Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20349803

2019. február 24.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.

A magyar lelket már megette a félelem?

Illusztráció: alfahir.hu

Miért vágyik a magyar nép a kádári romantikára? Milyen feszültségekkel szembesül egy munkavállaló? Mi volt a Fidesz nagy újítása, amivel más még nem nyert választást? Többek között ezekre, egész pontosan a magyar társadalomban lévő félelmekre keresett válaszokat a Friedrich-Ebert-Stiftung és a Policy Solutions politikai elemzőintézet. „A félelem megeszi a lelket” címmel több tanulmányt is bemutattak: Boros Tamás, a Policy Solutions stratégiai igazgatója „A magyar rémálom” című kutatásukról beszélt, Messing Vera MTA-kutató Ságvári Bencével együtt készített a migrációs félelmekről anyagot, Gregor Anikó ELTE-s adjunktus a nők félelmeiről, míg Kiss Ambrus, a Policy Agenda igazgatója a munkavállalók kihívásairól beszélt csütörtöki közös előadásukon.

A kutatók nehéz kérdéseket feszegettek, amikor a magyar társadalom legfontosabb gondjait akarták feltérképezni. Boros Tamás az előadáson korábbi és friss kutatásaikról, valamint azok eredményeiről beszélt: például arról, hogy a magyar lakosság egyharmadának egyszerűen nincs jövőképe és hosszú távra sem tervez, miközben a maradék álom is leginkább az, hogy jó lenne visszakerülni a Kádár-kori biztonságba, kiszámíthatóságba. Nem is véletlen, hogy a közhelyek szerint is a politikai pártok csak ígérgetnek, pozitív képet festenek leendő kormányukról, ezzel talán pont azt a megszépült emlékű kádári kiszámíthatóságot ígérve, amitől elvileg egyre távolodunk.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Már nemcsak Orbán Viktor miniszterelnök, hanem Matolcsy György jegybankelnök is fenyegeti Magyarországot a válsággal, és emlegetik az újabb nadrágszíj-húzást, vagyis a sokadik megszorítást! A nadrágszíj-meghúzás vajon miért nem vonatkozik a kormányra és a jegybankra? A kormány egyre többet költ propagandára és stadionra például a kórházak helyett.

A jegybank összes kiadása a több mint ezer munkatárs giga fizetésétől a különböző bizottságok elnökeinek és tagjainak szintén giga jövedelméig mind a magyar adófizetőket terheli! A hatalmas nyereséget, ami nagy részben a devizahiteleseknek és a külhonban dolgozó magyarok hazautalásának köszönhető, hat jegybanki alapítványba szervezik ki, és lesz belőle szabad felhasználású pénz! Nagy lehetőséghez jutnak ott Matolcsy unokatestvérei és már a fiai is.

A járulékokat már adóként szedi be az állam, és abból is szabad felhasználású pénz lesz, nem a kórházakra, nem az egészségügyre és nem az oktatásra fordítják. Egyre több adóforintunkat szervezik ki a TAO-ba, és 100 milliárd körül megy már el évente a sportra, és elsősorban stadionépítésre, fenntartásra. Mert az eddig átadott stadionok mind veszteségesek. Építenek már stadionokat minden szomszédos országba, van olyan ahol kettőt-hármat is, hogy biztos elég legyen nekik! A magyar társadalom egyelőre tűri – ezt is, a választási csalásokat is, a haveri kör helyzetbe hozását és a pénzszórást is! A félelemre a magyar társadalomnak minden oka megvan, mert bizony nagyon nem jó felé mennek a dolgaink. Soha ilyen magas még nem volt az államadósság és az államháztartási hiány, és a forint árfolyama is igencsak inog!

Békéscsaba, 2018. június 15.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A havi egymillió feletti nyugdíjak már megjelentek, de jönni fognak nemsokára a havi ötmilliósok is, ha nem tesz sürgősen valamit az ügyben a kétharmados parlamenti többség és kormánya. Sajnos nem valószínű, mert elég sokan máris érintettek lehetnek közülük. A magán-nyugdíjpénztári pénzeket (3000 ezer milliárd forintot) államosították. Még egy igazolást sem kaptak arról az érintettek, hogy mennyi pénzük került bele a nagy kasszába? Hová lett vajon a 3000 milliárd forint? Dől kifelé Ukrajnába egyre több, akár 300 ezer forintos nyugdíj úgy, hogy itt soha se járulékot, se adót nem fizettek. Jár nekik az ingyenes betegellátás is. Mindezt egy 1963(!) évi, a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió közötti Egyezmény teszi lehetővé. De hol van már a Magyar Népköztársaság és hol van a Szovjetunió?” (Részlet a Kongatják a nyugdíjkassza fölött a vészharangot! című írásból)