Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22181273

2019. június 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Vilmos napja van.
Holnap János napja lesz.

A magyarországi EP-választáson a határon túliak is szavaznak?

Itt a KDNP új ötlete – be is nyújtották a javaslatot

Péntek este nyújtotta be Semjén Zsolt azt a törvényjavaslatot, amely megteremtené annak lehetőségét, hogy a határon túli magyarok is szavazhassanak az EP-választáson – vette észre a 444.  A törvénymódosítás értelemszerűen csak a nem uniós országok magyar állampolgáraira terjedne ki. A portál szerint a módosítás elsődleges célja a kárpátaljai és a vajdasági magyarok szavazatainak megszerzése lenne. (napi.hu)

Az EP-választáson nincs jelentősége a választókerületeknek, az ország egyetlen választókerület. Az ukrán–magyar és a szerb–magyar kettős állampolgárok amennyiben megkapják a lehetőséget, mindannyian a Fidesz listájára szavaznának. Ennek köszönhetően hány képviselői helyet tudnának, illetve tudnak majd megszerezni? Mert hogy a kétharmad megszavazza a magyar parlamentben a törvényjavaslatot, ahhoz nem fér kétség. És ahhoz sem, hogy az ukrajnai és a szerbiai emberek a Fideszre fognak szavazni.

Ukrajnából jöhetnek ezek szerint az EP-választáson szavazni azok az ukrán–magyar kettős állampolgárságú idősebb emberek, akik egy furcsa 1963. évi, a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió közötti egyezmény alapján (miféle egyezmény az, amelyik csak az egyik félre ró kötelezettséget, és hol van már a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió?) járulék- és adófizetési kötelezettségtől mentesen a magyarországi nyugdíjaknál jóval magasabb nyugdíjat fizetünk nekik, és bizony jócskán beleszólnak a magyarországi választási eredménybe. Jövőre már néhány polgármestert is ők fognak megválasztani azokban a falvakban, ahol sokan bejelentkeztek. Most még gondoskodnak arról is, hogy a Fidesz az EP-választáson nagyobb sikert érjen el. Szavazhatnak ezek szerint azok az ukrán–magyar kettős állampolgárságú csempészek is, akiket a napokban cigarettacsempészésen buktattak le a magyar hatóságok. Megy ki oda jócskán munkabér is, amit nagy kegyesen az ukrán állam megadóztat! Lehet, hogy a már itt tartózkodó ukrán vendégmunkások is kettős állampolgárok, és ők is szavazni fognak?  

Szerbiába építettek a magyar adófizetők pénzéből stadiont, vagy stadionokat is. Néhány éve 50 milliárd forint gazdaságfejlesztési támogatást kaptak, és nemrégiben egymilliárd forintunk ment ki házvásárlásra úgy, hogy a kérelmezők ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak. Ebből ott egy házat meg lehet vásárolni. Itthon a devizahitelesek számára nincs segítség!

Elég sok az új kettős állampolgárunk Észak- és Dél-Amerikában, Ausztráliában, és sok más országban. Vajon ők is szavazhatnak majd a Fideszre?

Akárhogy is lesz, mindenképpen részt kell vennie minden magyar embernek az EP-választáson! Mégiscsak nekünk kellene döntési helyzetbe lenni a saját hazánkban.

Békéscsaba, 2018. október 20.

F. I.

Emlékeztető: „Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét.” (Orbán Viktor 2001. június 7-én miniszterelnökként)