Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27121355

2020. május 27.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Hella napja van.
Holnap Emil, Csanád napja lesz.

A magyar kormány a mianmari katonai juntát is segíti

Így menekült Mianmarból a fél millió rohingya. (Fotó az alfahir.hu 2017-es cikkéből)

Az illegális migrációról és a kétoldalú gazdasági, oktatási és kulturális kapcsolatokról tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Aung Szan Szú Kji mianmari kormányfővel, akit szerdán Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadott – írja az MTI –re hivatkozva az index.hu.

Orbán Viktor kijelentette, hogy Magyarország támogatja az EU és Mianmar (az egykori Burma) kereskedelmi együttműködését. Hogy ehhez mit szól majd az Európai Unió, nem lehet tudni, mert korábban a mianmari juntát sem az unió, sem az ENSZ nem támogatta, csak Magyarország. Hogy mennyibe került ez a szégyen nekünk magyaroknak, nem lehet tudni.

Jöhetnek Mianmarból is ingyen tanulni a diákok, ez a lehetőség a magyar diákoknak nem igazán adatik meg. Támogat a kormány sok ázsiai diktatúrát és kommunista országot is, sok-sok milliárdos felzárkóztatási pénz megy ki Romániába és Szerbiába. Az itthoni hátrányos helyzetű megyék felzárkóztatása nem kerül szóba. Mianmari segítséggel kapcsolatban Szijjártó Péter és a katonai juntával együttműködő korábbi béke Nobel-díjas Aung Szan Szú Kji közös sajtónyilatkozatot adott ki.

A magyar kormányfő azt is kifejtette, hogy a magyarok tisztelik Aung Szan Szú Kjit mindazért, amit országa szabadságáért és demokratikus átalakításáért tett. A kilencvenes évek elejéig ezt ki is érdemelte a miniszterelnök asszony, azóta azonban nagyot változott a helyzet.

Az alfahir.hu 2017. novemberi cikke a mianmari szégyenletes történetről elérhető ITT !

Itthon egyre több megye leszakad, egyre szegényedik a népesség. Sem ez, sem az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat sanyarú helyzete nem éri el a kormány ingerküszöbét. Nagyon szomorú, hogy egyre nagyobb méreteket öltenek a kilakoltatások, és sok gyerek kerül állami gondozásba, mert a szülőknek nincs lakhatási lehetősége! A devizahitelnek csúfolt hitellel átvert családok sokasága kerül lehetetlen helyzetbe, és megjelennek most már a rezsit fizetni nem tudó kiskeresetűek kilakoltatása is. A családi támogatásokkal a magas jövedelmű családok fognak tovább gazdagodni, a kicsik ebből is kimaradnak, hiszen olyan hitelt, amelynek már most 50 ezer forint körül van a törlesztő részlete, nem tudnak bevállalni.

Békéscsaba, 2019. június 6.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Egy milliárd forint adónk ment ki korábban a Vajdaságba házvásárlásra. Az igénylők ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást kaptak. Az egyik jól járó vajdasági magyar elmondta, hogy náluk nagyon olcsók a házak, még bútort is tudott vásárolni a pénzből. A magyarországi devizahitelesek is valószínűleg örültek volna egy ilyen lehetőségnek, és az a sok magyar fiatal, aki képtelen az alacsony jövedelem miatt lakáshoz jutni, nem biztos, hogy kiment volna Nyugatra dolgozni, ha lett volna neki ilyen lehetőség. Pásztor István, a VMSZ elnöke megjegyezte, hogy nagyon jól jött a pénz, de mivel nagyon sok az igénylő, kevés volt. Lehet, hogy érkezni fognak ki újabb milliárdok? Szerbiával rendkívül jó a kormány kapcsolata. A Budapest–Belgrád vasútvonal felújítása, illetve megépítése Kínának fontos. Kína erre HITELT ad Magyarországnak jó kamatra… Paks II-re jön a magas kamatú orosz hitel. Már elég sok potentátot alkalmaznak ott a feladatra havi 3,5 milliós fizetéssel.” (Részlet a Határon túlról érkező Fidesz-szavazatok című cikkből)