Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25788895

2020. február 29.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma napja van.
Holnap Albin napja lesz.

A magyarországi adófizetőknek tetszik?

Az vajon miért nem érdekli a magyar kormányt? Ha valaki össze akarná írni, hány milliárd magyar adóforint repül át a határainkon, és nemcsak a szomszédos országokba, hanem a túlnépesedett és járványokkal terhelt Afrikába is, rámenne néhány heti munkaideje.

Romániába 97 milliárd adóforintunk repült át a gazdaság felzárkóztatására. A magyarországi gazdaság felzárkóztatása nincs ilyen fontos. A román nagykövet Békéscsabán szólt be, hogy ez így nem az igazi, a román kormánnyal egyeztetni kell(ene) a támogatásokat.

130 milliárd adóforintot oszt ki a kormány a határon túli pártoknak. Semjén Zsolt szerint azért, mert nekünk sem mindegy, hány magyar polgármester van a határon túl? Dehogynem mindegy Semjén úr, az a nem mindegy, hogy itthon hány korrupt polgármester van? A 130 milliárd forint bizony nagyon súlyos összeg. A Lánchíd felújítására és az állatkerti monstrum befejezésére meg nem akar pénzt adni a kormány! Ezeket a cselekedeteket nem kellene elfelejteni majd a szavazófülkékben!

Semjén Zsolt üzenete az utódállamokban ITT !

Épülnek a határon túl is a stadionok és a sportakadémiák, már nemcsak ott, ahol még élnek magyarok, hanem Szlovéniában és Horvátországban is, ahol már alig vannak. Ezeknek a fenntartása is a magyar adófizetők nyakába fog szakadni, mint ahogy az itthoniakat is nekünk kell fenntartani, mert mind veszteséges, hiszen se foci, se néző! Hogy a határon túl lesz-e majd néző, illetve foci, az később fog kiderülni. Nagyváradon fog talán a legnagyobb megépülni, ahol állítólag mostanában szűnt meg a focicsapat. A határon túli fociakadémiák támogatásáról egy régebbi cikk elérhető ITT !

A külföldön való építkezés bizony az adott országoknak (Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, stb.) hatalmas hasznot fog hajtani! A kár ebben az esetben is (szokás szerint!) a magyar adófizetők nyakába szakad, akik egyelőre bele vannak nyugodva abba, hogy egyre rosszabbul élnek, sem őket, sem a fizetőeszközüket nem védi meg a saját kormányuk! A különböző családtámogatásokkal a kis keresetűeknek csekély része jár jól, azok a gazdagokra vannak „kidolgozva”.

Szerbiába ment ki igénylőnként ötmillió forintos házvásárlási támogatás, de az itthon kilakoltatott magyarokat a sorsukra hagyta a kormány. Ukrajnába csak fizetésemelésre ment ki kétmilliárd forint. Akkor el lehet képzelni, mennyi bér áramlik ki, ha a fizetésemelésre ennyi kellett. Jócskán megy át a határon túlra is magyar nyugdíj, és ingyenes a betegellátás is. Mennek kifelé támogatási pénzek Szlovákiába is. A szülésenkénti 65 ezer forintos támogatást  kiterjesztették már a határon túlra is, és alapítványokon keresztül megy kifelé a beiskolázási segély is.

A magyarországi minimálbér csak 8 százalékkal emelkedik, aminek felét elviszi a levonás, a másik felét meg az infláció. Elvesztették a jövedelemhez alig jutók a béren kívüli juttatást, és kaptak helyette rabszolgatörvényt a nyakukba! A minimálbér adómentes volt, a Fidesz tette adókötelessé az egykulcsos adó bevezetésével egy időben. Vagyis a minimálbér és az egyre több egymillió forint feletti jövedelem egyaránt 15 százalékkal adózik! Mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, az általában veszteséges állami cégek havi ötmilliós vezéreinek nyugdíja alsó hangon négymillió forint lesz a nem is túl távoli jövőben!

Minden ország kormánya elsősorban a saját hazájában élőknek fontos dolgokra igyekszik az adóból forrást biztosítani, és nem szórja szét a pénzt Afrikába, Ázsiába, háborús övezetekbe és a szomszédos országokba, mint a magyar kormány.

Orbán Viktor újabb két nemzeti konzultációt tervez, legalább is erről beszélt az évindító nemzetközi sajtótájékoztatóján. Vajon az adónk világszerte történő szétosztásával kapcsolatos kérdéseket is fel fognak tenni? Vagy csak olyanokat, mint az eddigiekben, amelyek tetemes milliárdokba kerültek. Hogy mennyi hasznot hoztak, azt egyszerű kiszámolni: semennyit! Választás előtt két-három héttel megint Kedves választópolgárok leszünk, választás után megint ránk csapódik a vasfüggöny. Hatalom ennyire még nem szakadt el jövedelmileg és emberileg az ELTARTÓITÓL, mint a jelenlegi…

Békéscsaba, 2020. január 13.

Anton

Emlékeztető: „Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén (2018 végén) több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.)

Emlékeztető: „Világszerte zajlik most már a magyar adóforintjaink szétszórása Panamától Mongóliáig, Ázsiától Afrikáig! Úgy tessék már osztogatni, hogy valamennyi azokra is jusson, akik befizették az adót, és akik ELTARTJÁK ezt az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű hatalmat! Minél több az ilyen pénzszórás, annál népszerűbb a kormánypárt. Ez a társadalom fordítva van bekötve, amiből villanyszerelők szerint nagy probléma lehet…” (Részlet a Május 26-án már több mint egymillió kettős állampolgár szavaz című cikkből) A kettős állampolgárok létszáma időközben meghaladta az 1,1 milliót!