a két párt támogatja Puzsér főpolgármester-jelöltségét? Kovács László volt szocialista guru szerint nem a közvélemény-kutatást kell megnyerni, hanem majd a választás. Ebben nagyon igaza volt.

Most már csak azt kellene megérteni, hogy ennyi kilakoltatás, ennyi hazug propaganda, ennyi korrupció, egyre növekvő infláció közepette hogyan lehetséges az, hogy a Fidesz egyre népszerűbb? Ezek szerint a magyar választópolgár csak a migránsoktól fél, a több tízezer mostanában behordott vendégmunkástól nem? Székesfehérváron már zajlanak az épület-átalakítások a számukra, ROMÁN VÁLLALKOZÓK közreműködésével.

Fordítva ülünk a lovon, és még mindig nem tudjuk, hogy merre van az előre?

Békéscsaba, 2019. május 3.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Az alaptörvényt már hét ízben módosította mindig a saját szempontjából a Fidesz, de a magyar társadalom javára soha! Sok törvényt saját fazonjukra igazítottak! A legelképesztőbb a választójogi törvény, amely 2012. január 1-jével lépett hatályba, és bebetonozza a hatalomba a Fideszt. Készült egy rettenetes, a munkáltatóknak kedves munkatörvénykönyv is, amelyet 2018 decemberében elképesztő parlamenti körülmények között kiegészítettek a rabszolgatörvénnyel. Minél több törvényt alkotnak meg a törvénygyárban a keményen dolgozó kisember ellenében, annál népszerűbbek! Érti ezt még valaki?” (Részlet az Alkotmány vagy alaptörvény című cikkből)