Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25727678

2020. február 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Géza napja van.
Holnap Edina napja lesz.

A magyarországi választójogról és napi problémáinkról

1990-től és még 1998-ban is kétfordulós volt az országgyűlési képviselői választás. Az első fordulót az MSZP nyerte, akik biztosak voltak abban, hogy nekik áll a győzelmi zászló. A két forduló között azonban a Fidesz megegyezett a kisgazdákkal, akik visszaléptették a jelöltjeiket a Fidesz javára. Így aztán összejött nekik az első választási győzelem. 2000-ben a kétéves költségvetéssel ki is golyózták a győzelemhez segítő koalíciós partnerüket a kormányból.

A Fidesz egyébként több mint tíz évig a Liberális Internacionálé tagja volt, onnan mentek át az európai néppártba és baloldalról a jobboldalra Helmuth Kohl német kancellár segedelmével. A baloldal akkoriban telített volt, a jobboldal pedig Antall József halála után kiüresedett. Orbán Viktor és Helmuth Kohl kapcsolata ez utóbbi haláláig ki is tartott.

2002-ben elbukta a Fidesz a választást, és jött nyolc év szocialista kormányzás, időnként szabad demokrata közreműködéssel, majd következett az őszödi beszéd, amelynek kiszivárgása után jöttek a 2006 őszi zavargások, a forradalom 50. évfordulóján végrehajtott gyalázatos rendőrattak, és bár a 2006-os országgyűlési választást a szocik nyerték, az önkormányzati választásokon már a Fidesz diadalmaskodott. Ettől kezdve kettős hatalom alakult ki és maradt négy évig az országban. Közben kitört a 2008-as gazdasági válság, jött egy furcsa szocialista miniszterelnök választási hullám, amelyből Bajnai Gordon került ki győztesen, és véget ért a Gyurcsány-kormány. 

2010-ben a Fidesz bevetette a nagy ágyút, vagyis megígérte az elszámoltatást és a felelősségre vonást. Ez azóta sem teljesült. Mivel összejött nekik a kétharmados parlamenti többség, azonnal megkezdték az országot kiforgatni a sarkaiból. Alkotmányoztak, új munkatörvénykönyvet alkottak (amely csak a munkáltatókra nézve kedvező, most tavaly decemberben még kiegészítették a rabszolga törvénnyel), és megalkották azt a választójogi törvényt, amellyel csak nekik van esélyük a győzelemre. Kitalálták a kamupártokat, amelyek eddig már nyolc milliárd forint kárt okoztak, és a választások előtt általános az élelmiszer és egyéb osztogatás. Mintha az emberek csak a választások előtti hetekben lennének éhesek…

Több mint egymillió választójoggal rendelkező kettős állampolgára van már az országnak, akik május 26-án is szavazni fognak. Sok ország megadja a kettős állampolgárságot, de nem ad mellé választójogot! Ukrajnából sok idős ember jár át magyar nyugdíjért úgy, hogy itt soha egyetlen percet nem dolgoztak. Mindössze egy állandó magyarországi lakcím, és Kijevből hozott hamis béradatok kellenek a magas nyugdíj eléréséhez. Ezeket az adatokat a magyar hatóság elfogadja ahelyett, hogy az igénylő utolsó nyugdíjfolyósítási szelvényét kérné el és venné figyelembe. Ebben az esetben 25 ezer forint körüli nyugdíjat kellene fizetni, és nem akár 300 ezer forintot. Azokban a falvakban, ahová nagyon sokan bejelentkeztek százasával, kétszázasával egy-egy családi házba, már ők fogják őszre megválasztani a település önkormányzatát és polgármesterét! Valamennyien a Fideszre szavaznak…

Hogy a történet még szebb legyen, jönnek hozzá még választási csalások is. Tavaly amikor április 8-án leállt a számítógépes rendszer, ott bizony valami történhetett. Hogy mi, valószínűleg már soha nem fogjuk megtudni! Nemrégiben ugyanez történt a törökországi önkormányzati választásnál is…

Az sem derült még ki, hogy ki adott felhatalmazást az immár harmadik ciklusát kétharmados parlamenti felhatalmazással töltő Fidesznek és utánfutójának, hogy szétszórja a magyar adófizetők által befizetett adók jelentős részét nemcsak a határainkon túlra, hanem immár a nagyvilágba, függetlenül attól, hogy az államadósság már nem a nyakunkig, hanem a szánkig ér! És bizony egyre több honfitársunk lehetetlenül el... Mi fizetjük a világ legmagasabb, 27 százalékos áfáját, és az üzemanyag árának szinte a fele is adó. Csak az üzemanyag árának emelkedése 70 milliárd forint körüli adóbevételt hoz az államkasszának egy szakértő szerint. Az adóforintjaink szétszórásáról bővebben ITT !

A pénzszórás és a stadionépítési láz (már nemcsak a határon belül, hanem kívül is épülnek az adónkból!) közepette oda kellene, hogy figyeljen a hatalom az ELTARTÓIRA is!

Békéscsaba, 2019. április 15.

Anton

Emlékeztető:A német óriás beruházás megvalósulásakor olcsóbbá válik majd a németországi gyártás, mint a jelenleg versenyképes, de emberi munkaerőt is nagymértékben alkalmazó magyarországi termelés.  Ha a munkaerő költségek csökkennek az automatizálás eredményeképpen, már nem indokolt külföldön gyártani, tehát erre fel kell készülnie a magyar iparnak is” mondta az Atradius országigazgatója. (globális piacelemző) (Részlet Az elektromos autók és a robotizálás is veszélyezteti a magyar autóipart című cikkből)

Emlékeztető: „Van az országban egy 100–250 ezer ember, aki ennek az új uralkodó osztálynak a része. Van egy további 500 ezer ember, aki jól él, mert kapcsolódik valamilyen szinten hozzájuk. Van 1 millió ember, aki el van, és akkor ott marad 8 millió ember, aki nyomorog, leszakad, küszködik. A kormánynak az alapvető feladata az, hogy ezt a 7–8 millió embert becsapja.” (Róna Péter)