Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21681211

2019. május 23.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.

A magas jövedelműek kormánya

A dolgozó társadalom jövedelem szerinti felső 10 százalékának bruttó keresete annyi, mint az alsó 65 százaléké együttvéve, és az egyenlőtlenségek további növekedéséhez az adókedvezmények is jócskán hozzájárulnak – derül ki a Policy Agenda friss elemzéséből – írja az index.hu. Az adókedvezményekkel a magas jövedelműek nagyon jól járnak, 60 milliárd forint kerül vissza hozzájuk.

A munkavállalók nagy része nem tud élni a családi adókedvezmény lehetőségével az alacsony jövedelem miatt, és ők azok, akik nagyon rosszul jártak az egykulcsos jövedelemadóval. Korábban a minimálbér adómentes volt, ma egyaránt 9 százalékkal adózik a minimálbéres és az egyre több havi ötmilliós jövedelmű is. A családi pótlék mértéke hosszú évek óta nem változik, így elmondható, hogy ebből a szempontból is a kis keresetűek járnak rosszul.

A minimum nyugdíj összegével sok más egyéb juttatás összefügg. Ennek mértéke tíz év óta nem változott, maradt 22 500 forint. Közel 2 millió magyar nyugdíjas közül 583 358 fő havi 50 és 100 ezer forint közötti nyugdíjban részesül. Vannak azonban, akiknek a nyugdíja még az 50 ezret se éri el, sőt, még a nyugdíjminimumot se: jelenleg 3267 nyugdíjas van Magyarországon, akik 25 ezer forint alatti nyugdíjat kapnak. Az Ukrajnából magyar nyugdíjért (és a Fideszre szavazni) átjárók nyugdíja viszont sok esetben meghaladja a 150 ezer forintot, de már megjelentek közöttük a 300 ezer forintos nyugdíjasok is.

Nemrégiben megjelentek a havi kétmillió forint körüli nyugdíjak, és ők is megkapják a 18 ezer forint nyugdíjprémiumot. Akiknek nyugdíja 80 ezer forint alatt van, azok csökkentett nyugdíjprémiumot kaptak… Mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, jövőre már előfordulhatnak akár havi ötmilliós nyugdíjak is, mert az öregedő, általában veszteséges állami cégek vezéreinek fizetését havi ötmillió forintra emelték, és hát lehet ott bizony jutalom és prémium is. Ők fogják beborítani a nyugdíjkasszát, nem a csekély jövedelmű ötvenes években született Ratkó-gyerekek.

A közmunkások jövedelme sem emelkedik, inkább a létszámukat csökkentik. A közmunkát kitaláló Hegedűs Zsuzsa, a Minden gyerek lakjon jól alapítvány vezetője és Orbán Viktor tanácsadója viszont nagyon jól jár. Elmondta a szociális népszavazás idején, hogy mindannyian menjünk el szavazni, és szavazzunk helyette is, mert ő nem szavazhat. Amikor francia–magyar kettős állampolgár lett, el kellett döntenie, hogy melyik országban szavaz és adózik, és mint nagy magyar a francia lehetőséget választotta. Itthon viszont havi egymillió a jövedelme és a magyar miniszterelnöknek ad tanácsokat. Hogy a Minden gyerek lakjon jól alapítvány kiadásait megspórolva hány gyerek lakna jól, az még nem derült ki. Valószínű, hogy sok…

Az egykulcsos adó és a magas jövedelműek egyre több adókedvezménye miatt kiesik már vagy 700 milliárd forint adóbevétel, amit a társadalom sanyargatásával igyekeznek kipótolni. Több mint ötven féle adó, és a világ legmagasabb, 27 százalékos áfája bizony nagyon kemény teher az átlag magyarra nézve. Az áfa minden szakvélemény szerint a kisember különadója. Az átlagbérből, amibe a nagyon magas és a nagyon alacsony fizetés egyaránt benne szerepel, a statisztika szerint több mint 100 ezer forint a levonás! A magáncégek alkalmazzák a magyar munkavállalók 75 százalékát. A fizetésemelések az érintetteknek nem túl sokat jelentenek, de a magyar állam bevétele minden egyes fizetésemeléssel jelentős. Azok a vállalkozások, amelyek nem tudják kitermelni a fizetésemeléseket, bezárják a kaput.

Mindezek a problémák csak hab a tortára! Egy markáns vélemény szerint már nincs is torta, csak hab…

A Fordított Robin Hood című cikkünk elérhető ITT

Békéscsaba, 2018. november 16.

F. I.

Emlékeztető 1.: „A költségeket az adónkból a TAO-ba átpakolt milliárdokból fedezik, vagyis mi valamennyien fizetjük. A TAO kasszakulcsát Csányi Sándor kezeli, a legtöbb támogatást mindenkor az Orbán Viktorhoz és Mészáros Lőrinchez köthető Felcsút kapja. Nem jár rosszul Seszták Miklós Kisvárdája, de Tállai András Mezőkövesdje sem. Az, hogy a magyar társadalom ezzel is rosszul jár, nem okoz az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű hatalomnak gondot. Annyi már az államtitkár és az államtitkár-helyettes, valamint az ilyen-olyan kormánymegbízott, vagy kormánybiztos, mint égen a csillag. Sok bába közt elvész a gyerek, mert kormányzás az nincs. A propaganda és az adóforintjaink szétszórása a nagyvilágba, az nem kormányzás, hanem a társadalom ellehetetlenítése!” (Részlet az Oligarchaháború – ezt a számlát is mi fizetjük! című cikkből)

Emlékeztető 2.: „A jegybank összes kiadása (több mint ezer alkalmazott munkabére és járulékai, az összes rezsi) a magyar adófizetőket, nyeresége a hat jegybanki alapítványt illeti, ahol elképesztő vásárlások, rokoni összefonódások vannak. Mivel a jegybank állam lett az államban, ezért szabadon gyakorolja ezeket a cselekedeteket. Néhány újságíró feltárja a tényeket, de változás nem történik. A forint gyengülése vagy gyengítése nem érinti meg a jegybank monetáris tanácsát, ezért nincs változás. Az ezen keletkező hatalmas nyereség is az alapítványokhoz kerül. De mi lesz a sorozatosan nagyon rosszul járó magyar társadalommal?” (Részlet a Hatalmas siker: elértük az éves államháztartási hiány 121 százalékát című cikkből)

A két kiszervezés már meghaladhatja a 200 milliárd forint/évet!