Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27048370

2020. május 20.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.

A magyar parlament miért nem működhet interneten? (videókkal)

Az oktatás működhet online, a parlament nem! Romániában már úgy működik a kormány is, és a parlament is!

Vajon Magyarországon miért nem? Romániában már így működik!

A válasz lehet, hogy egyszerű: a Fidesz és a KDNP frakcióiban jelentős (akár 25%) a 60-65 éven felüli a képviselők száma, vagyis akár máris érinthetné őket a lakáselhagyási tilalom. Nélkülük bizony nagyon nincs meg a kétharmados parlamenti többség, és nem lehetne érvénybe léptetni a teljhatalmi törvényt, amit a jövő kedden még meg fognak szavaztatni! Online szavazás helyett ez az eljárás? Egyetlen országban volt ilyen teljhatalmi kérés: Oroszországban, ahol Putyin kérte, és meg is kapta.

Amint megszavazzák a teljhatalmi törvényt maguknak, attól kezdve kormányrendeletekkel és feles törvényekkel minden Fideszes elképzelés megvalósulhat! A Fidesz a kétharmados parlamenti többségét jó célra is használhatta volna, erre azonban nem sok példa volt a magyar emberek szempontjából. Nagyon sok törvényt saját fazonjukra igazítottak, még alkotmányoztak is. Amit később alaptörvénynek neveztek át, és már nyolcszor kellett módosítani. A választójogi törvényük a legelképesztőbb, amely ha hatályban lett volna már például 1998-ban, ők sem jutottak volna be a parlamentbe. A másik égbekiáltó tett volt a munkáltatóknak kedvező munkatörvénykönyv, amit még rabszolgatörvénnyel is kiegészítettek… A nagy arcból képtelenek visszavenni! Jelszavuk szerint nekik Magyarország az első, de a valóságban bizony nem az, hanem a HATALOM! 

A Nap kérdése című műsor vendége volt Jakab Péter, a Jobbik elnöke. A hétfő esti műsor felvétele:

Varga-Damm Andrea a parlamentben: Mi lenne a feladata a kormánynak?

Két részlet A nemzeti kaméleon című cikkből:

1. „Az túl egyszerű lenne, ha a Soros Györgyhöz fűződő viszonyát kezdenénk elemezni, vagy akárcsak felidéznénk a ma már konzervatív kereszténydemokráciát építő kormányfő azon korábbi parlamenti beszédét, amikor a papsággal közölte, csuhások térdre, imára. Vagy idézhetnénk napestig azt, amikor 2010 előtt az állami pénzek lenyúlását az egyik legfőbb bűnnek nevezte, illetve kiállt a sajtószabadság mellett. Utóbbival persze nem egyezik meg a Sargentini-jelentés vitája alkalmából elhíresült mondata, miszerint ők sose hallgatnák el a más véleményeket.”

2. „De emlékezzünk csak arra, hogy amikor Finnország miniszterelnökével tárgyalt, a két nép rokonságát, nyelveink közös származását dicsőítve, majd Krigizisztánban járva ugyanerről szemrebbenés nélkül megállapította, hogy nem is finn, hanem a türk nép a rokonunk. Orbán Viktor, a keresztény Európa és a magyar haza nagy védelmezőjeként Erdogan török elnök budapesti látogatásán nem győzte kiemelni, hogy a 150 éves török megszállás mennyi romantikus elemmel bírt. Majd október 23-ai ünnepi beszédében már oszmán hódítókról beszélt, akiknek az Európát fenyegető támadásaik ellen Dobó István, az egri vár kapitánya, Szondi György, a drégelyi palánkvár parancsnoka, vagy éppen Zrínyi Miklós, a szigetvári hős példát mutatott – nemcsak a magyarságnak, hanem a keresztény világnak”

Békéscsaba, 2020. március 25.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A levél azzal indul, hogy péntek reggel (2020. március 13.) Orbán Viktor még büntetni szerette volna a pedagógusokat, ami Molnár szerint „kár” lett volna, „még akkor is, ha tudom, hogy ők a NONAT miatt is elrúgták Önnél a pöttyöst”. A polgármester úgy látja, hogy nem kérdéses, hogy a tanárok is közfeladatot látnak el, ezért bérezésük kérdésében is indokolt az állami szerepvállalás, hozzátéve, hogy minden olyan gazdasági szereplő kapcsán is „kötelező lesz a kormányzati beavatkozás, amely a vírusveszély miatt fellépő korlátozások következtében kerül a csőd közeli, vagy csődhelyzetbe”. – Ez nem nyolcmilliárd lesz miniszterelnök úr, hanem 800, 1000, vagy ki tudja hány milliárd forint – írja, mondja Molnár, aki azt javasolja a kormányfőnek, hogy a propagandára, állami médiára, stadionokra és konzultációra költendő pénzt a munkahelyek megmentésére költse.” (Részlet Molnár Zsolt kübekházi polgármesternek a miniszterelnökhöz címzett hangos leveléből)

Emlékeztető: „Csak a gyenge szereti önmagát, az erős egész nemzeteket hordoz szívében.” (gróf Széchenyi István)